KICKBOXING

Χάλκινο ο Κωτσαρίνης

Χάλκινο ο Κωτσαρίνης

Ο Μιχάλης Κωτσαρίνης κατέκτησε την 3η θέση στον κόσμο και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κικ Μπόξινγκ Εφήβων-Νεανίδων στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του ΑΓΣ Άμιλλα και της Michalakopoulos Team, έδειξε από το ξεκίνημα των αγώνων ότι βρισκόταν σε σπουδαία κατάσταση. Για να μπει μάλιστα στην 8άδα χρειάστηκε να κερδίσει με 3-0 !, τον Ιωσήφ Ντουργκλισβίλι, τον χρυσό Ρώσο Παγκόσμιο πρωταθλητή, του ταεκβοντό itf, ένα μήνα πριν στο Τατζικιστάν.

"Είναι μια πρώτη δικαίωση για μένα και την προσπάθεια τόσων ετών. Είναι ένα μετάλλιο που μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω το ίδιο δυνατά και να κυνηγήσω κι άλλες επιτυχίες. Ήμουν σε καλή κατάσταση κι αυτό φάνηκε από την έναρξη της διοργάνωσης.

Εύχομαι και στα άλλα τα παιδιά να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα", δήλωσε ο Μιχάλης Κωτσαρίνης αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ένας πολύ καλός αθλητής που πριν από το χάλκινο στο Ρίμινι είχε να παρουσιάσει – μεταξύ άλλων- το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013, το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο WAKO "Best Fighter" 2014, και την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ταε κβον ντό ITF 2014.

Για την τεράστια επιτυχία του Κωτσαρίνη μίλησε και ο προπονητής του Νικήτας Μιχαλακόπουλος: "Είμαι πολύ περήφανος για τον Μιχάλη. Όλα τα Ελληνόπουλα που βρέθηκαν εδώ στο Ρίμινι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά δεν μπορώ να μην σταθώ ειδικά στον “δικό μου” Μιχάλη που τον προπονώ εδώ και 6ετία στον ΑΓΣ Άμιλλα. Μόνο ο ίδιος ο αθλητής κι εγώ ξέρουμε πόσες θυσίες έχει κάνει για να βρεθεί εδώ σήμερα! 3ος στον κόσμο στο Παγκόσμιο της WAKO. Το μέλλον του ανήκει, αρκεί να συνεχίσει έτσι".

Ο νεαρός πρωταθλητής μας άνοιξε τον χορό των μεταλλίων της Εθνικής μας ομάδας που πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση στο Ρίμινι, έχοντας 14 αθλητές στην διεκδίκηση των μεταλλίων, με μοναδικό ερωτηματικό το χρώμα αυτών των μεταλλίων. Μια τεράστια επιτυχία εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην διοργάνωση μετέχουν 2.000 αθλητές από 70 χώρες.

TAGS KICKBOXING
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ