OPINIONS

Ολυμπιακός: Κύριος υπεύθυνος ο... Ομάρ!

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είχε εξελιχθεί μαζί με Φορτούνη και Γκιλιέρμε σε "βαρόμετρα" για τον Ολυμπιακό και η απουσία του από τα ματς με ΠΑΟΚ και Ντιναμό ήταν ολοφάνερη. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Πριν από τα ματς του Ολυμπιακού, διαβάζουμε πάντοτε προσεκτικά τα ρεπορτάζ των αντιπάλων του. Ειδικά πριν από τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ντιναμό Κιέβου, επιδιώξαμε να μάθουμε τι έλεγε το τμήμα σκάουτινγκ του «Δικεφάλου» και των Ουκρανών. Κι αυτό που μάθαμε ήταν ότι τόσο ο Λουτσέσκου, όσο και ο Χάτσκεβιτς, είχαν «σημαδέψει» τα δύο άκρα των «ερυθρολεύκων».

Από τη μία η απουσία του Ομάρ. Είναι ένα από τα «βαρόμετρα» του φετινού Ολυμπιακού. Με τον ΠΑΟΚ έπαιξε ο Τοροσίδης. Με την Ντιναμό επιλέχθηκε ο Μεριά. Από την άλλη οι αργές επιστροφές (ή μηδενικές) των εξτρέμ για να δώσουν βοήθειες πότε στα δεξιά και πότε σε Κούτρη ή Τσιμίκα.

ΜΟΝΟ Ο ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ

Αν βάλουμε κάτω τα δύο ματς, θα δούμε ότι μόνο ο Ζιλ Ντίας από τους εξτρέμ ήταν τόσο πειθαρχημένος, τόσο πιστός στο πλάνο, τόσο... βοηθητικός ως προς το ανασταλτικό κομμάτι. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ντιναμό, θα δείτε ότι το διάστημα που αγωνίστηκε ο Πορτογάλος στην Τούμπα έφτασε στο σημείο να κάνει ένα τάκλιν αυτοθυσίας στον Άκπομ στις καθυστερήσεις για να μην γίνει το 4-1 στην Θεσσαλονίκη και χθες με τους Ουκρανούς έδωσε αρκετές βοήθειες στον Μεριά.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι δεν μπορεί τυχαία να έχουν στοχεύσει στα άκρα του Ολυμπιακού τα τεχνικά τιμ του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Κιέβου. Κάτι θα είδαν στα παιχνίδια που είχαν «κατασκοπεύσει», κάτι θα είχαν εντοπίσει που θεωρούσαν ότι από τις δύο πτέρυγες θα μπορούσαν να βρουν λύσεις και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ.

Όλα αυτά φυσικά τα διαπίστωσαν όταν στην ενδεκάδα ήταν και ο Ελαμπντελαουί. Απλώς με την παρουσία του Νορβηγού μπακ, οι αντίπαλοι είχαν το νου τους μη τυχόν ο Ομάρ με την εκρηκτικότητα που διαθέτει κάνει κάποιο όβερλαπ, κάνει καμιά μπούκα στην περιοχή και αποτελέσει πηγή κινδύνου για την εστία τους. Οι κούρσες του Ομάρ από τα δεξιά περιόριζαν τα ανεβάσματα των αντίπαλων μπακ.

Ο τίτλος του άρθρου προφανώς και είναι αλληγορικός. Πώς μπορεί να φταίει ένας ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε; Το μοναδικό που θα μπορούσαμε να του προσάψουμε είναι ότι όταν τον «τσίμπησε» το πόδι στο ματς με τον Πανιώνιο στα πρώτα λεπτά, θα έπρεπε να βγει εκείνη τη στιγμή και όχι στο 14’, μετά από περίπου δέκα λεπτά. Και πάλι όμως, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο.

ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ

Η απουσία του Ομάρ λοιπόν ήταν βούτυρο στο ψωμί των Λουτσέσκου και Χάτσκεβιτς, καθώς έφυγε από πάνω τους ένα μεγάλο βάρος. Από τη μία οι Βιεϊρίνια - Ελ Καντουρί και από την άλλη οι Μικολένκο - Βέρμπιτς είχαν να αντιμετωπίσουν ανασταλτικά μόνο τον Ποντένσε και τον Ζιλ Ντίας. Ούτε τον Τοροσίδη, ούτε τον Μεριά.

Κατά συνέπεια, είχαν έναν «πονοκέφαλο» λιγότερο. Και είμαστε 100% σίγουροι ότι και ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει να πει πολλά στους ποδοσφαιριστές του για το «θέμα» του Ολυμπιακού στο δεξί άκρο της άμυνάς του. Και το λέμε αυτό, επειδή μόνο με ένα θαύμα θα καταφέρει να παίξει ο Ομάρ την Κυριακή. Ακόμα και να παίξει, δεν θα είναι απολύτως έτοιμος. Οπότε δεν θα είναι ο γνωστός Ομάρ...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ