OPINIONS

Ολυμπιακός: Η συμβολική επιστροφή του Αβραάμ

Ολυμπιακός: Η συμβολική επιστροφή του Αβραάμ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που γύρισε απλώς για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του. Είναι ένας παίκτης που "ενώνει" δύο εποχές.

Είναι από τις μεταγραφές που εώς το τέλος της σεζόν δεν θα μπει κάποιος στη διαδικασία να πει για το πόσο βοήθησε ή όχι τον Ολυμπιακό. Είναι μία μεταγραφή που απλώς έπρεπε να γίνει. Επιβαλλόταν να γίνει για την ακρίβεια! Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπρεπε να κλείσει την καριέρα του στο λιμάνι, εκεί όπου ανδρώθηκε, εκεί όπου μεγαλούργησε, εκεί όπου είχε μόνο φίλους φεύγοντας το καλοκαίρι του 2014.

Οι Αβραάμ και Τοροσίδης είναι δύο παίκτες που αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο δύο διαφορετικών... Ολυμπιακών. Τον Ολυμπιακό του 2010 που βγήκε 5στην τελευταία χρονιά του Κόκκαλη και τον Ολυμπιακό που έφτασε στην πρώτη 20άδα της κατάταξης τηςUEFAεπί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι δύο παίκτες που έφυγαν ως φίλοι και το είχαν δηλώσει αποχωρώντας από το λιμάνι ή έστω το είχαν εκμυστηρευτεί, ότι θα ήθελαν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους στον Πειραιά.

Είναι δύο παιδιά που σεβάστηκαν κάθε ευρώ που πήραν από τον Ολυμπιακό, που σεβάστηκαν κάθε λεπτό που αγωνίστηκαν με τα ερυθρόλευκα, που δεν κορόιδεψαν. Δεν είναι όλοι... Παπαδόπουλοι και Τοροσίδηδες οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το λιμάνι, αναζήτησαν την τύχη τους αλλού και στο τέλος ονειρεύονται να γυρίσουν στον Ολυμπιακό για να πουν "αντίο" στα γήπεδα. Ίσως σε μερικά χρόνια τη διαδρομή των Αβραάμ και "Τόρο" να ακολουθήσει για παράδειγμα και ο Κώστας Μανωλάς.

Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, όλη αυτή την εισαγωγή δεν την κάνουμε με αφορμή το "άνοιγμα" που έχει κάνει ο Γιάννης Μανιάτης προς τον Ολυμπιακό. Πρόσφερε πολλά και ο 32χρονος χαφ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Η αποχώρησή του όμως ήταν κάπως... άγαρμπη. Αν επιστρέψει όμως, καλώς ας επιστρέψει, αρκεί να καταλάβει τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα.

Δεν είναι κακό να γυρίζουν ποδοσφαιριστές που τίμησαν τα ερυθρόλευκα. Αυτό συμβαίνει παντού! Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα κλαμπς του κόσμου, γιατί συνηθίζονται τέτοιες επιστροφές τιμής ένεκεν. Ο Αβραάμ δεν επέστρεψε για να λύσει κάποιο αμυντικό πρόβλημα του Ολυμπιακού. Η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι περισσότερο συμβολική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Παπαδόπουλος δεν θα "σκυλιάζει" στις προπονήσεις για να βρει μία θέση σε 18άδα και 11άδα. Είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον Μαρινάκη και ο μεγαλομέτοχοςτης πειραϊκής ΠΑΕ δεν ήθελε με τίποτα να του χαλάσει το χατίρι.

Θα ήταν άδικο για τον Αβραάμ να ολοκλήρωνε την καριέρα του στην μακρινή Αυστραλία ή στην Ιαπωνία ή σε καμιά Αραβία. Εδώ είναι η θέση του! Εδώ είναι το "σπίτι" του! Κι εδώ έπρεπε να γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του και να παραμείνει στη συνέχεια στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

Παίκτες σαν τον Αβραάμ είναι υπεραπαραίτητοι στα αποδυτήρια και σε ένα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Ας ρωτήσετε έναν "ερυθρόλευκο" το πόσο θετικά λειτούργησε η επιστροφή του Τοροσίδη στο λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι... Είναι κομβικός ο ρόλος του στην καθημερινότητα του Ρέντη, όπως κομβικός θα είναι και ο ρόλος από τώρα και στο εξής του Αβραάμ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ