OPINIONS

Η "καλημέρα" του Καμαρά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΒΑΤΕΝΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΒΑΤΕΝΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί τα φλας του φιλικού με την Βάτενς να έπεσαν πάνω στους σκόρερ (Γκερέρο και Φορτούνη), αλλά ας πούμε δύο λόγια για το "πουλέν" του Μοντέστο, τον Μαντί Καμαρά που έχει "τρελάνει" τον Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη μέρα.

Την Πέμπτη (28/6) δημοσιεύτηκε ένα ρεπορτάζ στο Sport24.gr με τίτλο: "Αυτός έχει "τρελάνει" τον Μαρτίνς!". Στον Μαντί Καμαρά αναφερόμασταν φυσικά… Στον Αφρικανό χαφ που αξίζει να ειπωθούν δύο λόγια παραπάνω από τους υπόλοιπους που έπαιξαν στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού με την αυστριακή Βάτενς.

Ας ξεκινήσουμε φυσικά από τα προφανή: Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν όχι μόνο σε αυτό το φιλικό, αλλά ακόμη και στα προκριματικά τουEuropaLeague. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τα περσινά δεν υπάρχει άλλωστε. Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι με την Παρτιζάν, ο Χάσι αποθεώθηκε, τέλη Σεπτέμβρη όμως έφυγε κακήν κακώς και εν τέλει «φαγώθηκαν» και σχεδόν όλοι όσοι έφερε.

Συμπεράσματα λοιπόν δεν μπορούν να βγουν για το αν ο Ολυμπιακός που είδαμε κόντρα στην Βάτενς θα είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρσι. Πρώτα απ' όλα υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια: Οι μισοί που έπαιξαν το πιθανότερο είναι να αποτελέσουν παρελθόν για να έρθουν ο βασικός στόπερ (ίσως χρειαστεί και δεύτερος), δύο χαφ, ένας εξτρέμ (ίσως και δεύτερος) και δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες προσθήκες στην κορυφή της επίθεσης και στο δεξί άκρο της άμυνας ανάλογα με τις πωλήσεις.

Αν αξίζει κάπου να σταθούμε στο φιλικό με την ομάδα της β’ κατηγορίας της Αυστρίας ήταν στο Καμαρά. Όχι επειδή είναι νέο πρόσωπο, αλλά επειδή γνωστοποιήθηκε η απόκτησή του γύρω στα τέλη Γενάρη, δέχτηκε τρομερό πόλεμο από την Αζαξιό στέλνοντάς τον ακόμα και στη β’ ομάδα της και από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά στον Ρέντη, άρχισαν να ακούγονται αρκετά θετικά σχόλια για την ποιότητά του.

ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ "ΜΠΑΜ" ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Φαίνεται λοιπόν ότι είναι ένα ποιοτικό χαφ. Μπορεί να μην έχει τις απαιτούμενες εμπειρίες, αλλά δείχνει να έχει ποιότητα. Αρχικά δεν κωλώνει να παίρνει μέτρα και να κατεβάζει την μπάλα. Δεν κωλώνει να σουτάρει έξω από την περιοχή. Δεν κωλώνει να πατάει περιοχή.

Μπορεί το δείγμα με την Βάτενς να μην είναι και τόσο ασφαλές, αλλά ακόμα και από τις προπονήσεις έβγαινε μία εικόνα ότι πρόκειται για ένα χαφ που θα παίζει έχοντας το κεφάλι ψηλά και θα κοιτάξει γρήγορα να βγάλει την ομάδα μπροστά.

Μπορεί να μην είναι τόσο σκληρός ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά διορθώνεται κι αυτό αν έχει έναν άνθρωπο από πάνω του να ασχοληθεί μαζί του και να του εξηγήσει ότι πού και πού αξίζει να ρίχνει και μία κλοτσιά παραπάνω αν χρειαστεί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν έλεγε σε συζητήσεις του στον Ρέντη ότι με τον Καμαρά θέλει να δουλέψει, θέλει να ποντάρει πάνω του, θέλει να χτίσει γύρω του. Δεν λέμε ότι θα τον βάζει βασικό, αφού είναι γνωστό ότι ψάχνει "κόφτη" και "οκτάρι". Εκτιμάει όμως ότι έχει όλο το πακέτο που απαιτείται για να κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στον Ολυμπιακό και να μην χαθεί όπως ο… Μάρκο Νε.

Ο 21χρονος μέσος από την Γουινέα έχει ποιότητα και φαίνεται από χιλιόμετρα. Και η αλήθεια είναι πώς ορισμένοι ποδοσφαιριστές δείχνουν με το «καλημέρα» όχι τόσο το αν μπορούν να σταθούν στον Ολυμπιακό ή σε οποιαδήποτε άλλη μεγάλη ομάδα, αλλά αν αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος μαζί τους.

Δείχνει λοιπόν να έχει καλή τεχνική, δείχνει να μην φοβάται να έχει την μπάλα στα πόδια του, με λίγα λόγια δεν πανικοβάλλεται όταν γίνεται κάτοχός της και προσπαθεί κυρίως να μην κάνει δύσκολη τη δική του ζωή, αλλά και των συμπαικτών του. Δεν δείχνει αυτές τις πρώτες του μέρες στον Ρέντη να είναι χαφ που θα "ταλαιπωρήσει" την μπάλα στη μεσαία γραμμή άνευ λόγου και αιτίας. Κι αυτό το συμπέρασμα - επαναλαμβάνουμε - δεν βγαίνει μόνο από το φιλικό με την άσημη Βάτενς, αλλά και από την εικόνα που βγάζει στις προπονήσεις.

Όχι, δεν λέμε ότι θα πρέπει στις 9 Αυγούστου στο πρώτο ματς τουEuropaLeagueνα πάρει φανέλα βασικού. Αν συνεχίσει όμως στο ίδιο μοτίβο και δεν ξεφύγει το μυαλό του (ευτυχώς που έχει μονίμως δίπλα του τον Μοντέστο), τότε μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις αποκαλύψεις της νέας σεζόν. Μάλλον κάτι θα ήξεραν στην Αζαξιό που τον έχουν πλέον άχτι επειδή πήγε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό. Έβλεπαν και οι Κορσικανοί ότι θα μπορούσαν να οικονομήσουν από τον Αφρικανό…

ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ 4-4-2 ΤΟΝ ΓΚΕΡΕΡΟ

Από την Ισπανία έλεγαν ότι ο Γκερέρο είναι παίκτης που φαίνεται περισσότερο όταν έχει κι άλλον επιθετικό δίπλα του. Ότι αποδίδει καλύτερα σε ένα σύστημα 4-4-2 παρά αν είναι εκείνος ο μοναδικός φορ του "κουτιού".

Δεν το συζητάμε ότι το ντεμπούτο του ήταν ιδανικό με τα δύο γκολ που πέτυχε. Ωστόσο, αυτό σε λίγο καιρό θα ξεχαστεί. Κανείς δεν θα θυμάται τα γκολ του απέναντι στην Βάτενς. Αυτό που είδαμε από τον Ισπανό είναι ότι πρόκειται για έναν επιθετικό που όντως δείχνει να τον βολεύει το 4-4-2. Φαινόταν από τις κινήσεις του, από τον τρόπο που έβγαινε έξω από την περιοχή για να γίνει κάτοχος της μπάλας ή για να τραβήξει αντίπαλό του και να ανοίξει χώρο για «μπούκα» κάποιου συμπαίκτη του προς την περιοχή. Σίγουρα το πρώτο δείγμα και για τον Γκερέρο ήταν θετικό.

"ΤΟ ‘ΧΕΙ" Ο ΜΑΝΟΣ

Αυτό που έχει ξεχωρίσει ο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή στον Δημήτρη Μάνο, είναι ότι δεν πήγε ψαρωμένος στον Ρέντη. Ο 24χρονος φορ "το ‘χει" το γκολ. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και καταλαβαίνεις από τις κινήσεις που κάνει, ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δικαιώνει όλους όσους λένε ότι αξίζει να του δοθεί μία ευκαιρία.

Σίγουρα στη φάση του δοκαριού θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο ψύχραιμα, όπως και λίγο αργότερα στο πλασέ του από το πέναλτι που έπιασε ο τερματοφύλακας. Θα μπορούσε βεβαίως να χριστεί και σκόρερ αν δεν σήκωνε ο βοηθός τη σημαία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Μάνος υπολογίζεται από τον Μαρτίνς και είναι στο χέρι του να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο από τον προπονητή του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ