ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλα κόλπα από τον Ολυμπιακό και η οκτάδα που λειτούργησε στα "κόκκινα"

Ο Όλα Σολμπάκεν
Ο Όλα Σολμπάκεν INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Μαρτίνεθ που φτιάχνει έναν Ολυμπιακό που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ικανοποιεί τους οπαδούς και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι ασυγκράτητος μέχρι τώρα, καθώς σκοράρει κατά ριπάς. Ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει πετύχει εννέα γκολ σε έντεκα αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στο Europa League και έχει εξελιχθεί σε "χρυσή" μεταγραφή για την πειραϊκή ομάδα.

Δεν είναι όμως ο μόνος φορ που τα πηγαίνει καλά, καθώς ο Στέφαν Γιόβετιτς στα λίγα λεπτά που έχει αγωνιστεί στα τέσσερα ματς που τον έχει χρησιμοποιήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μετράει ήδη δύο τέρματα.

Χάρμα ιδέσθαι ο Φορτούνης

Στην κατάσταση που βρίσκονται ο Ελ Κααμπί και ο Γιόβετιτς, δεν έχει καταφέρει να βρει χώρο και χρόνο ο Ελ Αραμπί, αλλά τι να κάνει και ο Μαρτίνεθ; Πόσους να χωρέσει στη ενδεκάδα; Και δεν είναι μόνο οι δύο πρώτοι που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Φορτούνης που χρησιμοποιείται στα πλάγια της επίθεσης ήταν χάρμα ιδέσθαι και στον αγώνα με τον Άρη. Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο τέρμα, είχε την ασίστ στο δεύτερο, έψαχνε το γκολ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, μοίρασε πάσες, κινήθηκε σε πολλούς χώρους του γηπέδου και ήταν μία διαρκής απειλή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσης, ο Ποντένσε μόλις πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή (55΄) άλλαξε όλος ο Ολυμπιακός. Εκεί, που ο Άρη είχε σκοράρει νωρίτερα και είχε και δοκάρι, στο τελευταίο μισάωρο ο Πορτογάλος, μαζί με τον Μπιέλ και αργότερα τον Γιόβετιτς πάτησαν το γκάζι, μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους και στην εμφατική νίκη επί των "κιτρινόμαυρων".

Ο Έσε και ο Καμαρά κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή

Ο Ρόντινεϊ από την δεξιά πλευρά έκανε ό,τι ήθελε, είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Ελ Κααμπί, κέρδισε πέναλτι στο φινάλε του αγώνα, έβγαλε σέντρες και, γενικά, ήταν εξαιρετικός επιθετικά και ανασταλτικά.

Ο Έσε και ο Καμαρά κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και δικαιολογημένα αποτελούν το βασικό "δίδυμο" στα χαφ. Ο Αργεντινός, όχι μόνο έσπασε τα χρονόμετρα με την επιστροφή του στη ενδεκάδα μετά το κάταγμα στη μύτη, αλλά ήταν απολαυστικός στο παιχνίδι του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, έκλεψε μπάλες, κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες, ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά και βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων. Το ίδιο και ο κεντρικός χαφ από τη Γουινέα, ο οποίος βρίσκεται σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση αλλά και πνευματικά και αυτό φαίνεται στις κινήσεις του και στο τρόπο παιχνιδιού του.

Παράλληλα, αξίζει να σταθεί κανείς στην πολύ καλή απόδοση του Ρέτσου, ο οποίος περιόρισε τον Μορόν που βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες και ήταν πρώτος σκόρερ, μέχρι που τον ξεπέρασε πλέον ο Ελ Κααμπί. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έβγαινε πρώτος στις φάσεις, υπερίσχυσε στα μαρκαρίσματα, είχε καλές τοποθετήσεις και έβγαζε με ασφάλεια την μπάλα από τα μετόπισθεν της πειραϊκής ομάδας.

Ο Μαρτίνεθ φτιάχνει μία ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο

Γενικότερα, όμως, η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο Μαρτίνεθ φτιάχνει μία ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ικανοποιεί τους ερυθρόλευκους οπαδούς και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Υπάρχουν διαστήματα, όπως αυτό στα τελευταία 35΄ του αγώνα με τον Άρη, όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε μπαλάρα, που αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Ειδικά, μεσοεπιθετικά η ποιότητα και οι λύσεις είναι τέτοιες που προσφέρουν τη δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να δημιουργεί καταστάσεις που θα δημιουργούν πρόβλημα στον αντίπαλο.

Αυτά που χρειάζονται διόρθωση, είναι ορισμένα νεκρά διαστήματα, όπως το δεύτερο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου στο οποίο ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ και ο Άρης είχε και δοκάρι, ή το πρώτο τέταρτο με την Κηφισιά, όπως και η μεγαλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών στην επίθεση. Οι "ερυθρόλευκοι" δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και χρειάζεται να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Όπως, για παράδειγμα, στο τετ α τετ του Μπιέλ προς το τέλος του αγώνα.

Όσο για τον Μαρτίνεθ, προχωράει σε αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, χωρίς να διαφοροποιείται αγωνιστικά ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες λειτουργούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, ξέρουν πως πρέπει να κινηθούν στο γήπεδο, πως να ζητήσουν το γκολ, πως να πιέσουν σωστά, με το ομαδικό πνεύμα και τις καλές συνεργασίες να κυριαρχούν.

Ο 42χρονος έκανε πέντε αλλαγές στο ματς με τον Άρη, σε σχέση με τον αγώνα με την Κηφισιά, αλλά ο Ολυμπιακός λειτούργησε πάλι σε υψηλές στροφές (οι Ρόντινεϊ, Φρέιρε, Έσε, Μασούρας και Φορτούνης πήραν τις θέσεις των Ορτέγκα, Ντόη, Αλεξανδρόπουλο, Ποντένσε και Σκάρπα). Σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την Φράιμπουργκ, ο Μαρτίνεθ έκανε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού οι Κίνι και Σολμπάκεν πήραν τις θέσεις των Ορτέγκα και Μπιέλ.

Πλέον, το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να μπορέσει να κερδίσει στα Γιάννενα τον ΠΑΣ, πανηγυρίζοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ