ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης από τα παλιά οδηγεί τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς

Φορτούνης από τα παλιά οδηγεί τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Κώστα Φορτούνη ο οποίος έχει γίνει πάλι καταλυτικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τα πολλαπλά κέρδη των ερυθρόλευκων από τη νίκη επί του Βόλου.

Τα δύο από τρία γκολ εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP Arena ξεκίνησαν από τα δικά του πόδια. Όπως και τα δύο από τα τρία τέρματα κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Με την διαφορά ότι σκόραρε κιόλας απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ απόρροια της οξυδέρκειας και της ποιότητάς του.

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε ένα ακόμη παιχνίδι και από τη στιγμή που φόρεσε στο μπράτσο πάλι το περιβραχιόνιο του αρχηγού έχει αλλάξει σημαντικά η ψυχολογία του.

Τι κι αν ξεκίνησε αυτή τη φορά παίζοντας ως εξτρέμ; Αυτό δεν εμπόδισε τον έμπειρο κεντρικό μεσοεπιθετικό να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να κάνει τη διαφορά σε έναν ακόμη αγώνα.

Ο Φορτούνης έχει τέσσερα γκολ και επτά ασίστ σε μόλις 16 αγώνες στο πρωτάθλημα, αλλά έχει προσφέρει πολλά περισσότερα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι από τα πόδια του έχουν ξεκινήσει φάσεις που κατέληξαν μετά από πάσες σε τέρματα συμπαικτών του.

Ο Φορτούνης έχει γίνει πάλι καταλυτικός

Ο Έλληνας άσος έχει γίνει πάλι καταλυτικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και θυμίζει πια τον καλό εαυτό του, αυτόν πριν από τους τραυματισμούς στα γόνατα.

Ο Φορτούνης πέρασε πολλά την τελευταία τριετία, αλλά δεν έβαλε κάτω το κεφάλι, πάλεψε, δούλεψε σκληρά, περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του και την άρπαξε από τα μαλλιά. Και όλα αυτά, παρόλο που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στις τάξεις τους παίκτες της αξίας του Χάμες Ροντρίγκες και του Μπιέλ.

Ο Ολυμπιακός και ο Φορτούνης, λοιπόν, μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στα playoffs και πήραν σχετικά εύκολα αυτό που ήθελαν στον Βόλο. Η πειραϊκή ομάδα ήταν καλύτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να σκοράρει νωρίς στο ματς με τον Κασάμι, πέτυχε ένα ακόμη τέρμα με τον συνήθη ύποπτο Μπακαμπού και ο Φορτούνης ήρθε να βάλει το κερασάκι, κάτι που άξιζε με βάση την απόδοσή του.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πολλαπλά κέρδη από το παιχνίδι στη Μαγνησία. Η υποχρέωση νίκης επιτεύχθηκε και ο Ολυμπιακός έχει μπει ακόμη πιο γερά στη διεκδίκηση του τίτλου. Πηγαίνουν ήρεμοι στη διακοπή του πρωταθλήματος, στην οποία θα έχουν δυνατότητα να πάρουν ανάσες (εκτός από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές) και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον αγώνα με αντίπαλο τον Άρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν την κατάλληλη νοοτροπία

Επίσης, οι ποδοσφαιριστές είχαν την κατάλληλη νοοτροπία στο παιχνίδι, κυριάρχησαν από την αρχή του ματς επί του Βόλου, πέτυχαν τρία γκολ και, ταυτόχρονα, κράτησαν για ακόμη μία φορά ανέπαφη την εστία του Πασχαλάκη.

Παράλληλα, ο Μίτσελ κέρδισε και παίκτες, καθώς ο Κασάμι αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός και, μάλιστα, σκόραρε δείχνοντας ότι, πίσω από τον Χουάνγκ και τον Εμβιλά, ο Ισπανός τεχνικός έχει δύο αξιόπιστες λύσεις, όπως αυτές του Σαμασέκου και του Ελβετού ποδοσφαιριστή.

Ο Μπακαμπού συνέχισε το βιολί του, έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα και όσο ο βασικός σέντερ φορ σκοράρει, τόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Στα καλά νέα για τους "ερυθρόλευκους" ήταν επίσης το γεγονός ότι ο Χάμες και ο Γκάρι Ροντρίγκες είχαν θετική παρουσία παίζοντας μετά από απουσία ενός μήνα, όπως και ότι οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις στημένες φάσεις πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Οι περίπου 12.000 οπαδοί του Ολυμπιακού μετέτρεψαν το Πανθεσσαλικό σε ένα μικρό Καραϊσκάκης φανερώνοντας την δίψα που υπάρχει στον κόσμο της ομάδας για την κατάκτηση του τέταρτου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Οι "ερυθρόλευκοι" όμως δεν έχουν πετύχει ακόμη κάτι, δεν έχουν ακόμη τίποτα στα χέρια τους και στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν θα χρειαστεί να παρουσιαστούν με την ίδια νοοτροπία και ταυτόχρονα να είναι πιο μαχητικοί, αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί προκειμένου να φτάσουν στον στόχο τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ