MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Η… Τούμπα της «πρωτιάς»

Η δράση δεν σταματά ποτέ! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο» που κυκλοφορούν την Τρίτη 28 Μαϊου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία, τα στατιστικά και τις βαθμολογίες για τα παιχνίδια του κουπονιού.

H Μπάγερν Μονάχου είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Αυτό που πέρυσι της στέρησε η Τσέλσι, το πήρε με 12 μήνες… καθυστέρηση η βαυαρική ομάδα, η οποία… τρομάζει με την ποιότητα και την οργάνωσή της και δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει με το «δύο στα δύο», κάτι που ουδείς έχει καταφέρει μετά τη Μίλαν (1989, 90).

Το αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα καταφέρει να βαδίσει στα χνάρια του Γιούπ Χάινκες είναι κάτι που θα περιμένουμε να δούμε με μεγάλη αγωνία, το σίγουρο όμως είναι ότι η σεζόν θα ανοίξει με το ιδανικό… ορεκτικό, καθώς στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ θα αναμετρηθούν η Μπάγερν του Γκουαρντιόλα με την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο!

Ο τελικός του «Γουέμπλεϊ» είχε… γήινο σκορ (1-2), αλλά… εξωγήινο ρυθμό. Το γερμανικό… μοντέλο ποδοσφαίρου μας απέδειξε ότι το χαρακτηρίζουν (μεταξύ πολλών άλλων) η ταχύτητα και η ευθύτητα. Η μπάλα πηγαίνει μπροστά, πολύ… μπροστά σε πολλές περιπτώσεις, κάτι ωραίο και «γεμάτο» για το μάτι του θεατή, τουλάχιστον αυτού που μπορεί να διαχωρίσει τα ποδοσφαιρικά δρώμενα με τα υπόλοιπα. Ουσιαστικά, είδαμε μακράν τον καλύτερο τελικό των τελευταίων ετών, καθώς η αλήθεια είναι ότι μετά το 3-3 της Λίβερπουλ με τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη, είχαμε δει εξαιρετικά ματς στις νοκ άουτ φάσεις, όχι όμως και ανάλογο τελικό.

Περνάμε στα προσεχή, με το κουπόνι που έπεται να περιλαμβάνει αρκετές κι ενδιαφέρουσες επιλογές, παρά το ότι πλέον απέχουμε μία… ανάσα από τα… μπάνια. Στη Βραζιλία, η πρεμιέρα επιφύλασσε θέαμα, αλλά οι ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας δεν έχουν χρόνο στη διάθεσή τους για να σκεφτούν τα… πεπραγμένα, δεδομένου ότι ακολουθούν μεσοβδόμαδες αγωνιστικές, με τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα να φημίζονται για τον φρενήρη ρυθμό με τον οποίο διεξάγονται.

Σπουδαίες αναμετρήσεις έχουμε και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, το οποίο βρίσκεται στη φάση των επαναληπτικών προημιτελικών. Το ζευγάρι που συγκεντρώνει τους… προβολείς είναι το Νιούελς – Μπόκα, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή στο πρωτάθλημα και τους γηπεδούχους να επικρατούν με 4-0. Οι φιλοξενούμενοι… διψούν για εκδίκηση και παρά το ότι δεν έχουν κραταιό σύνολο, το 0-0 του πρώτου αγώνα αφήνει ανοιχτό το… παράθυρο για τη διεκδίκηση της πρόκρισης από αμφότερες τις πλευρές. Η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε είναι το ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στη Ρεάλ Γκαρσιλάσο, ενώ δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Φλουμινένσε στην Παραγουάη (Ολίμπια). Τον πρώτο λόγο έχει η Ατλέτικο Μινέιρο μετά το 2-2 που απέσπασε στο Μεξικό απέναντι στην Τιχουάνα.

Στα ελληνικά πλέι οφ, πολλά αναμένεται να κριθούν την τρέχουσα αγωνιστική. Προς το παρόν, όλες οι ομάδες διεκδικούν τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το σπουδαίο ματς είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι παίζουν για δύο αποτελέσματα, ενώ η ομάδα από το Περιστέρι θέλει μόνο τη νίκη που θα της δώσει το προβάδισμα στην ειδική βαθμολογία.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«Ο ΡΑΦΤΗΣ», με τον Λάμπρο Γκαραγκάνη

-«ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη

-«ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΜΠΑΜΠΑ… ΣΦΥΡΙΞΕ!» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ