ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναθηναϊκός έδωσε στον Κώστα Σλούκα όλα όσα ήθελε και ακόμα περισσότερα

Ο Κώστας Σλούκας έξω από την Arcadia
Ο Κώστας Σλούκας έξω από την Arcadia EUROKINISSI SPORTS

Η απόκτηση του Κώστα Σλούκα από τον Παναθηναϊκό είναι, αν μη τι άλλο, η είδηση της δεκαετίας εντός των συνόρων. Όχι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά και σε αγωνιστικό. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε -για τα καλά- στο κάδρο της EuroLeague εδώ και μερικές ώρες. Όχι μόνο επειδή ενισχύθηκε σημαντικά εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά -κυρίως- γιατί έστειλε στην αγορά το μήνυμα που θέλει να περάσει εδώ και καιρό: ότι επέστρεψε.

Ο σκεπτικισμός και η αμφιβολία είναι δύο στοιχεία που υπήρχαν αρκετά ως τώρα σε κάθε συζήτηση με τον Παναθηναϊκό, επειδή τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος βρισκόταν στα χαμηλά πατώματα της EuroLeague και ήταν, εκ των πραγμάτων, δύσκολο να επιστρέψει στον αφρό άμεσα. Η απόκτηση του Λούκα Βιλντόσα κι εκείνη του Ματίας Λεσόρ έκαναν την αρχή για να αλλάξει το κλίμα, αλλά αυτό που έγινε με τον Κώστα Σλούκα τα κάλυψε όλα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παναθηναϊκός έστειλε το μήνυμα προς όλους ότι είναι πάλι εδώ, έτοιμος να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει τα φόντα να τον επαναφέρει στις επιτυχίες, για να πρωταγωνιστήσει το 2023/24 στην EuroLeague.

Όχι, ο Παναθηναϊκός δεν είναι το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Έχει δρόμο ακόμη να διανύσει για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το μείζον είναι πως δημιουργεί τις βάσεις για να φτιάξει κάτι που δεν θα είναι... μιας χρήσης. Το ακριβώς αντίθετο.

Ο franchise player που έψαχνε

Όσο καλός κι αν είναι ο Λούκα Βιλντόσα, όσο μεγάλα νούμερα κι αν έκανε ο Ματίας Λεσόρ πέρσι, ουδείς εκ των δύο είχε την ταμπέλα του "αφεντικού" εντός του παρκέ. Να κυκλοφορεί δηλαδή ως ο franchise player που χρειαζόταν -μεταξύ όλων των άλλων- ο Παναθηναϊκός.

Ο Κώστας Σλούκας είναι!

Από την στιγμή που υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο που του έδωσε ο Παναθηναϊκός γίνεται αυτόματα ο παίκτης γύρω από τον οποίο θα κινούνται όλα. Λόγω βιογραφικού, λόγω... μηδενικών στο συμβόλαιο, αλλά και τρόπου με τον οποίο έγινε αυτή η κίνηση. Από παίκτη του αιωνίου αντίπάλου.

Ο Κώστας Σλούκας είναι αυτός που θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος την επόμενη σεζόν. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι σαφές.

Η μεγαλύτερη απόφαση της καριέρας του

Προφανώς για να πάρει μια τέτοια απόφαση ο Κώστας Σλούκας έχει πλήρη επίγνωση των δεδομένων. Του βάρους που θα κουβαλάει, της ευθύνης που θα έχει σε κάθε κατοχή, της κριτικής που θα του ασκηθεί. Το θέμα της ευθύνης βέβαια είναι αυτό που επιζητούσε όσο τίποτα άλλο, γι αυτό κιόλας αποχώρησε από τον Ολυμπιακό.

Είναι πολύ επιδερμική η προσέγγιση περί καλύτερης πρότασης που έπαιξε ρόλο για τη μετακόμιση του Κώστα Σλούκα από το ΣΕΦ στο ΟΑΚΑ. Όπως αντίστοιχα επιδερμική ήταν πριν από δεκατρία (13) χρόνια, όταν ο Βασίλης Σπανούλης έκανε κάτι αντίστοιχο. Από την ανάποδη.

Από την στιγμή που πήγε μέχρι τα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και υπέγραψε το συμβόλαιό του, ο Κώστας Σλούκας ήξερε πως πλέον θα κυκλοφορεί με τον τίτλο που αποτέλεσε τροχοπέδη στην ανανέωση με τον Ολυμπιακό: του απόλυτου ηγέτη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για τα καλά και τα κακά.

Ο πήχης ανέβηκε κι άλλο

Οι μεταγραφές που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός μέχρι να φτάσουμε σε αυτή του αριστερόχειρα γκαρντ μόνο αμελητέες δεν ήταν. Το κάθε άλλο. Η συγκεκριμένη κίνηση όμως καταδεικνύει πως ο πήχης ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στο ΟΑΚΑ. Τόσο επικοινωνιακά όσο και αγωνιστικά.

Οι πράσινοι προτίθενται να κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να επιστρέψουν στο Final Four. Σε όλα τα επίπεδα. Εξ ου το πρώτο δημοσίευμα από το εξωτερικό που αφορά στον Νίκολα Μίροτιτς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ