EUROLEAGUE

Το βράδυ που ο Παναθηναϊκός AKTOR έγινε το αφεντικό

EUROLEAGUE 2023-2024 / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ
EUROLEAGUE 2023-2024 / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÏ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε από το Βελιγράδι πιο εύκολα απ ότι θα περίμενε κάποιος, όντας ουσιαστικός και σοβαρός σε ένα διήμερο που οι ανταγωνιστές του δεν τα κατάφεραν. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Η regular season της EuroLeague είναι αμείλικτη και αδυσώπητη. Από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Αντίστοιχα βέβαια είναι τόσο γρήγορη η εξέλιξή της, που δεν σου επιτρέπει να χαρείς ή να στεναχωρηθείς για πολύ. Όσα συνέβησαν τις τελευταίες πέντε ημέρες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Από την ήττα στο ΣΕΦ και τα σενάρια περί... εξόδου από την εξάδα, στο διπλό στη Stark Arena και το δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τα δεδομένα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Όχι, ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν έγινε εν μια νυκτί το απόλυτο φαβορί για την τετράδα. Όχι τουλάχιστον αποκλειστικά χάρη στο δικό του αποτέλεσμα. Για να αλλάξει η συνθήκη, χρειάστηκε ένα... σκριν από την Αρμάνι Μιλάνο (επί της Μονακό) και την Αναντολού Εφές (επί του Ολυμπιακού).

Ποιος νοιάζεται όμως; Η ουσία μετράει και σύμφωνα με αυτή ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Αρκεί να κερδίσει την Μπαρτσελόνα και τη βάλει από κάτω του!

Το πρόβλημα έγινε η λύση

Πώς κέρδισε στο Βελιγράδι; Χάρη σε αυτό το στοιχείο που ήταν προβληματικό πριν από πέντε μέρες στο ΣΕΦ. Την επίθεσή του. Σίγουρα, η αμυντική δυναμική του Ολυμπιακού δεν συγκρίνεται στο ελάχιστο με εκείνη του Ερυθρού Αστέρα, αλλά το μείζον για τους πράσινους ήταν πως εκμεταλλεύτηκαν τα ελεύθερα σουτ που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ο Τζέριαν Γκραντ με τον Κέντρικ Ναν ήταν από νωρίς ουσιαστικοί στην επίθεση, πριν πάρει την μπαγκέτα ο Κώστας Σλούκας για να γίνουν όλα πολύ πιο απλά.

Στη Stark Arena, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά πως όταν ο 34χρονος γκαρντ είναι καλά, τότε όλα αλλάζουν για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Η δική του δημιουργία οδήγησε το τριφύλλι σε ασφαλή μονοπάτια, τα δικά του σουτ έσβησαν κάθε φωτιά που πήγε να ανάψει ο Ερυθρός Αστέρας.

Στα συν (από τα πολλά που καταγράφηκαν) εντάσσεται επίσης η συγκομιδή των 25 ασίστ για 10 λάθη, μια στατιστική κατηγορία που τον έχει χαρακτηρίσει αρνητικά τις κακές του βραδιές.

Η μεγάλη ευκαιρία στο ΟΑΚΑ

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός και η Μονακό δεν τα κατάφεραν αυτό το αγωνιστικό διήμερο, ο Παναθηναϊκός AKTOR ξέρει πως έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Να κερδίσει την Μπαρτσελόνα και να καταστεί το απόλυτο αφεντικό για το πλεονέκτημα έδρας.

Είναι απλό; Ρητορικό το ερώτημα. Το καλό όμως για το τριφύλλι είναι πως μπορεί να υπολογίζει σε πολλαπλή ισοβαθμία με τη Μονακό να είναι μέρος αυτής -τη θέλει σε όλες τις πολλαπλές ισοβαθμίες, από την στιγμή που την έχει κερδίσει δύο φορές.

Παρεμπιπτόντως, στις 22 Μαρτίου 2024 θα δημιουργηθεί μια αριθμητική συνθήκη (αυτή της κάλυψης του -8 του α' γύρου), που ουδείς υπολόγιζε στις 3 Νοεμβρίου 2023. Τότε, που με όπλο τον Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι, ο Παναθηναϊκός AKTOR περιόρισε το -28 (75-47 στο 32') που είχε η Μπαρτσελόνα στην τελευταία περίοδο.

Ποιος να το φανταζόταν...

Γι αυτό, λοιπόν επιβεβαιώνεται η άποψη πως κάθε λεπτομέρεια μετράει. Κάθε άμυνα, κάθε σουτ, κάθε ριμπάουντ. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός AKTOR βρήκε κάτι να κυνηγά απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Κι αντίστοιχα, κάτι για να ελπίζει...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ