OPINIONS

Αν μπουν και οι καινούριοι...

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για τα πρώτα στοιχεία του νέου Ολυμπιακού και για την εικόνα που μπορεί να έχουν οι ερυθρόλευκοι μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις.

Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση της Μπέρνλι, οι Άγγλοι έβαλαν δύσκολα στους “ερυθρόλευκους”, αλλά η ομάδα του Μαρτίνς έδειξε ότι έχει μέταλλο και έχει χτίσει χαρακτήρα. Η περιέργεια όλων είναι η πλήρης ενσωμάτωση των καινούριων και φυσικά του Τουρέ και του εξτρέμ που έρχεται.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ο Ολυμπιακός των προηγούμενων παιχνιδιών. Υπάρχει εξήγηση για αυτό: Έπαιζε σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα που έχει το τριπλάσιο μπάτζετ και απέναντι σε ένα σύνολο που είναι σαφέστατα πολύ πιο έτοιμο από τους “ερυθρόλευκους”, καθώς έχει ξεκινήσει σχεδόν 20 μέρες νωρίτερα τις επίσημες υποχρεώσεις του.

Τι είδαμε σε αυτή τη διαδρομή των προκριματικών; Έναν Ολυμπιακό με χαρακτήρα! Ειδικά στην Αγγλία έβγαλε χαρακτήρα και κυρίως έδειξε ότι έχει μέταλλο. Μπορεί να πιέστηκε, να ζορίστηκε, να υπέπεσαν οι παίκτες του σε επιπόλαια λάθη, όμως το βασικό είναι ότι όχι μόνο έμεινε όρθιος στο “Turf Moor”, αλλά κατάφερε να πάρει και μία παλικαρίσια πρόκριση. Μια πρόκριση που οφείλεται βεβαίως κατά κύριο λόγο στη μεγαλειώδη εμφάνιση του Φαλήρου.

Τα πρώτα στοιχεία του νέου Ολυμπιακού, του Ολυμπιακού του Μαρτίνς, είναι άκρως ενθαρρυντικά. Πρώτα απ' όλα αυτό που έχει σημασία είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα βγάζει υγεία, κάτι που κάνει... μπαμ από χιλιόμετρα.

Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται όχι μόνο στην σημερινή κλήρωση, αλλά και στο πότε θα ενσωματωθούν πλήρως στην ομάδα οι καινούριοι. Ο Γκιγιέρμε, ο Χασάν, ο Νάτχο, ο Τοροσίδης... Και φυσικά μην ξεχάσουμε τον τεράστιο Γιάγια Τουρέ και τον καινούριο εξτρέμ που θα ανακοινωθεί σήμερα!

Θα είναι ο Λούκας Πιαζόν της Τσέλσι; Ενδεχομένως... Η ουσία είναι ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για το “μπακ απ” του Γιαννιώτη.

Ο κόσμος λοιπόν έχει κάθε λόγο να ανυπομονεί για τη στιγμή που θα μπουν και οι καινούριοι στην “εξίσωση” του Ολυμπιακού που φτιάχνεται ακόμη από τον Μαρτίνς. Γιατί η ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη στον απόλυτο βαθμό που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός και είναι απολύτως φυσιολογικό.

ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήρθε από την Πορτογαλία με συστάσεις ενός ποδοσφαιριστή που κάνει... κομπολόι την μπάλα και μοιράζει τις ασίστ σαν καραμέλες. Δεν είχε τη φήμη του σκόρερ.

Το χθεσινό γκολ στην Αγγλία του ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση και σίγουρα είναι κάτι που θα τον βοηθήσει στην πορεία και στον ανταγωνισμό που θα προκύψει με την απόκτηση ακόμη ενός εξτρέμ.

Ήταν ένα γκολ που δεν “σφράγισε” μόνο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά κυρίως έδωσε τη δυνατότητα στον Ποντένσε να πιστέψει λίγο παραπάνω στον εαυτό του.

Σου έδινε την εντύπωση ο Πορτογάλος που έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη χθες στο “Turf Moor”, ότι κάπου σαν να θολώνει το μυαλό του, σαν να θέλει ένα γκολ για να ξεμπουκώσει και να που αυτό το τέρμα ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο και στο κατάλληλο παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ