UFC

UFC: Ο Ισλάμ Μαχάτσεβ, το "κτήνος" του Χαμπίμπ, έγινε πρωταθλητής ισοπεδώνοντας τον Τσαρλς Ολιβέιρα

UFC: Ο Ισλάμ Μαχάτσεβ, το "κτήνος" του Χαμπίμπ, έγινε πρωταθλητής ισοπεδώνοντας τον Τσαρλς Ολιβέιρα

Μια μαγική βραδιά στο Αμπού Ντάμπι έζησε ο Χαμπίπ Νουρμαγκομέντοβ, ο οποίος είδε τον καλό φίλο του και αθλητή του, Ισλάμ Μαχάτσεβ, να αναδεικνύεται πρωταθλητής του UFC με μια επιβλητική εμφάνιση. Ο Νταγκεστανός θεωρείται πλέον διάδοχος του μέντορά του.

Ο Χαμπίπ Νουρμαγκομέντοβ προπόνησε σκληρά (μαζί με τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή) τον νέο πρωταθλητή του UFC στη lightweight κατηγορία, Ισλάμ Μακάτσεβ. Όλα συνηγορούσαν στο γεγονός πως ο 31χρονος μαχητής θα γινόταν πρωταθλητής και τα κατάφερε.

Το βράδυ του Σαββάτου (22/10) στο Αμπού Ντάμπι και στο main event του UFC 280 ήρθε η δικαίωση για το δίδυμο από το Νταγκεστάν. Ο Ισλάμ Μακάτσεβ μοιράστηκε το κλουβί με τον ικανότατο πρώην πρωταθλητή, Τσαρλς Ολιβέιρα, και απέδειξε με εμφατικό τρόπο γιατί είναι ο επόμενος του Χαμπίπ.

Απόλυτη κυριαρχία στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο μ' ένα εξαιρετικό δεξί ζάλισε τον Βραζιλιάνο που δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια κι έπεσε. Αμέσως μετά ο Ισλάμ έπεσε πάνω του κι -όπως ακριβώς ο Χαμπίπ- τον "έδεσε" εξασφαλίζοντάς αμέσως μετά την υποταγή νίκης.

Προκειμένου να γίνει πρωταθλητής ο Μακάτσεβ χρειάστηκε να κερδίσει έντεκα αγώνες σερί, διακόπτοντας παράλληλα το αντίστοιχο αήττητο σερί αγώνων που μετρούσε ο Ολιβέιρα.

TAGS UFC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ