ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πάρτε θέσεις για τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Το Sport24.gr βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου του 2ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (19/10).

Την Τετάρτη (16/10), τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του 2ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας 5.000 μ, έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται από τον “Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ” σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό “Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.

Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γεν. Γραμματέα της διοργάνωσης, Γιάννη Ποδιώτη.

Οι συμμετοχές

Τις 8.570 έφτασαν τελικά οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Δρόμο Υγείας 5.000 μ., αριθμός δυόμισι φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, αφού την πρώτη χρονιά τέλεσης του πρωτοποριακού νυχτερινού αγώνα υπήρξαν συνολικά 3.424 εγγεγραμένοι δρομείς

Περιγραφή διαδρομών

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 18.42 από τη Λεωφόρο Νίκης. Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφ. Βασ. Ολγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, ΠΟλυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο μετά από τρεις γύρους.

Οσον αφορά τον Δρόμο Υγείας 5.000 μ. η εκκίνηση θα δοθεί στις 20.40 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου). Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει την διαδρομή του Ημιματαθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Οι Ολυμπιονίκες

Διαφορετικό χρώμα θα δώσουν στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, οι οποίοι θα τρέξουν με την ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου! Συνολικά 24 Ολυμπιονίκες δήλωσαν συμμετοχή στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. με την ομάδα “Running Team_ Olympic Museum”, για κοινωφελείς σκοπούς. Ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες που θα τρέξουν στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο περιλαμβάνονται εκπρόσωποι πολλών αθλημάτων, με επικεφαλής της ομάδας τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Δημοσθένη Ταμπάκο.

Αναλυτικά, την ομάδα “Running Team_ Olympic Museum” απαρτίζουν οι Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Έλλη Μυστακίδου.

το Δρόμο Υγείας 5.000 μ. έχουν δηλωθεί και δύο αστέρια του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, που διαπρέπουν εκτός στίβου: Ο κολυμβητής Άρης Γρηγοριάδης και ο ποδηλάτης Γιάννης Ταμουρίδης, κάτοχοι παγκόσμιων τίτλων στα αθλήματά τους.

Ισχυρή εκπροσώπηση στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης θα έχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, που θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία 41 συμμετεχόντων (21 αναπηρικά αμαξίδια και 20 συνοδοί) στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ., ενώ επιπλέον θα πάρουν μέρος πέντε δρομείς με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια.

Το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης

Ο Ημιμαραθώνιος στάθηκε αφορμή για να συγκεντρωθεί και να προσφερθεί συνολικό ποσό άνω των 5.000 ευρώ σε κοινωφελή σωματεία. Οι φορείς κοινωνικής ευθύνης που δημιούργησαν τις δικές τους ομάδες και θα “τρέξουν” στον νυχτερινό αγώνα της 19ης Οκτωβρίου είναι ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Δεσμός”, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα Βόρειας Ελλάδας “Λάμψη” και η “Α21 Campaign”. Επιπλέον, τη διοργάνωση στήριξαν με το δικό τους τρόπο το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα” και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων ΕΛΕΠΑΠ.

Περίπου 1.100 από τους δρομείς που θα είναι παρόντες στη διοργάνωση, επέλεξαν να δηλωθούν στις ομάδες των συνεργαζόμενων φορέων κοινωνικής ευθύνης και με τον τρόπο αυτό να τους ενισχύσουν οικονομικά.
Για καθεμιά από αυτές τις συμμετοχές, η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει ποσό 5 ευρώ (1 ευρώ για φοιτητές) από το κόστος εγγραφής. Έτσι, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί υπέρ των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων θα υπερβεί τις 5.000 ευρώ, βάσει των μεγεθών που είχαν διαμορφωθεί μέχρι το επίσημο κλείσιμο των εγγραφών.

Οι υποστηρικτές

Επίσημοι υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η WIND, η Lucozade, η ΙΚΕΑ, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, η Sport 2000, η ΕΥΑΘ, η DHL, η InterTruck, τα Φροντιστήρια Μπαχαράκη και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, ενώ επίσημοι προμηθευτές είναι η MLS, η Αδαμίδης Α.Ε., η Dole, το Performance Store, η Άθως Security, τα Φυτώρια Βασιλειάδη και η Honeybee Audiovisual.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ