OPINIONS

Άλλο Φορτούνης, άλλο Μάνταλος

Άλλο Φορτούνης, άλλο Μάνταλος

Όταν ο Κώστας Φορτούνης "αγριεύει" ακόμα και με... ένα πόδι, τότε ο Πέτρος Μάνταλος θα πρέπει να κάνει δύο βήματα προς τα πίσω για να μην παρασυρθεί στο διάβα του. Γράφει ο Αλέξη Βιρβίλης.

Έχει γίνει αρκετή ανάλυση για τα δύο παιχνίδια που είδαμε χθες στο... Καραϊσκάκη. Γιατί κακά τα ψέματα, δύο ματς παίχτηκαν στο φαληρικό γήπεδο! Στο ένα που κυριάρχησε η ΑΕΚ και στο δεύτερο που ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός, ισοπεδωτικός.

Σίγουρα οι "καμπάνες" του Μαρτίνς και του Μαρινάκη στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έπαιξαν τον ρόλο τους. Όμως, δεν αρκούν μόνο αυτά. Για να γυρίσεις ένα τέτοιο ματς, απαιτούνται παίκτες με προσωπικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς αν ρίξει μια ματιά στο ρόστερ του, θα δει ότι έχει μπόλικους τέτοιους ποδοσφαιριστές με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό του...

ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ

Αναγκαστικά πρέπει να κάνουμε μία σύγκριση. Από τη μία ο Φορτούνης και από την άλλη ο Μάνταλος... Ο Κώστας πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του τη στιγμή που η μπάλα έκαιγε και η ομάδα του κυνηγούσε το σκορ. Ο δε Μάνταλος τη στιγμή που το μομέντουμ ήταν με την ΑΕΚ, η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ και ο Ολυμπιακός δεν ήξερε τι έπαιζε στο χορτάρι, δύο φορές του παρουσιάστηκε η ευκαιρία για να «τελειώσει» το ματς και δεν τα κατάφερε. Ειδικά στην πρώτη του ευκαιρία με το τετ α τετ απέναντι στον Σα.

Εκεί είναι η διαφορά ποιότητας και κυρίως η προσωπικότητα και το «μέταλλο». Κι όλα αυτά με τον Φορτούνη να παίζει με ένα πόδι – τούμπανο και η πλάκα ήταν ότι σκόραρε με το πόδι που τον "βασάνισε" όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο Θεσσαλός χαφ δεν λύγισε. Ο Μάνταλος αντιθέτως όταν έπρεπε να "μιλήσει", αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών για τους φίλους της ΑΕΚ.

ΚΑΤΩ Η ΜΠΑΛΑ

Ο Ολυμπιακός πήρε με την ΑΕΚ αυτό που δικαιούταν βάσει της εικόνας του στο δεύτερο ημίχρονο. Μπροστά του έχει τη ρεβάνς στο Κίεβο, εκεί όπου οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει και διατυμπανίζουν ότι θα πάρουν μία θριαμβευτική πρόκριση!

Στο χέρι των "ερυθρολεύκων" είναι να κάνουν χοντρό χουνέρι μέσα στο «Ολιμπίνσκι». Η Ντιναμό είναι πράγματι μία ομάδα «φωτιά και λάβρα» από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, αλλά στα μετόπισθεν έχει ένα σωρό ανορθογραφίες που μπορεί να τις εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.

Δεν ξέρουμε πάντως πώς θα λειτουργήσουν οι παίκτες που έχουν τραβήξει κουπί εδώ και μία εβδομάδα, έχοντας παράλληλα μπροστά τους και την αναμέτρηση του Κιέβου. Μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί σε πολικές συνθήκες. Δίψα υπάρχει, ενθουσιασμός υπάρχει, επανεμφανίστηκαν τα φτερά στα πόδια των παικτών του Μαρτίνς, ωστόσο, θα παρουσιάσουν ενδιαφέρον οι επιλογές του Πορτογάλου για την ενδεκάδα.

Οι Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης και Κούτρης αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Μάνι-μάνι μιλάμε για τρεις αλλαγές. Από την άλλη όμως, και κόπωση να υπάρχει από τα παιδιά που δεν έχουν καθίσει λεπτό στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, δεν σημαίνει ότι θα κάνουν πίσω τώρα! Θέλουν να παίξουν και θα κάνουν τα πάντα για να παίξουν. Αντίπαλος δεν θα είναι μόνο η Ντιναμό, αλλά και η κόπωση. Μια κόπωση όμως που αντιμετωπίζει, όπως αντιμετωπίστηκε και χθες με την ΑΕΚ. Αρκεί να το «φιλτράρουν» καλά στο μυαλό τους οι «ερυθρόλευκοι» και να το διαχειριστούν.

Με χαμηλούς τόνους θα «πετάξει» η αποστολή το μεσημέρι της Τετάρτης (20/2) για την Ουκρανία και αυτό θα είναι το ατού του Ολυμπιακού απέναντι σε μία Ντιναμό που έχει αρχίσει τις τελευταίες ώρες και παρουσιάζει δείγματα υπεροψίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ