KICKBOXING

Στοφορίδης: "Δίνω απαντήσεις μέσα στο ρινγκ"

Στοφορίδης: "Δίνω απαντήσεις μέσα στο ρινγκ"

Ο Γιάννης Στοφορίδης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές και γεμάτες πάθος εμφανίσεις στα ρινγκ, το τελευταίο διάστημα, έχει καταφέρει να κάνει την κοινωνία του kickboxing στην πατρίδα μας να… παραμιλάει γι’ αυτόν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους… ειδικούς, ο «Big Stofo», συνεχίζοντας σε αυτούς τους ρυθμούς και με λίγη τύχη θα καταφέρει σίγουρα να παίξει στα μεγάλα σαλόνια της διεθνούς σκηνής του kickboxing, όπως είναι οι βαριές κατηγορίες των Κ-1 και Glory.

Παρ’ όλα αυτά, ο χαμηλών τόνων Γιάννης Στοφορίδης, μιλώντας αποκλειστικά στο fightsports.gr έσπευσε να… ρίξει τους τόνους, αφήνοντας να εννοηθεί πως χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο και δουλειά μια και μόνο έτσι θα μπορέσει να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο.

Επίσης, ο Στοφορίδης μέσω του fightsports.gr δίνει τη δική του απάντηση για το επεισόδιο που έγινε, με τον Αντώνη Τζώρο, μετά τον αγώνα τους, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους όσους θεωρεί ότι τον βοηθούν για να πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα και να κάνει, φυσικά, όλη την Ελλάδα υπερήφανη.

Ξεκινώντας τη συζήτηση με το “Next Big Thing” των ελληνικών ρινγκ, τον ρωτήσαμε για τη μεγάλη του νίκη απέναντι στον Αντώνη Τζώρο: «Σαφώς και πετύχαμε μία σπουδαία νίκη. Ελπίζω να συνεχίσουμε ανάλογα, χωρίς τραυματισμούς και γεμάτοι όρεξη για δουλειά», μας είπε αρχικά ο Στοφορίδης.

Ερωτηθείς για το αν οι συνεχόμενες νίκες αποτελούν… δίοδο για το εξωτερικό και τα μεγάλα… σαλόνια του διεθνούς kickboxing, ο “Big Stofo” τόνισε: «Ναι, σίγουρα πιστεύω ότι οι νίκες φέρνουν και ευκαιρίες. Οι πόρτες για το εξωτερικό θα ανοίξουν και εύχομαι να μπορέσω να εκπληρώσω τις προσδοκίες όλων»…

Για το αν έχει ήδη δεχτεί κάποια κρούση για αγώνες εκτός συνόρων: «Αυτή τη στιγμή, ακόμη ξεκουράζομαι από τον αγώνα μου. Η αλήθεια είναι ότι κάτι σχεδιάζουμε με τον προπονητή μου, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν με το καινούργιο έτος».

Ζητήσαμε από τον Γιάννη Στοφορίδη να μας περιγράψει την περίοδο κατά την οποία προετοιμαζόταν για το παιχνίδι με τον Αντώνη Τζώρο: «Η προετοιμασία ήταν πολύ σκληρή! Το πρωί κάναμε τρέξιμο στο βουνό και τα απογεύματα φουλ τεχνική και σπάρινγκ μέσα στο γυμναστήριο. Το καλό είναι πως όλα πήγαν καλά, και δεν αιφνιδιαστήκαμε από κάποιον τραυματισμό».

Πάντως, ο Γιάννης Στοφορίδης δεν είχε προπονηθεί μόνο στην Καβάλα, αλλά για ένα διάστημα πέρασε από τις σχολές σπουδαίων δασκάλων στην πρωτεύουσα: «Κατέβηκα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Έκατσα με σπουδαίους δασκάλους και έμαθα αρκετά πράγματα παραπάνω. Επίσης, έκανα προπόνηση με σκληρούς και δυνατούς αθλητές. Η συγκεκριμένη ιδέα να κατέβω εδώ με βοήθησε ακόμη περισσότερο. Και η Θεσσαλονίκη διαθέτει καταπληκτικούς μαχητές. Την επισκέφθηκα και εκείνη, παίζοντας πολλά σπάρινγκ με τον Νίκο Τσουκαλά».

Στο ερώτημα τι να περιμένουμε από τον Γιάννη Στοφορίδη στη συνέχεια η απάντηση ήταν απλή: «Να περιμένετε πολύ δουλειά! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο… Θα κάνω όλη μέρα προπόνηση και θα δείξω σε όλους ότι μπορώ. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό»…

Για το ποιο είναι όνειρό του: «Το όνειρό μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο εκτός από τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, στα μεγάλα… σαλόνια που λέμε. Βέβαια, όπως είπα και πριν χρειάζεται απίστευτη δουλειά και πολύς κόπος για να το πετύχουμε».

Ρωτήσαμε τον Γιάννη Στοφορίδη για το επεισόδιο που έγινε μετά το τέλος του αγώνα του με τον Αντώνη Τζώρο: «Δεν έχω να πω τίποτα απολύτως. Ό,τι ήταν να πω το είπα πάνω στο ρινγκ»…

Παρά το επιβλητική του παρουσία ο Στοφορίδης είναι παιδί ακόμη, ένα παιδί γεμάτο όνειρο και με πρότυπα. Προσπαθήσαμε λοιπόν να μάθουμε ποιος αθλητής αποτελεί είδωλο γι’ αυτόν: «Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά το πρότυπό μου δεν αγωνίζεται στα βαριά κιλά. Πρόκειται για τον κορυφαίο Giorgio Petrosyan. Τον θαυμάζω γιατί έχει πίστη στις δυνάμεις του και τρομακτικές ικανότητες».

Στο κλείσιμο αυτής της ενδιαφέρουσας συνέντευξης ο «Big Stofo» θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους οι οποίοι είναι δίπλα του και τον στηρίζουν: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τον προπονητή του κ. Καρανικολή! Που είναι συνεχώς δίπλα μου και μου δείχνουν αγάπη. Φυσικά, τους συναθλητές μου στο γυμναστήριο που είναι οι βασικοί… υπαίτιοι για το γεγονός ότι μπορώ να γίνομαι καλύτερος.

Δεν μπορώ βέβαια να παραλείψω και τους χορηγούς μου, τον υπεύθυνο των καταστημάτων Extreme Stores, Αντώνη Τοχτσίδη, αλλά και την εταιρία εξοπλισμού μαχητικών ειδών, TOP TEN. Τους ευχαριστώ όλους γιατί ο καθένας μου προσφέρει κάτι διαφορετικό, κι όλα αυτά μαζί γίνονται κάτι πολύ δυνατό που με σπρώχνει, μου δίνει διάθεση για να δουλεύω!»

TAGS KICKBOXING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ