KICKBOXING

Ένας ανύπαρκτος παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ένας ανύπαρκτος παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ένας "παγκόσμιος" τίτλος που έφτασε μέχρι και σε συγχαρητήρια επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τον "νικητή", πριν αποδειχθεί ανύπαρκτος! Διαβάστε την ιστορία.

Η ιστορία αρχίζει στις 6 Φεβρουαρίου όπου ο αθλητής του Kick Boxing, Ερμής Βελής, ισχυρίζεται ότι σε προγραμματισμένο αγώνα στη Ζυρίχη θα παίξει για τον παγκόσμιο τίτλο κόντρα σε έναν αλγερινό πρωταθλητή. Μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει και σχετική αφίσα:

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, μέσω facebook έγινε γνωστό πως ο Ερμής κέρδισε και μάλιστα αναρτήθηκαν και φωτογραφίες με τον αθλητή να κρατά την πολυπόθητη ζώνη! Υπήρχαν και δηλώσεις του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή:

"Είμαι πολύ ευτυχής που παίζω σε τέτοιες διοργανώσεις και που οι τόσες προπονήσεις, που έκανα, με φέρανε εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον εκπληκτικό κόσμο, που μου δίνει δύναμη. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω τους 70 Έλληνες φοιτητές, που βρέθηκαν στο γήπεδο, για να με στηρίξουν. Θέλω να αφιερώσω τον παγκόσμιο τίτλο στην οικογένεια μου και σε όλους τους Έλληνες".

Η φωτογραφία με τον "παγκόσμιο" τίτλο

Η καταγωγή του Βελή είναι από την Τεγέα Αρκαδίας και η διάκρισή του έγινε γνωστή πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία. Η είδηση έκανε το γύρο του νομού και βουλευτές έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήριά τους. Όπως το έκανε και ο Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Αυτή είναι η δήλωση που ανέβηκε στις τοπικές ιστοσελίδες:

"Θέωω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές Παναγιώτη Κοκκάλα, Ευγενία Σαρρή, Σταματίνα Γεωργίτση, Θανάση Σαρρή, Αποστόλη Κωτσομητόπουλο και Ερμή Βελή για τις επιτυχίες τους για ακόμη μια φορά στις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν.

Ο Παναγιώτης Κοκκάλας, με το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και την ένταξή του στην Εθνική Ομάδα, η Ευγενία Σαρρή , με το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, η Σταματίνα Γεωργίτση, με το ασημένιο μετάλλιο επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Νεανίδων, ο Θανάσης Σαρρής, με το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Εφήβων και ο Ερμής Βελής με το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο KickBoxing, γράφουν χρυσές σελίδες στην αθλητική ιστορία της Αρκαδίας.

Οι επιτυχίες τους αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι με την πίστη στις δυνάμεις τους, με σκληρή δουλειά, με επίμονη και επίπονη προσπάθεια ξεπερνούν εμπόδια και κατακτούν σημαντικούς στόχους. Η διάρκεια δε των επιτυχιών τους, τους καθιστά πρότυπο μίμησης όχι μόνο για τις νεότερες γενιές, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Επαναλαμβάνω ότι το παράδειγμά τους συνιστά μια διαφορετική ελπίδα για την Πελοπόννησο, για τη χώρα και οδηγό για όλους μας ώστε ποτέ να μην τα παρατάμε και να δουλεύουμε σκληρά με αφοσίωση στο στόχο μας.

Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι επιτυχίες θα συνεχιστούν στο μέλλον και από άλλους αθλητές της Αρκαδίας, δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο στην αθλητική και όχι μόνο ιστορία του τόπου μας.

Σας ευχαριστούμε. Μας κάνετε περήφανους και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα σας".

Διάψευση από τους ειδικούς

Η είδηση βγήκε από τα στενά τοπικά όρια και έφτασε και στα γραφεία μας μαζί με πληροφορίες που αμφισβητούσαν την την εγκυρότητα του τίτλου. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον επίσημο συνεργάτης μας, το fightsports.gr, o οποίος μας ξεκαθάρισε:

"Δεν πρόκειται για κάποια σοβαρή διοργάνωση. Δυστυχώς, στο άθλημα υπάρχουν πολλές ομοσπονδίες και εκεί υπάρχει το μπέρδεμα. Τον συγκεκριμένο αγώνα δεν τον γνωρίζουμε και αν ήταν κάτι το σημαντικό σίγουρα θα είχαμε ασχοληθεί. Γνωρίζουμε το όνομα του αθλητή, παλαιότερα είχε επικοινωνήσει μαζί μας αλλά ποτέ δεν μας έδωσε το τηλέφωνο του προπονητή του, όταν του ζητήθηκε, για να προχωρήσουμε σε συνέντευξη".

Ψάξαμε ταυτόχρονα να βρούμε λεπτομέρειες, φωτογραφίες ή βίντεο από τον αγώνα, χωρίς να εντοπίσουμε κάτι! Ο ίδιος ο αθλητής, μετά τον θόρυβο της αποκάλυψης του "ανύπαρκτου" τίτλο, έγραψε στο facebook:

"Ζητώ συγγνώμη σαν αθλητής... Πίσω από τις πλάτες μου παίχτηκε εκμετάλλευση οικονομικά. Τον αγώνα μου τον είχαν στήσει κανονικά οι παράγοντες αλλά ο προπονητής μου Λιακόπουλος ο οποίος έχει εξαφανιστεί στην Αυστραλία.. Από τη δική μου πλευρά θα κινηθώ νομικά. ...συγγνώμη αλλά αυτός ο τίτλος δεν μου ανήκει.

Συγγνώμη και πάλι".

Τοπικά σάιτ επικοινώνησαν μαζί του, με τον ίδιο να σημειώνει χαρακτηριστικά: "Κλαίω 3 μέρες τώρα, δε μου αξίζει αυτός ο τίτλος, με κορόιδεψαν και ο προπονητής που με πήγε στη Ζυρίχη έχει χαθεί. Δεν έχω πάρει λεφτά από τους τελευταίους 3 αγώνες, θα την πετάξω τη ζώνη"

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα, ανεβαίνει σε blogs η είδηση ότι ο Βελής είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής!

TAGS KICKBOXING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ