ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης αποκλειστικά στο SPORT24: "Είμαι σοκαρισμένος από τη νίκη, δεν καταλαβαίνω Χριστό από τη χαρά μου"

Ο Χαράλαμπος Πιτσώνης
Ο Χαράλαμπος Πιτσώνης EUROKINISSI SPORTS

Ο νικητής του Μαραθωνίου, Χαράλαμπος Πιτσώλης, παρέδωσε μαθήματα πολιτισμού και ευ αγωνίζεσθαι, καθώς στο τέλος του αγώνα κάθισε δίπλα στον Κώστα Γκελαούζο που κατέρρευσε, τον αγκάλιασε και βούρκωσε.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης διατήρησε τα αποθέματα ενέργειάς του και έκανε τη μεγάλη ανατροπή, προσπερνώντας στο φινάλε του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας τον Κώστα Γκελαούζο, το μεγάλο φαβορί, που όπως όλα έδειχναν θα ήταν νικητής για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Όλα άλλαξαν όμως στο 41ο χλμ του αγώνα. Ήταν κάτι που ούτε ο ίδιος περίμενε, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο SPORT24 μετά το τέλος του σπουδαίου αγώνα.

"Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Τη μια όταν βγήκα τρίτος το 2019, την άλλη όταν έμαθα ότι γυναικά μου είναι έγκυος (σ.σ. είναι 6 μηνών) και η τρίτη είναι σήμερα.

Σήμερα, όντως διαλύθηκα. Δεν έχω κουραστεί ποτέ τόσο, αλλά επειδή ακριβώς έχω κερδίσει και έχω σοκαριστεί με αυτό που έχει συμβεί, δεν καταλάβω Χριστό από τη χαρά μου.

Άκουγα ότι μειώνω την απόσταση όσο έτρεχα, αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Και τελικά, κατάφερα και νίκησα τον Γκελαούζο, που είναι ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος της Ελλάδας".

Η συγκίνηση του 29χρονου ήταν μεγάλη. Κι αυτό φάνηκε μόλις αντίκρισε τη σύζυγό του στον τερματισμό, αφού μόλις το βλέμμα του την εντόπισε, βούρκωσε και την αγκάλιασε. Το ίδιο συνέβη, μόλις λίγο πιο δίπλα είδε τον πατέρα του, ο οποίος περήφανος πανηγύρισε για το κατόρθωμα του γιου του.

Ο Πιτσώλης όμως, δεν απέδειξε πόσο μεγάλος και σπουδαίος είναι σαν αθλητής, αλλά παρέδωσε και μαθήματα ανθρωπιάς, πολιτισμού και ευ αγωνίζεσθαι.

Δεν είναι μόνο ότι χειροκρότησε τον Γκελαούζο στη γραμμή του τερματισμού, είναι και ό,τι έκανε πίσω από τις κάμερες, όταν δεν έβλεπε κανείς.

Η κούραση του Γκελαούζου ήταν εμφανής σε όλους. Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού κατέρρευσε, καθώς υπέστη υποθερμία, με αποτέλεσμα να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από τον ΕΚΑΒ.

Μόλις τερμάτισε κατευθύνθηκε στην μπροστινή τέντα, εκεί όπου πάνε οι νικητές για δηλώσεις, προκειμένου να ξαποστάσει. Ήταν σχεδόν αδύνατον να μιλήσει εκείνη την στιγμή. Τότε τον είδε ο Πιτσώλης, ο οποίος πήρε αμέσως μια καρέκλα, κάθισε δίπλα του, τον αγκάλιασε και βούρκωσε.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ