KICKBOXING

Ζαμπίδης: "Η αγάπη του κόσμου, η μεγαλύτερη νίκη μου"

Ζαμπίδης: "Η αγάπη του κόσμου, η μεγαλύτερη νίκη μου"

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, λίγες ώρες μετά τη νίκη επί του Τούρκου, Ερκάν Βαρόλ, στην Λεμεσό, μίλησε στον "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 για την διαδρομή του στο Kick Boxing, αλλά και τα σχέδια του για την επόμενη μέρα.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης, λίγες ώρες μετά, τον προτελευταίο αγώνα της σπουδαίας καριέρας του και τη νίκη επι του Τούρκου, Ερκάν Βαρόλ, στην Λεμεσό, μίλησε στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 για την διαδρομή του στο Kick Boxing, αλλά και τα σχέδια του για την επόμενη μέρα

Για τη νίκη επι του Βαρόλ στην Κύπρο:

«Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Το γήπεδο στη Λεμεσό ήταν ασφυκτικά γεμάτο και ο συντονισμός και η ενέργεια του κόσμου ήταν απίστευτη. Ήταν σαν να έπαιζα στην Ελλάδα. Μεγάλη στήριξη και μεγάλη τιμή για μένα και σίγουρα δεν γινόταν να μην τα δώσω όλα. Αντιμετώπισα τον Ερκάν Βαρόλ, τον πιο δυνατό Τούρκο αθλητή στο κικ μπόξινγκ, που έχει 100 αγώνες και 86 νίκες. Ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας, με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και χωρίς το παραμικρό περιθώριο λάθους, είτε από την δική μου τη μεριά, είτε από τη δικιά του. Ήταν ματς φωτιά και στον τρίτο γύρο μάλιστα χτυπήθηκα και άνοιξε το κεφάλι μου από μια αντιαθλητική κουτουλιά και αιμορραγούσα στην διάρκεια του αγώνα, όμως στάθηκα καλά και το τέλος των πέντε γύρων με βρήκε νικητή με ομόφωνη απόφαση. Μετά ακολούθησαν πολύ ωραίες στιγμές από τους Κύπριους φιλάθλους».

Για το 11-0 επι Τούρκων αντιπάλων:

«Εδώ και 15 χρόνια έχει ανοίξει αυτός ο «διάλογος», διότι πριν 15 χρόνια κέρδισα στην Αυστραλία για πρώτη φορά τον Μπάρις Νέζιφ, τότε παγκόσμιο πρωταθλητή και τρία χρόνια αήττητο, οπότε μετά από δυο μήνες με ξανακάλεσαν ξανά. Ακολούθησαν και άλλα παιχνίδια και φτάσαμε στο σήμερα, να έχω 11 νίκες, σε ένα έτσι άτυπο αλλά ιδιαίτερο πρωτάθλημα κόντρα σε Τούρκους αντιπάλους».

Γιατί κρεμάει τα γάντια του:

«Μετά από 178 αγώνες και 24 χρόνια είχα την ευλογία να έχω μια καλή καριέρα και την πολυτέλεια να τελειώσω τώρα που θέλω εγώ, γιατί πολλές φορές στον πρωταθλητισμό αναγκάζεσαι να σταματήσεις από έναν χτύπημα ή έναν τραυματισμό. Τώρα λοιπόν νιώθω να βγαίνει από μέσα μου πηγαία ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου. Τώρα που είμαι δυνατός και μπορώ να τα βάλω με οποιονδήποτε στον κόσμο, πιστεύω ότι πρέπει να αφήσω την σκληρή καθημερινή δουλειά που απαιτούν οι αγώνες και να περάσω στα νέα κεφάλαια της ζωής μου. Με ευγνωμοσύνη πάντα, για όσα έχω περάσει και όσα έχω πετύχει ως τώρα».

Τι κρατάει περισσότερο από την καριέρα του:

«Έχω ακόμα έναν αγώνα και δεν έχω μπει στο τρυπάκι για τον τελικό απολογισμό. Η αγάπη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια όμως είναι τεράστια ηθική ικανοποίηση. Όπως επίσης και το να έρχονται παιδιά και διάφοροι άνθρωποι να μου λένε ότι ξεκίνησαν να γυμνάζονται επειδή τους ενέπνευσα, σίγουρα αυτό το πράγμα είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο».

Για τα μελλοντικά του σχέδια:

«Γενικότερα με γοητεύει να κάνω διάφορα πράγματα. Επειδή όμως στον πρωταθλητισμό, αναγκαστικά απομονώνεσαι κάποιοι τομείς πάνε πίσω. Τώρα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό και με γοητεύει αναφορικά με το μέλλον, είναι το κομμάτι με τα παιδιά. Από τώρα μάλιστα, με μια ομάδα συνεργατών ετοιμάζουμε κάποια πράγματα και θα προχωρήσουμε σε σεμινάρια για την αθλητική εκπαίδευση των παιδιών και όχι μόνο, με πολύ ωραίο και σωστό τρόπο. Άλλωστε μέσα από τη διαδρομή μου στον αθλητισμό, έχω ανοίξει ένα πολύ ωραίο δίαυλο επικοινωνίας με τα νέα παιδιά και χαίρομαι που τους στέλνω σωστά μηνύματα και τα παρασύρω στον αθλητισμό. Αυτό θέλω να το αξιοποιήσω, να το εξελίξω και να ανταποδώσω την αγάπη τους. Όταν ξεκινούσα εγώ, στην Ελλάδα υπήρχαν 3 με 4 σχολές. Το 1992 παρακαλώ, ήμουν το 001 δελτίο, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τότε και σήμερα δεν υπάρχει γυμναστήριο που να μην έχει Κικ Μπόξινγκ, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει πολλά σωματεία, τα οποία όχι μόνο δεν κλείνουν λόγω της δύσκολης εποχής, αλλά πάνε καλά και αυξάνονται, αφού ο κόσμος έχει τη δυνατότητα με ένα μικρό αντίτιμο να γυμνάζεται καθημερινά, να αποσυμπιέζεται, να βελτιώνει την αυτοάμυνα του, να κάνει παρέες και πολλά – πολλά άλλα οφέλη, που δίνει το άθλημα».

Για τον τελευταίο αγώνα:

«Περιμένουμε αυτή την εβδομάδα τις απαντήσεις από τους ανθρώπους των Σταδίων.. Ο αγώνας θα γίνει ή στο Ταε Κβο Ντο ή στο Ειρήνης και Φιλίας και αναμένουμε να διαμορφωθούν τα προγράμματα με τα άλλα αθλήματα που τα χρησιμοποιούν και κατόπιν να ορίσουμε την ακριβή ημερομηνία».

TAGS KICKBOXING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ