ΑΡΗΣ

Δεν τον θέλει με τίποτα τον Άρη

INTIME

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς για το τι πρέπει να συμβεί τη φετινή σεζόν για να πάρει μία (άνετη) νίκη ο Άρης. Ακόμα και όταν την δικαιούται. Γιατί στο σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο έπρεπε να κερδίσει. Γράφει ο Θωμάς Μίχος

Κι όμως για ακόμα μία φορά δεν τα κατάφερε, μένοντας μάλιστα στο μηδέν σε ένα παιχνίδι που είχε δύο (χαμένα) πέναλτι και μία ακόμα διπλή τρομερή ευκαιρία, η οποία αντί για γκολ κατέληξε να αφήσει τον Άρη με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο (για ένα ολόκληρο ημίχρονο) λόγω αποβολής του Γκαρέ. Έλλειψη τύχης; Άγχος; Έλλειψη καθαρού μυαλού; Ανικανότητα στο γκολ; Ό,τι κι αν βάλει κανείς μέσα, θα πέσει.

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ιδανικά για τους Κίτρινους με κερδισμένο πέναλτι μόλις στο πέμπτο λεπτό εξελίχθηκε, αφού ο Ράτσιτς παρότι έστειλε τον Γκουγκεσασβίλι (ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με τρεις επεμβάσεις) στην άλλη γωνία δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ. Αυτό ήταν μόνο η αρχή με βάση την εξέλιξη του αγώνα, καθώς στο 40ό λεπτό του αγώνα ο Άρης απέτυχε σε διπλή προσπάθεια, αρχικά με τον Καντεβέρε και έπειτα με τον Δώνη, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρέ στην προσπάθειά του να τη στείλει στα δίχτυα βρήκε τον Ούρονεν ψηλά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Τάσο Παπαπέτρου.

Και αν κάποιος νόμιζε πως τα έχει δει όλα, διαψεύστηκε αφού στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κέρδισε και νέο πέναλτι με τον Γιαννιώτα (για χέρι του Μουτουσαμί), με τον Μορόν που μέχρι σήμερα μετρούσε 14 στις 14 εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι στη θητεία του στον Άρη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Κάπως έτσι μοιραία ήρθε το 0-0, αφού ο Ατρόμητος παρά το πλεονέκτημα ουδέποτε κατάφερε να βάλει πίεση στα καρέ του Άρη, μοιάζοντας να βολεύεται με αυτόν τον βαθμό.

Να σώσει ό,τι σώζεται

Πλέον οι Κίτρινοι στα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πρέπει αρχικά να κάνουν δύο νίκες για να μην μπουν σε περιπέτειες σε ό,τι αφορά την είσοδο στο 5-8 και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Είναι ξεκάθαρο πως κανένας δεν περίμενε το σημερινό παιχνίδι για να αντιληφθεί το πόσο έχει στραβώσει η χρονιά και το πόσο ο Άρης ακόμα και σε μία καλή μέρα όπως ήταν η σημερινή του δεν μπορεί να κερδίσει, μοιάζοντας όλα να του πηγαίνουν στραβά.

Και ζητείται λύση, έστω και ανάγκης, καθώς στον Άρη δίνουν τα ρέστα τους για να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν προκειμένου να φτάσουν στο μίνιμουμ στόχο τους που είναι η πέμπτη θέση. Αντιλαμβάνεστε πως αν στα δύο παιχνίδια που απομένουν δεν καταφέρει να βάλει την μπάλα στα δίχτυα και κινδυνέψει να μην μπει στο 5-8, τότε για το πόσο καταστροφική χρονιά θα μιλάμε.

Προσπαθώντας πάντως να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά καθαρά σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι, φάνηκε όπως και στη Λεωφόρο πως ο Μιχάλης Γρηγορίου κάνει τα βασικά και τα κάνει καλά. Έχει απελευθερώσει την ομάδα, η οποία προσπαθεί τουλάχιστον να παίξει κάτι μέσα στο γήπεδο και όχι απλώς να μείνει με κύριο μέλημα να μην δεχτεί γκολ, κάτι που γινόταν κατά κόρον επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ.

Για την ώρα η βελτίωση της εικόνας του Άρη δεν του βγαίνει σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα και κακά τα ψέματα αυτά είναι που θα πρέπει πλέον να κυνηγήσει, γιατί όλα τα άλλα είναι απλώς για τις εντυπώσεις, ειδικά στη βαθμολογική θέση που βρίσκονται οι Κίτρινοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ