ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Σοφία Σακοράφα στο SPORT24: "Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος έστειλε μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο"

Η Σοφία Σακοράφα στο SPORT24: "Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος έστειλε μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο"

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα μίλησε στο SPORT24 για τον Μαραθώνιο της Αθήνας και τα μεγάλα μηνύματα που έστειλε σε όλο τον κόσμο.

Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πέρασε στην ιστορία με τους δρόμους της πρωτεύουσας να γεμίζουν από χιλιάδες δρομείς που ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα μίλησε στο SPORT24 για τον Μαραθώνιο της Αθήνας και τα μεγάλα μηνύματα που έστειλε σε όλο τον κόσμο.

Για τον τερματισμό του Ερμίας Αγέλε που έτρεξε ξυπόλυτος τον Μαραθώνιο: "Νομίζω ότι για τον αθλητή είναι μια μεγάλη στιγμή γιατί έτρεξε τη διαδρομή ενός σπουδαίου αθλητή, του Αμπέμπε Μπικίλα. Το έκανα με έναν τρόπο που θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολος. Φανταστείτε τώρα ότι έτρεξε 42 χιλιόμετρα ξυπόλυτος, ήρθε χαμογελαστός, ήταν κάτι πολύ σπουδαίο. Χάρηκα που του πέρασα εγώ το μετάλλιο του τερματισμού"

Για το έξτρα μήνυμα του Μαραθωνίου: "Πρέπει όλη η υφήλιος να μάθει τη σημαντικότητα του Μαραθωνίου. Είναι αυτό που λέμε η δύσκολη στιγμή στη ζωή μας η οποία υπάρχει σε όλους μας κάποτε. Εκεί που λες ότι γονατίζω υπάρχει μια περίεργη δύναμη που σου δίνει και τη δύναμη να σηκωθείς και να τρέξεις. Αυτό είναι ο Μαραθώνιος, ειδικά ο δικός μας Μαραθώνιος. Τη στιγμή που ρωτάς τον εαυτό είναι η στιγμή να εγκαταλείψω και λες όχι τώρα θα συνεχίσεις. Αυτό είναι το 30ο χιλιόμετρο. Για αυτό κάνουν και αυτή τη χαρά όταν τερματίζουν. Εγώ χαίρομαι που τους βλέπω. Δεν είναι πάντα το ρεκόρ που θα κάνεις είναι που θα φτάσεις στο τέρμα".

Για τις δυσκολίες που ξεπερνούν οι αθλητές για να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής: "Αυτή η δυσκολία που, ξεπερνάς τον εαυτό σου και συνεχίζεις. Κοιτάξτε τι γίνεται εδώ. Τερματίζουν ολόκληρες οικογένειες με τα παιδιά τους στα χέρια, μεγάλη άνθρωποι. Δεν είναι όλοι αθλητές, είναι απλοί πολίτες που απλά γυμνάζονται και θέλουν μια φορά να τρέξουν τον κλασικό μαραθώνιο. Υπάρχουν πολλοί που το τρέχουν πολλά χρόνια"

Για τους μικρούς λόγους για τους οποίους τρέχει ο καθένας: "Είναι ένα ωραίο στοιχείο για εσάς τους δημοσιογράφους να πούνε τις μικρές τους ιστορίες, να τις καταγράψετε και να τις μάθουμε και εμείς"

Για την πρόταση γάμου που έγινε μπροστά της και το γεγονός ότι μένει μέχρι το τέλος για να χειροκροτήσει τους δρομείς που τερματίζουν: "Χαίρομαι να μένω μέχρι το τέλος. Εύχομαι να έχουν ζωή χαρούμενη σαν ζευγάρι και θα σταθώ σε αυτό που είπατε. Ο Μαραθώνιος στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο φιλειρηνικό κίνημα, αυτό που στέλνει ο Μαραθώνιος σαν μήνυμα είναι η ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Αν δεν υπάρχει ειρήνη δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αν δεν υπάρξει ειρήνη τίποτα, δεν μπορούν να αναπτυχθούν

Για τα μηνύματα ειρήνης του Μαραθωνίου: "Εννοείται. Είναι μηνύματα ειρήνης, δεν είναι μίσους. Σταματήστε επιτέλους τους πολέμους. Η υφήλιος καίγεται από πολέμους. Που θα πάει αυτή η κατάσταση. Πρέπει τα νέα παιδιά να έχουν μέλλον, που δεν το έχουν με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Μπορούμε οι άνθρωποι να ζήσουμε αγαπημένα, συναδελφομένα με τα μηνύματα που στέλνει ο αθλητισμός. Ο ένας να πιάσει το χέρι του άλλου και να πορευτούμε σε αυτή τη ζωή όμορφα"

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ