ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν έχει μάθει ακόμη να είναι κυνικός

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν έχει μάθει ακόμη να είναι κυνικός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε δεύτερη σερί μεγάλη ευκαιρία (δεδομένων των συνθηκών) για ένα διπλό στην έδρα ενός εκ των ανταγωνιστών του, πετώντας στα σκουπίδια τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει πως είναι έτοιμος να κερδίζει παντού. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης ήταν σημαδεμένο, αν μη τι άλλο. Οι πολλές απουσίες της Αναντολού Εφές διαμόρφωσαν μια ιδιαίτερη συνθήκη, που καθιστούσε εκ προοιμίου φαβορί τον Παναθηναϊκό AKTOR. Μετά δε κι από την εμφάνιση στο Βελιγράδι πριν από πέντε μέρες, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε... ενισχύσει τις προσδοκίες περί μιας μεγάλης εκτός έδρας νίκη, που θα μεγάλωνε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση όλων. Φευ.

Στο παρκέ του Sinan Erdem Hall έγιναν πολύ διαφορετικά πράγματα, από τα προσδοκώμενα. Για αρχή, ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι, χωρίς ενέργεια, χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς τη διαύγεια που απαιτούσε η συνθήκη. Κι αυτό το πλήρωσε στο φινάλε.

Η εκκίνηση έδωσε το δικαίωμα

Αν περίμενε κάποιος πως η Αναντολού Εφές θα μπει στο παρκέ με γνώμονα να περιορίσει το μέγεθος της ζημιάς, διαψεύστηκε με το που άρχισε ο αγώνας. Το +10 (14-4 στο 4') με τα 5/5 σουτ και τις 3/3 βολές τα έλεγε όλα, όχι μόνο για τη διάθεση και την προσήλωση των παικτών του Ερντέμ Τζαν, αλλά πολύ περισσότερο για την χαλαρότητα εκείνων του Εργκίν Αταμάν.

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι βρήκαν πολύ γρήγορα το πάτημα που έψαχναν για να πιστέψουν πως μπορούν να κερδίσουν. Ήταν επιθετικοί στις κατοχές που εκδήλωσαν, εκμεταλλεύτηκαν την βραδιά καριέρας του ΤαϊρίΚ Τζόουνς (21 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα) και δημιούργησαν τις συνθήκες για να φτάσου στο θετικό αποτέλεσμα, αυξάνοντας παράλληλα -από νωρίς- την πίεση στην απέναντι πλευρά.

Το πνευματικό κομμάτι και ο χαμηλός

Η μεγάλη εικόνα δείχνει πως -ίσως για πρώτη φορά φέτος- το πνευματικό κομμάτι ξεπέρασε το αγωνιστικό, ως το μείζον πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Πολύ απλά γιατί η χαλαρότητα, που αναφέρθηκε προηγουμένως, πήγαζε από την αφέλεια που εντοπίστηκε, ήδη από την εκκίνηση του αγώνα. Γι αυτό άλλωστε ο Εργκίν Αταμάν είχε αλλάξει τα 4/5 της αρχικής πεντάδας, μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα.

Παρεμπιπτόντως, ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε ξανά χαμηλό βαθμό στο κλείσιμο του αγώνα. Τόσο για τις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του (ιδίως αυτή του Κώστα Σλούκα στην προτελευταία κατοχή με την Αναντολού Εφές στο +2) όσο και για τις άμυνες που (δεν) έπαιξαν. Κι όπου "άμυνες" αρκεί να βάλετε τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε... δυόμιση ψηλούς!

Η αξία της επιστροφής

Το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές δεν χάθηκε γιατί έλειπαν δύο μεγάλα κορμιά στα φόργουορντ (Ιωάννης Παπαπέτρου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ). Τούτο όμως δεν σημαίνει πως αμφότεροι δεν λείπουν πολύ από το rotation, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση του Ντίνου Μήτογλου και τα λεπτά που παίρνει (αποκλειστικά πλέον) στο "3" ο Μάριους Γκριγκόνις.

Μόλις επιστρέψουν στο rotation οι δύο λαβωμένοι, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο απλά για τις θέσεις των ψηλών. Ταυτόχρονα όμως θα αλλάξει ο τρόπος που διαχειρίζεται τους κοντούς ο Εργκίν Αταμάν, κι εκεί κάποιοι θα δουν τον -ήδη μικρό- χρόνο τους να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ