ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Πρωτιά για τον Κορνέστσι, πρωταθλητής Ελλάδας ο Καραΐσκος με ρεκόρ διαδρομής

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Ο Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είναι ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής που κατέκτησε τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου στην Αθήνα με χρόνο-ρεκόρ 1 ώρα 07:45.

Ολοκληρώθηκε ο φετινός ημιμαραθώνιος της Αθήνας που έγινε στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Παναγιώτη Καραΐσκος να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάνοντας και ρεκόρ διαδρομής για αθλητή με 1 ώρα 07:45 υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και χιονόνερο.

Μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη μου. Οι δύσκολες συνθήκες μας τρομάξανε. Βοηθήθηκα πολύ από έναν ξένο πρωταθλητή που ήρθε από τη Ρουμανία στη διάρκεια του αγώνα, τον βοήθησα κι εγώ και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Με κέρδισε στο τέλος, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Ήμουν πολύ άτυχος που έχασα τον Μαραθώνιο της Αθήνας, λόγω κορονοϊου. Ο σημερινός αγώνας έδειξε ότι είμαι σε καλή κατάσταση και συνεχίζουμε για τον Μαραθώνιο".

Νικητής ήταν ο Ρουμάνος Αλεξάντρου Κορνέστσι με χρόνο 1:07.26, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Τσακαλός με χρόνο 1:09.20 (και δεύτερος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα). Την τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος έκλεισε ο Γιώργος Καλοπόδης που τερμάτισε τέταρτος στο σύνολο με χρόνο 1:09.32.

Ο Δημήτρης Τσάκαλος δήλωσε:"Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία με πολλές αλλαγές στη διαδρομή: χιόνι, βροχή, αέρας. Ήρθα από τη Γερμανία. Είχε 15 βαθμούς με ήλιο και περίμενα έναν αγώνα με καλό καιρό, αλλά δεν μας βγήκε. Ο αθλητής, όμως, πρέπει να είναι παντός καιρού. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κυνήγησα το καλύτερο δυνατό που μπορούσα να πετύχω κι ελπίζω η επόμενη σεζόν να ακολουθήσει σε ανάλογα επίπεδα".

Τον αντίστοιχο τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών κατέκτησε η Κατερίνα Ασημακοπούλου που τερμάτισε σε χρόνο 1:19.42.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ