KICKBOXING

Stan Longinidis: ένας Έλληνας κατακτά τον κόσμο!

Stan Longinidis: ένας Έλληνας κατακτά τον κόσμο!

Βλέποντας την ομάδα του Γιάννη Θεοφάνους να ποζάρει με τιμή δίπλα στον Stan Longinidis, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε το καλύτερο δυνατό αφιέρωμα στη ζωή του Έλληνα που κατέκτησε τον κόσμο.

Ο Longinidis γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1965 σε μία αποικία Ελλήνων στην Αυστραλία. Την επαγγελματική του καριέρα στο kickboxing ξεκίνησε το 1983 και ανήκει στην ελίτ των μαχητών που έχουν κατακτήσει παγκόσμιους τίτλους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Για την ιστορία ο «Stan The Man» δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πράγμα σχεδόν απίστευτο για την εποχή του, καθώς τότε το kickboxing δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή του μορφή.

Το όνομα Longinidis εκείνες τις περιόδους σκορπούσε φόβο και τρόμο σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού ο Stan ταξίδεψε και στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου επίσης διέπρεψε κατακτώντας τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Ακόμη και στην Ταϊλάνδη παραδέχτηκαν το τεράστιο άστρο που κουβαλούσε ο Stan, καθώς κερδίζοντας το παγκόσμιο του Μουάι Τάι μέσα στη «Μέκκα», τον τίτλο του, του τον παρέδωσε ο ίδιος ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης.

Ο «Stan The Man» έκλεισε τη σπουδαία καριέρα του το 2003, γράφοντας στο αγωνιστικό του... κοντέρ 101 αγώνες και ρεκόρ 88-8-65! Ένας πραγματικά ιστορικός άνθρωπος ο Longinidis.

Το γνωρίζατε αυτό;

Εκτός από τον Watt και τον Cikatic, ο Longinidis κατάφερε να... ξαπλώσει άλλον ένα σπουδαίο αθλητή, που οι περισσότεροι όμως τον μάθαμε από την κοινή του παρουσία με τον Van Damme στη θρυλική ταινία kickboxer. Πρόκειται για τον κινηματογραφικό αδερφό του Βέλγου σταρ, Dennis Alexio. Ξέρετε, αυτού που ο Tong Po έσπασε την πλάτη και έμεινε παράλυτος.

Ε, και ο Stan μόλις σε επτά δευτερόλεπτα αγώνα κατάφερε με ένα πανίσχυρο low kick να του σπάσει το πόδι και ο αγώνας να λήξει. O Alexio σε εκείνο το παιχνίδι σημείωσε μόλις τη δεύτερή του ήττα σε πενήντα αγώνες.

Σε συνεργασία με το fightsports.gr

TAGS KICKBOXING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ