OPINIONS

Τα συν και πλην του Παναθηναϊκού

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που βαθμολογείται πάνω από τη βάση, τον Ντένμον που είναι πιο χρήσιμος από τον Τζέιμς και τη ρακέτα που θέλει δουλειά.

Είναι από τα φιλικά εκείνα που παίρνεις τοDVD,γυρίζεις στο ξενοδοχείο κι αμέσως βάζεις κάτω χαρτί και μολύβι και μετράς τα συν και τα πλην. Το δυνατό φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Χίμκι έδωσε την ευκαιρία στον Τσάβι Πασκουάλ να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Θετικά και αρνητικά...

Από τη μία αισθανόταν δικαιωμένος που έβλεπε τον νεοαποκτηθέντα Ντένμον να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό το κενό του Τζέιμς, από την άλλη θα πρέπει να αισθανόταν άβολα βλέποντας τη αδυναμία της ομάδα του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κοντά στο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός έχασε πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα, δεν έδειξε ποτέ ικανός να ανταποκριθεί στη μάχη του ριμπάουντ (40-22), με αποτέλεσμα να υπάρχει ανισορροπία.

Ο Πασκουάλ δοκίμασε πολλά πράγματα, χρησιμοποίησε για μεγάλο διάστημα τον Παππά σε ρόλο πόιντ γκαρντ, έπαιξε αρκετή ώρα με ημίψηλα σχήματα, αλλά είχε ήσυχο το κεφάλι του κάθε φορά που επιστράτευε τον Καλάθη, με εξαίρεση βεβαίως τα τελευταία 30'' που τον επανέφερε από τον πάγκο και χρεώθηκε τη λάθος πάσα στον Σίνγκλετον που στην ουσία έκρινε το παιχνίδι.Και μπορεί ο Νικ να μην ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι τέτοια η σιγουριά που εμπνέει όταν έχει τη μπάλα στα χέρια του που μοιραία ο τρόπος λειτουργίας του Παναθηναϊκού στην επίθεση είναι λιγότερο προβλέψιμος.

Είναι σαφές πως ο Πασκουάλ έχει ανάγκη από έναν δεύτερο αξιόπιστο πλέι μέικερ (δεν είναι καθαρόαιμοι πλέι μέικερ ο Παππάς και ο Ντένμον) και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, όταν αγωνιστεί και ο Λεκαβίτσιους.

Οσον αφορά στον Ντένμον, είναι αυτό που ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Πασκουάλ. Προφανώς και το 5/6 τρίποντα δεν είναι φυσιολογικό και δεν θα το βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά ο Αμερικανός έδωσε δείγματα γραφής για το πώς κολλάει στο πλάνο του Ισπανού. Είναι ο παίκτης που θα πάρει τα σουτ μετά από ντρίπλα, παίζει καλά το «ένας εναντίον ενός», είναι πιο λογικός από τον Τζέιμς. Μπορεί ο Ντένμον να είναι ένα σκαλί πιο κάτω από τον προκάτοχό του, αλλά είναι ένα παιδί που ταιριάζει περισσότερο σε μια ομάδα που δεν έχει ανάγκη τον έναν, αλλά τον... επιπλέον έναν που θα μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες κρίσιμες στιγμές.

Από 'κει και πέρα, ο Σίνγκλετον είναιnon stop,ο Ρίβερς πήρε τις προσπάθειες, αλλά είχε άσχημα ποσοστά, σε αντίθεση με τον Λοτζέσκι που δεν είχε τις αντίστοιχες ευκαιρίες.

Γενικότερα, με βάση την εικόνα που είδαμε, ο Παναθηναϊκός παίρνει βαθμό που ξεπερνάει τη βάση, αλλά έχει ζητήματα σοβαρά να λύσει. Πέραν των ριμπάουντ, θα πρέπει να δει ξανά το θέμα με τις ελεύθερες βολές, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα νεκρά διαστήματα και βεβαίως να είναι πιο έτοιμος στο φινάλε των αγώνων εκεί που θα κρίνεται το 60% των σοβαρών αγώνων.

Στα συν του είναι ο μικρός αριθμός λαθών και μάλιστα σε μια περίοδο που καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη, αλλά και ο καλός αριθμός στις ασίστ, έχοντας μάλιστα κι έναν καθαρόαιμο πλέι μέικερ λιγότερο.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως είναι μια ομάδα που θα βασιστεί στη φρεσκάδα και την ενέργεια, μια ομάδα που θα επιχειρεί να τρέξει και να εκμεταλλεύεται το ταλέντο που διαθέτει στην περιφέρειά του.

Το αν θα κερδίσει το στοίχημα πάντως θα φανεί στο κατά πόσο η τριάδα των ψηλών θα μπορέσει να ανταποκριθεί με αξιοπιστία στο πλάνο του Πασκουάλ. Οι Βουγιούκας, Ογκαστ δεν μπήκαν ποτέ στο συγκεκριμένο ματς, σε αντίθεση με τον Γκιστ που προσπάθησε, αλλά δεν έφτανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ