ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ

Αποστολή στο Κλίβελαντ: Η σπουδαία φουρνιά των Καβαλίερς και η σιγουριά για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς

Αποστολή στο Κλίβελαντ: Η σπουδαία φουρνιά των Καβαλίερς και η σιγουριά για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς
COPYRIGHT 2022 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED.

Το All-Star Weekend που αφήνει 100 εκατομμύρια στην πόλη, το Κλίβελαντ που ξαναβρήκε πρόσωπα για να δεθεί μαζί τους κι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς τον οποίο όλοι ονειρεύονται και ίσως και ο ίδιος γνωρίζει ότι θα γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του στους Καβαλίερς. Ίσως στο πλευρό του γιου του. Γράφει ο Χάρης Σταύρου.

Οι διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες και τις μικρές αγορές των ΗΠΑ έχουν μικρύνει στην εποχή των social media, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το Κλίβελαντ παραμένει ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς για τους NBAers. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το έβαλε στο χάρτη μετά από πολλά χρόνια, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το έσβησε από αυτόν όταν αποχώρησε το καλοκαίρι του 2010 για τους Μαϊάμι Χιτ, αυτός το ανέστησε όταν γύρισε και αυτός του χάρισε το πρωτάθλημα που είχε υποσχεθεί.

Η πόλη του Οχάιο, που δεν είναι καν η πρωτεύουσα της πολιτείας, είναι ένα πάρα πολύ κρύο μέρος και το νιώσαμε για τα καλά αυτές τις ημέρες, είναι ένας ήσυχος τόπος στον οποίο δεν υπάρχουν πολλά για να κάνει κάποιος, με αποτέλεσμα οι Καβαλίερς να είναι το καμάρι όλων. Οι Cavs έχουν μπει σε μία νέα εποχή, έχουν μία σπουδαία φουρνιά νεαρών αθλητών, κάνουν πορεία... πρωταθλητισμού στην Ανατολική Περιφέρεια, έχουν αναγκάσει τους πάντες να μιλούν για εκείνους. Υπάρχουν άνθρωποι που τους θεωρούν μεγαλύτερη απειλή στα playoffs σε σχέση με ομάδες όπως οι Μπουλς, οι Σέλτικς, οι Σίξερς και οι Νετς, καθώς ο ενθουσιασμός, η φιλοδοξία και η ορμή τους τρυπάει το ταβάνι, όμως στο Κλίβελαντ ζουν με ένα όνειρο και αυτό δεν είναι άλλο απο την νέα επιστροφή του Βασιλιά του NBA για την τρίτη του θητεία στην ομάδα.

Αποστολή στο Κλίβελαντ: Χάρης Σταύρου

Η πόλη έχει ξεχάσει τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν. Ο Ντάριους Γκάρλαντ, ένας καταπληκτικός πόιντ γκαρντ, ο Ίβαν Μόμπλι, ένας unicorn που ώρες-ώρες μοιάζει με υπερήρωα, ο Τζάρετ Άλεν, ο Λάουρι Μάρκανεν, ο Άιζακ Οκόρο και φυσικά ο Κόλιν Σέξτον που τραυματίστηκε στο γόνατο και θα γυρίσει την επομενη σεζόν, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που συνδυάζει το θέαμα με την ουσία, κυρίως όμως ενθουσιάζει τον κόσμο της πόλης και βάζει τους αντιπάλους σε σκέψεις για το πως θα αντιμετωπίσουν ένα σύνολο που ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο την δεκάδα, αλλά παλεύει για την τετράδα της Ανατολής!

Ο οργανισμός εκπέμπει υγεία, το γήπεδο ανακαινίστηκε πρόσφατα με τα 100 από τα 193 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από τους φόρους των πολιτών του Οχάιο, έχει το μεγαλύτερο jumbotron σε όλο το NBA και γενικώς είναι μία σύγχρονη έδρα που αγγίζει τις 20.000 θέσεις και πλέον γεμίζει. Γεμίζει γιατί οι Καβαλίερς είναι ξανά το καμάρι της πόλης. Πάντα ήταν, απλώς ο κόσμος χρειαζόταν μερικούς νεαρούς για να "δεθεί" μαζί τους, να βρει στο πρόσωπό τους την ελπίδα, άλλωστε το Κλίβελαντ δεν είναι μία πλούσια μεγαλούπολη, αλλά μία πόλη που έχει περάσει από διάφορα στάδια και πάντα παλεύει για να σταθεί στα πόδια της.

Ο Κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, μας εξήγησε στην press conference του Σαββάτου (19/2) πως το 2022 NBA All-Star Weekend θα αφήσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην πόλη! Τεράστιο ποσό για μία από τις πόλεις που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον κορονοϊό την τελευταία διετία. Και όμως, ακόμη και τώρα, τον χειμώνα του 2022, στο Κλίβελαντ σκέφτονται τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον περιμένουν να επιστρέψει. 100 ανθρώπους αν ρωτήσει κάποιος στην πόλη, θα του πουν και οι 100 ότι ο Βασιλιάς θα κάνει και τρίτη θητεία στους Καβαλίερς και η αλήθεια είναι ότι βάζει κι αυτός το χέρι του για να συντηρεί αυτό το σενάριο.

Στη δική του media session του Σαββάτου, ο Τζέιμς ήταν αρκετά συγκινημένος όταν μίλησε για το Άκρον, για το μέρος στο οποίο μεγάλωσε. Η ατάκα "οι Καβαλίερς έχουν δύο παιδιά στο All-Star Game και ένα τρίτο, εμένα" ήταν αρκετή για να ενθουσιάσει και να συγκινήσει τους ντόπιους.

Ο ΛεΜπρόν θα είναι 38 ετών το καλοκαίρι του 2023, όταν θα είναι ελεύθερος για να διαπραγματευθεί το επόμενο και πιθανότατα τελευταίο συμβόλαιό του. Έχει πει πολλές φορές ότι θέλει να παίξει στην ίδια ομάδα με τον γιο του, όμως ο Μπρόνι δεν μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο Draft πριν από το 2024, με τους υπάρχοντες κανονισμούς και αυτό ίσως να μπλέκει λίγο την κατάσταση.

Θα γυρίσει ο Τζέιμς στα 39, προς τα 40 του, στο Κλίβελαντ για να βρεθεί στο πλευρό των Σέξτον, Γκάρλαντ, Οκόρο, Μόμπλι, Άλεν που θα έχουν ωριμάσει ακόμη περισσότερο και -αν παραμένουν μαζί- θα θεωρούνται ένας από τους καλύτερους κορμούς στο NBA; Είναι πιθανό. Και μάλλον εκτός από τον κόσμο της πολης, το θέλει και εκείνος. Αυτό θα είναι το ιδανικό φινάλε σε μία εξωπραγματική καριέρα γεμάτη παράσημα, πρωταθλήματα, milestones και επιδόσεις που έρχονται, σε μία καριέρα που στο τέλος της θα τον βάλει δίπλα στο όνομα του Μάικλ Τζόρνταν για τον τίτλο του Greatest Of All Time. Αν δεν είναι ήδη ο GOAT.

Προς το παρόν, θα τον απολαύσουμε σε ακόμη ένα All-Star Game, στην ίδια ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Στεφ Κάρι, τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, τον Νίκολα Γιόκιτς, τον Λούκα Ντόντσιτς και τα δύο παιδιά της πολης, τον Γκάρλαντ και τον Άλεν. Ο κόσμος θα τον αποθεώσει, θα υποστηρίξει την ομάδα του, θα του δείξει ότι η αγκαλιά του παραμένει ανοιχτή για εκείνον, σε μία σχέση που πέρασε από κάθε πιθανό κι απίθανο στάδιο, αλλά έχει βαθιά θεμέλια και άντεξε στον χρόνο.

Το SPORT24 στο Κλίβελαντ

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται από την Πέμπτη (17/2) στο Κλίβελαντ, για να μεταφέρει τον παλμό από το 71ο NBA All-Star Weekend, από το συναπάντημα των κορυφαίων του μπασκετικού πλανήτη. Το SPORT24 είναι και πάλι στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπαίνει στο όγδοο εορταστικό τριήμερο της καριέρας του, στο έκτο All-Star Game, αλλά στο πρώτο ως πρωταθλητής. Στο Οχάιο βρίσκονται και ο Θανάσης, αλλά και ο Αλέξανδρος Αντετοκούνμπο, για την συμμετοχή της Antetokounmpo Team στο Skills Challenge.

Χορηγός της αποστολής μας ο Ιταλικός και Παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Στη Mapei θα βρείτε περισσότερα από 5.000 προϊόντα για κάθε ανάγκη κατασκευής: κόλλες πλακιδίων, αρμόστοκους, στεγανωτικά, θερμομόνωση, χρώματα και πολλά άλλα. Γνωρίστε και εσείς τα προϊόντα Mapei στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ NBA ALL STAR 2022 NBA NBA ALL STAR ALL STAR GAME ALL STAR GAME 2022 ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ