ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Νικήτρια η Ατανάνε στις γυναίκες, τρίτη και πρώτη Ελληνίδα η Πριβιλέτζιο

40    2023 /     (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
40 2023 / (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Σικάινα Αταμάνε ήταν η μεγάλη νικήτρια στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Γκλόρια Πριβιλέτζιο να είναι τρίτη και ταυτόχρονα πρώτη Ελληνίδα.

Μικρή έκπληξη είχαμε στις γυναίκες στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αφού η Σικάινα Αταμάνε ήταν εκείνη που πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού.

Η αθλήτρια από το Μαρόκο τερμάτισε σε 2:31.52, με την Γιεπτσιρτσιρ να τερματίζει δεύτερη σε 2:32.19 με τις δυο τους να μονομαχούν στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδρομής

Στην τρίτη θέση και ταυτόχρονα πρώτη Ελληνίδα τερμάτισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο. Η αθλήτρια του Γιάννη Περίφανου πέτυχε 2.43.20 και επέστρεψε δυναμικά στην αγαπημένη της απόσταση. Δεύτερη με πολύ καλή παρουσία ήταν η ανερχόμενη Σταματία Νούλα με 2.46.53 που κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με την Παναγιώτα Βλαχάκη με 2.51.56.

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Γυναικών

Παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τον διεθνή αγώνα έγινε και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα μαραθωνίου. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Σίλβιου Στόιτσα (Ρουμανία) με 2.40.56, δεύτερη ήταν η Μαρινέλα Νίνεβα (Βουλγαρία) με 2.4742 και στην τρίτη η Άνα Γιουσούποβα (Αζερμπαϊτζάν) με 2.49.54.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ