OPINIONS

Μπράβο και για τις δηλώσεις του!

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς προφανώς και έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά το είπε πολλές φορές ότι ακόμα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε απλώς ένα παιχνίδι και έχει περιθώρια βελτίωσης.

Το 4-0 επί της Λουκέρνης δεν χρήζει και ιδιαίτερης κριτικής. Ο Ολυμπιακός ήταν δύο επίπεδα πάνω από τους Ελβετούς. Και η αλήθεια είναι πως δικαιώθηκαν κάποιοι ακόμη και εντός Ρέντη που υποστήριζαν ότι η Λουκέρνη είναι χειρότερη ομάδα από την... Αρούκα που είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός πριν από δύο καλοκαίρια και την είχε περάσει στην παράταση.

Κατά συνέπεια, για να είχε μπελάδες με την Λουκέρνη, θα έπρεπε να έχει απανωτές αυτοκτονικές τάσεις.

Δεν πετάει στα σύννεφα ο Μαρτίνς. Το σημαντικό είναι ότι κάποια πράγματα που δούλεψε ο Πορτογάλος σε όλη την προετοιμασία, τα έβγαλε η ομάδα του. Η εντολή “να τους πιάσουμε από τον λαιμό” που είχε δώσει στους παίκτες του πριν από το παιχνίδι, ήταν κάτι που το είδαμε κόντρα στους Ελβετούς.

Άλλωστε, αυτή είναι η φιλοσοφία του Πορτογάλου για τα ματς με ομάδες επιπέδου Λουκέρνης. Γιατί κακά τα ψέματα, οι Ελβετοί δεν είναι ομάδα που θα μπορούσε να απειλήσει σοβαρά τον Ολυμπιακό. Κυρίως έχοντας μία άμυνα που μπάζει από παντού.

Οι “ερυθρόλευκοι” λοιπόν εξουδετέρωσαν τα επιθετικά ατού της Λουκέρνης. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να το προσμετρήσουμε στη γενική σούμα του ματς. Όπως επίσης και το σόου των Ποντένσε, Φορτούνη, Λάζαρου και Γκερέρο, οι οποίοι έκαναν τα... πάντα στο χορτάρι. Και επιθετικά, και ανασταλτικά!

Από εκεί και πέρα όμως, συμφωνούμε στο 100% στα όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του. Ότι ναι μεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά δεν πετάει στα σύννεφα.

Είπε το αυτονόητο: Ένα παιχνίδι κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ναι μεν ήταν παιχνίδι προκριματικούEuropa League,αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ουσιαστικά το καθήκον τους. Να καθαρίσουν την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Ο συντελεστής δυσκολίας στη συνέχεια ανεβαίνει (Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι) και ο Μαρτίνς γνωρίζοντας ότι δεν θα συναντήσει άλλη Λουκέρνη στο δρόμο για τους ομίλους τουEuropa League,έσπευσε να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα.

Το βασικό είναι ότι ο Ολυμπιακός συγκριτικά με τον περσινό, ήταν σοβαρός με όλη τη σημασία της λέξεως. Και κυρίως, διψασμένος για διάκριση! Μην ξεχνάμε τι βλέπαμε την περασμένη σεζόν: Είδαμε τους “ερυθρόλευκους” να μην... κατεβαίνουν στο γήπεδο με κατά πολύ υποδεέστερους αντιπάλους στη Σούπερ Λίγκα. Βλέπαμε παίκτες στην κοσμάρα τους, να είναι αδιάφοροι και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι... διακοπές που έρχονταν.

Φέτος δεν θα ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, αλλά κυρίως υπάρχουν ξένοι παίκτες που δεν σου βγάζουν μία εικόνα ότι θα βγουν... Οφόε.

Ας μην πάμε όμως αλλού την κουβέντα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Μαρτίνς και για τις δηλώσεις του. Όχι μόνο για τον τρόπο προετοιμασίας ενόψει της Λουκέρνης που την είχε πραγματικά “ξεκοκαλίσει”, αλλά κυρίως για τον τρόπο που εισέπραξε αυτό το 4-0.

Παραμένει προσγειωμένος, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ειδικά στην Ευρώπη οι... Λουκέρνες τελείωσαν! Ο Πορτογάλος με τις δηλώσεις του έστειλε το μήνυμα στους παίκτες του ότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έκαναν και κάποια σπουδαία επιτυχία. Αν ξεπεράσουν και το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ ή της Μπέρνλι, τότε ναι, θα μπορούμε να κάνουμε μία τελείως διαφορετική συζήτηση από αυτή που κάνουμε σήμερα.

Το σημαντικό λοιπόν είναι ότι σήμερα ο Ολυμπιακός έβγαλε στο χορτάρι ένα μέρος της δουλειάς του καλοκαιριού, έκανε το αυτονόητο ως προς το αποτέλεσμα και θα περάσει εώς τη ρεβάνς της Ελβετία μία ξεκούραστη εβδομάδα, αλλά και με μπόλικη δόση... “κατασκοπίας” του Μπασακσεχίρ – Μπέρνλι (0-0).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ