LIFESTYLE

Βιταμίνες και γυμναστική: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Βιταμίνες και γυμναστική: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η λήψη βιταμινών κατά την άθληση μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό μας και να ρυθμίσει σημαντικές λειτουργίες του.

Κατά την διάρκεια της σωματικής άσκησης ο οργανισμός έρχεται σε μια κατάσταση που την αντιμετωπίζει με τα γνωρίσματα του σοκ, πράγμα που πυροδοτεί το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να ‘’δουλεύει υπερωρίες’’. Έτσι, εξαντλείται ο οργανισμός στο σύνολο του.

Ο μόνος αποτελεσματικός και γρήγορος τρόπος για να αποκαταστήσεις την ζημιά είναι η ενυδάτωση σε συνδυασμό με μια επαρκή ποσότητα από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Βιταμίνες και γυμναστική: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Οι βιταμίνες τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι στοιχεία απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Βοηθούν στις αντιδράσεις μεταβολισμού που σημαίνει ότι βοηθούν στην απορρόφηση ενέργειας από τις τροφές, χωρίς τα ίδια να έχουν θερμιδική αξία.

Οι βιταμίνες είναι στοιχεία απαραίτητα για το σχηματισμό και τη διατήρηση υγιών ιστών, για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και για τη διατήρηση του νευρικού συστήματος στα φυσιολογικά επίπεδα.

Βιταμίνες και γυμναστική: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία συμβάλλουν στη δύναμη και δομή των οστών, μεταδίδουν νευρικά ερεθίσματα, ρυθμίζουν τη συσταλτικότητα των μυών και τέλος ρυθμίζουν την ισορροπία των υγρών του σώματος.

Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα με τακτική φυσική δραστηριότητα έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και είναι επιτακτική η ανάγκη ενός ισορροπημένου διαιτολογίου με ποικιλία ζωικών και φυτικών τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Όσο ανεβαίνουν οι ανάγκες, η λήψη βιταμινών μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής εγγυάται μέγιστη απόδοση σε όλα τα επίπεδα.

Άρα λοιπόν, ξέρεις τι πρέπει να έχεις από εδώ και πέρα για να είσαι υγιής και δυνατός και από που θα το πάρεις. Στα X-treme Stores φυσικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ