ΚΑΡΑΤΕ

Καράτε: Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ21 ο Ξένος

Καράτε: Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ21 ο Ξένος

Ο Στέφανος Ξένος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -60κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε Κ21 που διεξάγεται στην Χιλή.

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται πλέον ο Στέφανος Ξένος. Ο Έλληνας καρατέκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -60κιλών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε Κ21 που διεξάγεται στην Χιλή.

Ο Ξένος επικράτησε στο δεύτερο γύρο με 3-0 επί του Ινδονήσιου Αρλέντι, ενώ στον δεύτερο με 6-0 απέναντι στον Κινέζο Χάο Γιου.

Ακολούθησε η νίκη του στα σημεία απέναντι στον Καζάκο Μπαιτουρέγιεβ και αυτή με 2-1 επί του Μαυροβούνιου, Νέναντ Ντούλοβιτς. Έτσι, με πέντε νίκες έφτασε στον τελικό απέναντι στον Μεσάρι Αλζουαμπί. Ο Σαουδάραβας προηγήθηκε με 0-1, αλλά ο Ξένος με ippon πήρε τη νίκη με 4-1.

Με αυτό τον τρόπο ο Στέφανος Ξένος λίγους μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου και στο παγκόσμιο επιβεβαιώνοντας όσους τον θεωρούν το νέο κυρίαρχο της κατηγορίας του.

Να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Ξένος έγινε ο πρώτος Έλληνας καρατέκα που κατακτά το χρυσό τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα την ίδια χρονιά σε πρωτάθλημα ηλικιακής κατηγορίας μετά τον Δημήτρη Μαργαριτόπουλο το 2007.

TAGS ΚΑΡΑΤΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ