OPINIONS

Άλλος ήταν ο MVP

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτέλεσε τον χρυσό σκόρερ του Ολυμπιακού στο 1-0 με τον Λεβαδειακό, ήταν ξανά εκ των κορυφαίων, αλλά ίσως το βραβείο του MVP θα έπρεπε να πάει στο "μηχανάκι", Μαντί Καμαρά.

MVP... Ένα βραβείο που συνήθως δίνεται στον παίκτη που με μία έμπνευσή του ή ένα γκολ “καθαρίζει” για την ομάδα του. Τις περισσότερες φορές δικαίως το παίρνουν τον συγκεκριμένο “τίτλο” οι σκόρερ. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια που υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά και διεκδικούν επί ίσοις όροις με τους σκόρερ το βραβείο του MVP.

Στο χθεσινό (26/8) 1-0 επί του Λεβαδειακού όλα τα φλας έπεσαν πάνω στον Χριστοδουλόπουλο. Λογικό και επόμενο, αφού εκείνος έκρινε την αναμέτρηση! Πράγματι, ο Λάζαρος για ακόμη ένα ματς ήταν ο άνθρωπος που είχε την οξυδέρκεια να βρει τη λύση και να δώσει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Προφανώς και ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ θα έθετε σοβαρότατη υποψηφιότητα για να αναδειχθεί MVP από τους δημοσιογράφους. Και φυσικά δεν του χαρίστηκε ο “τίτλος” του κορυφαίου παίκτη του αγώνα. Τον άξιζε...

Υπήρχε χθες ωστόσο άλλος ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο και είμαι σίγουρος ότι θα του το έδινε και ο ίδιος ο Λάζαρος, ο οποίος ποτέ δεν νοιάστηκε για τη δική του προβολή. Αν κερδίζει ο Ολυμπιακός, τότε πάει και κοιμάται ήσυχος τα βράδια σπίτι του...

ΤΟ “ΜΗΧΑΝΑΚΙ” ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΜΑΡΑ

Ο Μαντί Καμαρά έκανε μία από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις του με τη φανέλα των Πειραιωτών. Θα μπορούσε να είναι ο Αφρικανός αυτός που θα έδινε τη λύση απέναντι στο “ταμπούρι” του Λεβαδειακού. Λίγο έλειψε άλλωστε σε δύο-τρεις περιπτώσεις να χριστεί σκόρερ, πολύ νωρίτερα από το γκολ του Λάζαρου στο 62'.

Το θέμα όμως είναι η συνολική του εμφάνιση. Ο Καμαρά με μία λέξη ήταν... παντού! Στο τέλος βρέθηκε ακόμα και στο δεξί άκρο της άμυνας για να βοηθήσει τον Ομάρ που είχε κάποια προβληματάκια με τον Σανταβογκό που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να προκαλέσει προβλήματα με τα τρεξίματά του από τα δεξιά...

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Καμαρά έδειξε χθες ότι είναι ένας ποδοσφαιριστές με απίστευτες φυσικές δυνάμεις. Έπαιξε την περασμένη Πέμπτη (23/8) σε ένα απαιτητικό παιχνίδι Europa League κόντρα σε μία πολύ καλά γυμνασμένη ομάδα (Μπέρνλι). Έπαιξε χθες κόντρα στον Λεβαδειακό και έτρεχε σαν... παλαβός εώς το 93'.

Και είναι δεδομένο ότι δεν θα αφήσει απάτητο ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο και την προσεχή Πέμπτη (30/8, 21.45) στη ρεβάνς του “Turf Moor”. Οπότε ναι, ο Καμαρά που έκανε μια χαψιά και τους χαφ του Λεβαδειακού, θα μπορούσε να είναι ο MVP του ματς.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ

Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε αντί του Ποντένσε να χρησιμοποιήσει τον Φελίπε Πάρντο και όχι τον Μάριο Βρουσάι που ήταν σε όλες τις 18άδες με Λουκέρνη και Μπέρνλι. Ο Πάρντο ήταν μονίμως εκτός αποστολής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ξαφνικά βγήκε από τη ναφθαλίνη και τον είδαμε βασικό κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ποτέ δεν μπήκε στο κλίμα του ματς ο Κολομβιανός και δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε άρον-άρον από τον Μαρτίνς.

Ποιο είναι το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει εύκολα ο οποιοσδήποτε για τον Πάρντο; Ότι δυστυχώς ο κύκλος του Κολομβιανού έκλεισε στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, φαίνεται ότι δεν έχει πλέον την αυτοπεποίθηση των προηγούμενων ετών και κυρίως της πρώτης του χρονιάς με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο.

Ενδεχομένως να είναι επηρεασμένος και από το κλίμα που επικρατεί από τις αρχές του καλοκαιριού ότι είναι στους παίκτες προς αποχώρηση...

ΤΟ “ΔΩΡΟ” ΘΑ ΕΡΘΕΙ

Ας αφήσουμε όμως πίσω μας τον Λεβαδειακό. Πάει, πέρασε το ματς με τους Βοιωτούς. Στο λιμάνι έχουν στρέψει την προσοχή τους σε δύο θέματα: Το πρώτο φυσικά έχει να κάνει με την πρόκριση επί της Μπέρνλι μέσα στην Αγγλία. Αυτό είναι που “καίει” στην παρούσα φάση τους “ερυθρόλευκους”, να πάνε στο “Turf Moor” και να υπερασπιστούν το 3-1 του Καραϊσκάκη.

Κι αν όλα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, τότε την Παρασκευή 31 Αυγούστου η περιέργεια δεν θα έγκειται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τους αντιπάλους στους ομίλους του Europa League, αλλά και στο “δώρο” του Μαρινάκη στον Μαρτίνς. Στο μεταγραφικό “δώρο”.

Πάει για έναν εξτρέμ ο Ολυμπιακός, ενδεχομένως να πάρει και τερματοφύλακα. Πάντοτε όμως στο φινάλε η διοίκηση επιφυλάσσει και μία μεταγραφική έκπληξη. Μία μεταγραφή που τραντάζει τα... θεμέλια του ελληνικού πρωταθλήματος. Είπαμε όμως: Πρώτα η Μπέρνλι...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ