ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Κίπτο με ρεκόρ διαδρομής

40    2023 /     (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
40 2023 / (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν ο μεγάλος νικητής στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής με 2:10.34.

Ήρθε με τον τίτλο του φαβορί στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τον επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο. Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο ήταν εκείνος ο οποίος κατάφερε να τερματίσει πρώτος στην κλασική διαδρομή και μάλιστα με νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και στο 30ο χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να φτάσει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο.

Ο 30χρονος δρομέας τα έδωσε όλα στο φινάλε και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ. Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο τερμάτισε σε 2:10.34 με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 2:10.37.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του Κιλίμο και στην τρίτη ο Κιτσάνα, οι οποίοι ήταν κοντά στον Κίπτο μέχρι το 30χλμ όταν και έκανε το ξεκόλλημα.

Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Κίπτο με ρεκόρ διαδρομής
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI


"Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα" είπε ο Κίπτο.

Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Κίπτο με ρεκόρ διαδρομής
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η απονομή των μεταλλίων τους νικητές.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ