OPINIONS

Ο αρχηγός που έλειπε!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Τοροσίδης ποτέ δεν ήταν ο τύπος του αρχηγού που ήταν φωνακλάς στα αποδυτήρια. Ήταν όμως ένας ποδοσφαιριστής που σέβονταν άπαντες, και οι συμπαίκτες του, και ο… περίγυρος. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Στον Ολυμπιακό υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας. Κι αυτό δεν το ανακαλύψαμε ξαφνικά εμείς, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς στα πρώτα βίντεο που είχε δει πριν καν αναλάβει την ομάδα. Έβλεπε μία ομάδα που ο καθένας έκανε του κεφαλιού του και δεν υπήρχε έστω ένας ποδοσφαιριστής, ένας αρχηγός με τα όλα του για να συνετίσει τους υπόλοιπους από τη στιγμή που ο προπονητής είχε περάσει σε… δεύτερη μοίρα.

Χθες οι "ερυθρόλευκοι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τοροσίδη. Ο Βασίλης επέστρεψε σε μία ομάδα στην οποία πρόσφερε, αλλά του πρόσφερε και πολλά. Μέσω του Ολυμπιακού κατάφερε και πήρε τη μεταγραφή στην Ρόμα. Μέσω του Ολυμπιακού έπαιξε στο Champions League. Μέσω του Ολυμπιακού έγινε αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής και πλέον είναι αρχηγός της.

Όλα αυτά βέβαια με δουλειά και κυρίως χωρίς να «χαλάει» το μυαλό του με σαχλαμάρες και ίντριγκες εντός αποδυτηρίων. Το μυαλό του ήταν αποκλειστικά στο χορτάρι και στην καθημερινότητα των προπονήσεων. Με την πλάκα του, με τον χαβαλέ του και τα πειράγματά του με τους συμπαίκτες του, αλλά και με την σοβαρότητα και την ωριμότητα τις δύσκολες στιγμές που πρέπει.

Ο Τοροσίδης ήταν ο ποδοσφαιριστής που ενέπνεε σεβασμό σε όλους! Όχι μόνο σε συμπαίκτες, αλλά και στον… περίγυρο. Δεν επηρεαζόταν από τίποτα, έκανε πάντοτε του κεφαλιού του και κυρίως αυτό που θεωρούσε ο ίδιος σωστό και όχι αυτό που ενδεχομένως του έλεγαν οι άλλοι.

Ναι, είναι λίγο εγωιστής. Αλλά με τον εγωισμό του κατάφερε και έκανε αυτή την πολύ σπουδαία καριέρα. Κι όλα αυτά, επειδή είχε προσωπικότητα, ένα στοιχείο που λείπει έντονα από τον Ολυμπιακό.

Ο Βασίλης δεν ήταν ποτέ ο φωνακλάς μέσα στα αποδυτήρια. Όταν αποφάσιζε να μιλήσει όμως, οι συμπαίκτες του τον άκουγαν με ευλάβεια, είτε ήταν Έλληνες, είτε ξένοι!

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν λοιπόν έναν ποδοσφαιριστή που έλειπε στα αποδυτήρια. Έναν αρχηγό με τα όλα του. Έναν άνθρωπο που έφυγε για την Ρώμη, συναναστράφηκε με τον Φραντσέσκο Τότι και την παρέα του, γνώρισε πολύ κόσμο, γνώρισε την ιταλική ποδοσφαιρική κουλτούρα και πλέον είναι πιο ώριμος από ποτέ για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κι αυτή τη φορά, να είστε σίγουροι, ότι αν χρειαστεί θα τις βάλει τις φωνές. Γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά στις πρώτες του δηλώσεις, έρχεται μία πολύ δύσκολη χρονιά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ