ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Το τρομερό ρεκόρ γκίνες του Κωνσταντίνου Χουβαρδά

Ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς στον τερματισμό του στον Μαραθώνιο της Αθήνας
Ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς στον τερματισμό του στον Μαραθώνιο της Αθήνας INTIME SPORTS

Ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς τερμάτισε τον 7ο Μαραθώνιο του σε τρεις εβδομάδες και περιμένει την τυπική επικύρωση για την είσοδό του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ήταν γεμάτος ιστορίες. Μία από αυτές ήταν του Κωνσταντίνου Χουβαρδάς. Ο 46χρονος δρομέας περιμένει πλέον την επικύρωση για την είσοδό του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Όλα άρχισαν στις 2 Οκτωβρίου και τον Μαραθώνιο της Κολωνίας. Από εκεί ξεκίνησε η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Χουβαρδά να κάνει κάτι εντυπωσιακό, να ολοκληρώσει επτά Μαραθωνίους μέσα σε επτά εβδομάδες τρέχοντας σε όλους κάτω από τις τρεις ώρες.

Το μεσημέρι της Κυριακής (13/11) το χρονόμετρο στον Μαραθώνιο της Αθήνας σταμάτησε στα 2:54:21 κάτι που επισφράγισε το τεράστιο κατόρθωμά του 46χρονου.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η επίσημη επικύρωση από τους αρμόδιους φορείς για να κερδίσει την είσοδό του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο εκ Μυτιλήνης ορμώμενος δρομέας ξεκίνησε το εγχείρημά του από την Κολωνία, συνέχισε στο Μόναχο, το Άμστερνταμ, τη Βενετία, τη Φρανκφούρτη, την Κωνσταντινούπολη και το ολοκλήρωσε στην Αθήνα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Αμερικανίδα δρομέα Σελέιν Φλάναγκαν, η οποία το 2021 είχε καταφέρει να τερματίσει σε έξι διεθνείς μαραθωνίους με χρόνο κάτω των τριών ωρών.

Οι χρόνοι του στους επτά Μαραθωνίους

  1. Κολωνία 2:55:13
  2. Μόναχο 2:47:23
  3. Άμστερνταμ 2:50:54
  4. Βενετία 2:52:36
  5. Φρανκφούρτη 2:56:43
  6. Κωνσταντινούπολη 2:57:55
  7. Αθήνα 2:54:21
TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ