ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η απόδοση - μήνυμα του Σαμασέκου, το βροντερό παρών του Τζολάκη και οι αλλαγές που έρχονται στον Ολυμπιακό

Σαμασέκου και Μπακαμπού πανηγυρίζουν γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ
Σαμασέκου και Μπακαμπού πανηγυρίζουν γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, την απόδοση του Σαμασέκου, την καλά βραδιά του Τζολάκη, όπως και για την επόμενη μέρα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ στα playoffs, δεν δέχτηκε γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος έχοντας τρεις νίκες (1-0 τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 5-0 τον Βόλο στο Φάληρο) και μία ισοπαλία (0-0 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια) και κρατάει στα χέρια του το μισό εισιτήριο του Europa League. Το άλλο μισό κομμάτι θα συμπληρωθεί, αν η ΑΕΚ κερδίσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε στα τρία τελευταία ντέρμπι της περιόδου, αλλά όσα προηγήθηκαν μέσα στη σεζόν αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά τα πλήρωσαν ακριβά. Η τρίτη θέση και η διαχείρισή της τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κάτι άγνωστο για τον Ολυμπιακό, που έχει μάθει να παλεύει μόνο για τον τίτλο, οπότε η αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας στο φινάλε ήταν κάτι που μπορούν να κρατήσουν.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός σε μία από τις χειρότερες σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του πήρε το "διπλό", δείχνοντας ότι ακόμη και στην κατάσταση που βρίσκεται, είναι φτιαγμένος από σκληρό μέταλλο. Γενικά, οι ερυθρόλευκοι παρά την κακή χρονιά τους, κέρδισαν δύο φορές την ΑΕΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, δύο φορές τον ΠΑΟΚ, μία τον Παναθηναϊκό και πλήρωσαν το γεγονός ότι έχασαν οκτώ βαθμούς από τον Άρη.

Κορυφαίος σε απόδοση ο Ντιαντιέ Σαμασέκου

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στη νίκη επί του ΠΑΟΚ και έβαλε ένα ακόμη δίλημμα στην πειραϊκή ΠΑΕ, αν θα πρέπει να μπει σε διαδικασία να τον κρατήσει ή όχι, καθώς είναι δανεικός από την Χόφενχαϊμ. Ο διεθνής μέσος από το Μάλι, από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι τις τελευταίες αγωνιστικές έπαιξαν με τρεις κεντρικούς χαφ, είχε εξαιρετική παρουσία και ήταν καταλυτικός στον τρόπο παιχνιδιού.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει έτερο δανεικό, τον Κανός, ο οποίος θα μπορούσε να αγωνιστεί ως αλλαγή στην Τούμπα, αλλά ο Ανιγκό προτίμησε να τον κρατήσει στον πάγκο. Όπως επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον Μπακαμπού, με τον οποίο είναι κοντά σε συμφωνία για δύο χρόνια. Όμως, αυτά θα μας απασχολήσουν περισσότερο τα προσεχή εικοσιτετράωρα.

Σε καλή βραδιά και ο Τζολάκης

Πέρα από τον Σαμασέκου, οι ερυθρόλευκοι είχαν σε καλή βραδιά τον Τζολάκη, ο οποίος κράτησε το μηδέν στην εστία του στα τελευταία παιχνίδια των playoffs, όπως και τον Χουάνγκ, ενώ καλά τα πήγε και ο Εμβιλά. Ο Ανιγκό επίλεξε να πορευτεί στην Τούμπα με το ίδιο σύστημα (4-1-4-1 που ενίοτε μετατρεπόταν σε 4-3-3) και την ενδεκάδα του νικηφόρου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το πλάνο του Γάλλου κόουτς απέδωσε, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν συμπαγής στον άξονα και πήγε το ματς στο στυλ και στον ρυθμό που ήθελε. Οι ερυθρόλευκοι έψαξαν το τέρμα στις αντεπιθέσεις και δικαιώθηκαν σε μία από αυτές με την σέντρα του Ρόντινεϊ και την κεφαλιά – γκολ του Σαμασέκου.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας δεν πίεσαν ψηλά και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα, κυρίως στο πρώτο μέρος με τον Φορτούνη και τον Μπιέλ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάποια προβλήματα στα πλάγια της άμυνάς τους, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαλαν πολλές σέντρες και από δεξιά και από αριστερά, αλλά ο Τζολάκης είχε σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις.

Η διοίκηση ανεβάζει στροφές για την επόμενη μέρα

Πλέον, η διοίκηση του Ολυμπιακού θα ανεβάσει στροφές για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή και προπονητή και τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται εξελίξεις. Ήδη, υπάρχουν συζητήσεις και αναμένει την απάντηση του Αντόνιο Κορδόν για τη θέση του αθλητικού διευθυντή, όπως περιμένει άμεσα την απόφαση του Σεργκέι Ρεμπρόφ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες επαφές και καλές λύσεις, που οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν. Στόχος του Ολυμπιακού είναι η άμεση επιστροφή στις κατακτήσεις τίτλων και η καλή πορεία στην Ευρώπη και οι αλλαγές που έρχονται θα δώσουν το στίγμα για την επόμενη ημέρα της πειραϊκής ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ