ΕΛΛΑΔΑ

Γήπεδο Ζωής: Μία μεγάλη εξερεύνηση ξεκινάει στην Αθήνα

Γήπεδο Ζωής: Μία μεγάλη εξερεύνηση ξεκινάει στην Αθήνα

Μία εξερεύνηση που θα χρειαστεί ενέργεια, σύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να έρθουν στο φως τα πιο συναρπαστικά ευρήματα. Στον ρόλο των εξερευνητών βρίσκονται άνθρωποι που ξέρουν να βλέπουν μπροστά: τα παιδιά.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πιστεύουμε ότι η εξερεύνηση των δυνατοτήτων και των ταλέντων ενός παιδιού είναι από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που μπορούμε να πετύχουμε, και αυτό ακριβώς προσπαθούμε μέσα από το Γήπεδο Ζωής, που έρχεται στη Νίκαια, για να βοηθήσει κάθε παιδί να ξεκινήσει τη δική του συναρπαστική εξερεύνηση, να ανακαλύψει τα ενδιαφέροντά του, να χτίσει χαρακτήρα και να φτάσει πιο κοντά στα όνειρά του.

Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε μέσα από το κοινό όραμα του ΙΣΝ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για τη δημιουργία ενός πολυχώρου διάπλασης, ψυχαγωγίας και εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους εφήβους, και ιδιαίτερα για παιδιά που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε τέτοιου είδους ευκαιρίες. Πρόκειται για έναν συναρπαστικό χώρο 5.300 τ.μ. με αθλητικές εγκαταστάσεις, πολυχώρους εκδηλώσεων και διδασκαλίας, αίθουσες μελέτης και αναψυχής. Οι εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κλειστό κολυμβητήριο, studio μουσικής παραγωγής, αίθουσες ψυχαγωγίας –τεχνών –κατασκευών, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο μισό του 2024.

Τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής βασίζονται στο τρίπτυχο Παιδεία/Πολιτισμός, Αθλητισμός και Χαρακτήρας, με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 6-17 ετών ευκαιρίες εξέλιξης, πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες, όπως αυτοπειθαρχία, εποικοδομητική διαχείριση της ήττας, σιγουριά και αυτοπεποίθηση, καθώς και τη δύναμη να πιστέψουν στις δυνατότητες και τον δικό τους χαρακτήρα. Το Γήπεδο Ζωής θα λειτουργεί καθημερινά μετά το σχολείο, παρέχοντας ένα ζεστό γεύμα και βοήθεια για το διάβασμα της επόμενης ημέρας. Θα ακολουθεί μία σειρά δραστηριοτήτων, όπως εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του, το Γήπεδο Ζωής θα δίνει τακτικά ραντεβού σε σχολεία της Νίκαιας και σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας πλήθος εκδηλώσεων και πολλές εκπλήξεις. Μάθετε περισσότερα για τις επόμενες εκδηλώσεις στο www.gipedozois.org.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα νέα σχετικά με την πρόοδο κατασκευής του έργου.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.3 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.100 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο.

Δείτε το συνολικό έργο του ΙΣΝ στο SNF.org

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ