NBA FINALS

Αποστολή SPORT24 στο Μιλγουόκι με τον Χάρη Σταύρου: Ονειρευτείτε, δεν κοστίζει

Ο Χάρης Σταύρου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το τρόπαιο
Ο Χάρης Σταύρου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το τρόπαιο

Ο Χάρης Σταύρου έζησε το 4/4 των Μπακς από κοντά και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει, ανεπιτυχώς προς το παρόν, τι έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Μιλγουόκι. Τα όνειρα, η πραγματικότητα και η αθλητική κουλτούρα του Έλληνα που δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες για να αλλάξει προς το καλύτερο.

Οι Μπακς, πρωταθλητές ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.

Το Μιλγουόκι με το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Όχι, αυτά που έγιναν το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ελλάδα), θα περάσει καιρός, πολύς καιρός, για να τα συνειδητοποιήσω και για να τα συνειδητοποιήσουμε.

Ένας Έλληνας, το δικό μας παιδί, ο δικός μας άνθρωπος, το δικό μας παράδειγμα προς μίμηση, το απόλυτο role model, έβαλε 50 πόντους στον τελικό των τελικών, ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΟΝΤΟΥΣ σε ματς που έκρινε τίτλο και στο τέλος μου έδωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή για να ζήσω κι εγώ το όνειρό μου. Για να έχω κι εγώ τη στιγμή που θα με συνοδεύει μέχρι να πεθάνω, μια στιγμή που ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να υπάρξει στη ζωή μου, μια στιγμή που εκείνος ήθελε να με συντροφεύγει γνωρίζοντας την αγάπη μου για το άθλημα, για το ΝΒΑ, για εκείνον, γνωρίζοντας ότι έχει τον απόλυτο σεβασμό και την εκτίμησή για την πορεία του.

Το SPORT24 ήρθε στις ΗΠΑ στο 0-2. "Μπακς, έρχομαι για να το γυρίσουμε" είχα γράψει στον λογαριασμό μου στο Facebook και πράγματι, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι το πίστευα διότι πολύ απλά πάντα προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα με αισιοδοξία. Φέτος, ειδικά, η κατάσταση ήταν σημαντικά διαφορετική. Το Μιλγουόκι έκανε τεράστια κίνηση με την απόκτηση του Τζρου Χόλιντεϊ, έγινε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, έχτισε ένα πολύ ιδιαίτερο mentality, είχε πολλές σημαντικές προσωπικότητες στο ρόστερ του και πριν καν αρχίσει η σεζόν, θεωρούσα ότι έχει όσα χρειάζεται για να φτάσει μέχρι το τέλος.

Πριν από τη σειρά με τους Μπρούκλιν Νετς έγραψα πως για να γίνεις ο Βασιλιάς της Ζούγκλας, πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι. Οι Μπακς καθάρισαν με 4-0 τους περσινούς φιναλίστ, Μαϊάμι Χιτ. Έριξαν στο καναβάτσο με 4-3, με μπρέικ και με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους Μπρούκλιν Νετς. Ξεμπέρδεψαν στα έξι ματς και με επίσης τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια με τους Ατλάντα Χοκς. Και στους NBA Finals, ενώ βρέθηκαν πίσω με 2-0, πήραν τέσσερα σερί θετικά αποτελέσματα και μαζί το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Αυτό που ζούμε με τους Μπακς, αυτό που ζούμε με τον Τσιτσιπά και με την Σάκκαρη, με τον Πετρούνια και με την Στεφανίδη, προσεχώς με τον Τεντόγλου και γενικώς με όλα αυτά τα υπερταλαντούχα παιδιά του ελληνικού αθλητισμού, είναι ένα "δώρο" που δεν το εξαργυρώνουμε. Δεν βοηθάμε τα παιδιά να μπουν στον αθλητισμό, στον βαθμό που πρέπει να το κάνουμε. Δεν εκμεταλλευόμαστε τις συγκυρίες για να δημιουργήσουμε νέες γενιές αθλητών. Ο Γιάννης είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη περίπτωση που εμπνέει, όλους μας, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, εκτός φυσικά από εκείνους που για άλλους λόγους λένε τα δικά τους.

Προσωπικά, ποιος να μου το έλεγε όταν ως μαθητής αγόραζα κάθε Τρίτη το ΤΡΙΠΟΝΤΟ και χαιρόμουν κάθε φορά που παίκτες όπως ο Ρεντζιάς κι ο Φώτσης έπαιρναν λεπτά στο ΝΒΑ, ότι λίγα χρόνια αργότερα θα ζούμε αυτό που ζούμε με τον Αντετοκούνμπο. Ότι θα δούμε έναν Έλληνα να βάζει 50 πόντους σε τελικό. Ότι ο παγκόσμιος αθλητισμός θα παραμιλάει με τα κατορθώματά του στο παρκέ. Ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος και άμυνα για να τον αντιμετωπίσει. Ότι, τέλος πάντων, ένα δικό μας παιδί θα είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

Θα περάσει καιρός για να συνειδητοποιήσω όσα έζησα αυτές τις ημέρες στο Μιλγουόκι και στο Φοίνιξ. Και είναι πολλές οι εικόνες και οι στιγμές που θα θυμάμαι για πάντα. Από τους οπαδούς των δύο ομάδων που έτρωγαν μαζί και κερνούσαν μπίρες ο ένας τον άλλο, από τον κορονοϊό που υπάρχει παντού χωρίς να συνδυάζεται με μέτρα προφύλαξης, από την Deer District που είχε εκατο χιλιάδες ανθρώπους στο Game 6, μέχρι τις περιπέτειες με την έκδοση της exception visa για να γίνει το ταξίδι, τα ταβάνια του ξενοδοχείου που έπεφταν, την αγωνία και τις αυπνίες πριν από τους αγώνες για να κυλήσουν όλα ομαλά, να είναι το αποτέλεσμα αυτό που θέλαμε οι περισσότεροι και να μπορούμε να σας μεταφέρουμε εικόνες από αυτή την ιστορική σειρά.

Όπως ονειρευόταν ο Αντετοκούνμπο να γίνει "NBA Player", έτσι ονειρευόμουν κι εγώ να ταξιδέψω κάποια στιγμή στις ΗΠΑ για να δω έναν αγώνα του ΝΒΑ. Τελικά ο Γιάννης πήρε πρωτάθλημα κι εμείς, ως 24MEDIA και ως SPORT24 καλύψαμε τους NBA Finals για χάρη του. Είναι ωραίο να ονειρεύεσαι, γιατί ακόμη και τα όνειρα, είναι συνήθως στόχοι που μπορείς να πετύχεις. Ο Greek Freak έδειξε τον δρόμο και πρέπει να τον περπατήσουμε κι εμείς, γιατί η ζωή είναι στιγμές, όπως αυτές που ζήσαμε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μέχρι το επόμενο ταξίδι, μέχρι τους επόμενους τελικούς, μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα των Μπακς, μακάρι η αθλητική μας κουλτούρα να έχει αλλάξει, έστω και λίγο, προς το καλύτερο. Δεν θα γίνουμε ξαφνικά Αμερικανοί, αλλά πιστέψτε με, οι Αμερικανοί πραγματικά το ζουν με την καρδιά τους και προφανώς γελάνε με τους κάφρους των ευρωπαϊκών γηπέδων που πλακώνονται για μια ομάδα που θα έπρεπε να είναι η ψυχαγωγία τους και τίποτα περισσότερο.

Κάντε subscribe στο channel του SPORT24 στο Youtube και δείτε αποκλειστικό υλικό από τους Τελικούς του NBA!

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS NBA ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ