ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος στο SPORT24: "Το 2ο Authentic Talks είναι ένα από μεγαλύτερα think tank του αθλητισμού διεθνώς"

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος
Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος EUROKINISSI SPORTS

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος μίλησε στο SPORT24 για το 2ο Authentic Talks, το πολυθεματικό συνέδριο που διεξάγεται στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι μόνο ένα αθλητικό και κοινωνικό γεγονός. Φιλοδοξεί να γίνει “τροφή για σκέψη”, να ανοίξει νέους ορίζοντες με τις δικές του προτάσεις, τις προτάσεις του Authentic Talks.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολυθεματικό συνέδριο που εντάχθηκε στο πλαίσιο ενός αθλητικού γεγονότος στην Ελλάδα και φέτος θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (18.30) στο αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε αυτό το νέο αθλητικό project και μίλησε στο SPORT24 για τα εφόδια που προσφέρει το καινοτόμο Authentic Talks στον αθλητισμό και στην κοινωνία.

“Πρόκειται για μια ιδέα που γεννήθηκε στα τέλη του 2021 και εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα think tank του αθλητισμού διεθνώς. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος αποτέλεσε την βάση για τη δημιουργία ενός πολυθεματικού συνεδρίου που έχει ως στόχο να προσφέρει ιδέες, απόψεις, και νέες προτάσεις, σχετικά με τον τρόπο που ο αθλητισμός θα γίνει το όχημα για την τοπική ανάπτυξη, την προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε πόλης, κάθε χώρας και κυρίως για να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες που πρεσβεύει το Ολυμπιακό και το Μαραθώνιο κίνημα.

Αποτελεί ένα νέο θεσμό που επιχειρεί να ενώσει Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς, τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, τον αθλητικό με το συνεδριακό τουρισμό, την ιστορία της χώρας μας με όλο τον κόσμο.

Το 1ο Authentic Talks έγινε η αφορμή για να παρουσιάσει ο ΣΕΓΑΣ -για πρώτη φορά- το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Μαραθωνίου στην Αθήνα και στην Ελλάδα κατ' επέκταση. Το 2023 εκπρόσωποι φορέων και προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο είναι καλεσμένοι στο Ωδείο Αθηνών για να ακούσουν γιατί ο αθλητισμός είναι ένα μοναδικό όχημα ανάπτυξης. Αντίστοιχα μοναδικός είναι και ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Αυθεντικός”.

Στο 2ο Authentic Talks θα παραβρεθούν εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, της πολιτικής σκηνής και του επιχειρηματικού χώρου.

Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, η εθνική συντονίστρια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης και Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο Managining Director της J.P Morgan Χρήστος Κολημενάκης, ο διευθυντής αγώνων δρόμου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, Μάρκο Βάσιτς, ο καθηγητής επιχειρηματικής στρατηγικής και πρόεδρος στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γιάννης Πολλάλης ο Δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου Ανδρέας Βύρας και η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου και νικήτρια στη διοργάνωση του 2022, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Το συνέδριο θα προλογίσουν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η αθλήτρια της ξιφασκίας σε αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ