ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια

«Ο Θέμης ξεναγεί την Ντενίσα στη Νέα Σμύρνη», ένα πρότζεκτ που πολλοί θα ζηλέψουν. Ποιος δε θα ήθελε να απολαύσει μπίρες με τον Ζοσιμάρ άλλωστε;

Τι λέτε πάλι εσείς εδώ;» είπε μπαίνοντας φουριόζος στο γραφείο του OneMan ένα απόγευμα ο Θέμης Καίσαρης. Όταν του απάντησα πως απλά έψαχνα σε ποια περιοχή να βγω για το ποτό μου μετά τη δουλειά, απάντησε χωρίς πολλή σκέψη, «Νέα Σμύρνη φυσικά». Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσφέρθηκε και να με ξεναγήσει στα αγαπημένα του μαγαζιά στην περιοχή. Και επειδή είναι πολυάσχολος αποφασίσαμε, αποφάσισε δηλαδή, το πρότζεκτ να μοιραστεί σε διαφορετικές μέρες.

Στις βόλτες μας υπήρχε ένας όρος που έπρεπε να μείνει απαράβατος. Καθόλου αλκοόλ, για να μπορέσουμε και οι δυο να μπούμε στα αμάξια μας και να γυρίσουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας. Εκείνος στα νότια κι εγώ στα δυτικά. Μετά τη δουλειά όμως, θες μια μπίρα. Δεν θες; Ευτυχώς, για το καλό και των δύο μας πλέον μπορείς να βρεις σε όλα τα κουλ μαγαζιά της πόλης τη Heineken 0.0, η οποία μετά την πρώτη δοκιμή θα σε κάνει να την επιλέγεις ακόμα και τις μέρες που δεν οδηγείς. Η ισορροπημένη γεύση, οι φρουτώδεις νότες και το απαλό σώμα βύνης την κάνουν ιδανική επιλογή για μια ασφαλή έξοδο.

Αφού λοιπόν, θέσαμε τις βάσεις του πρότζεκτ «Ο Θέμης ξεναγεί την Ντενίσα στη Νέα Σμύρνη» και αφού έκανα μισή ώρα διαλογισμό για να μπορέσω να διαχειριστώ την κατά τα άλλα λατρεμένη πολυλογία του, είπαμε η πρώτη στάση να είναι για φαγητό. Και πού καλύτερα από το Amigos που σύστησε όχι μόνο στους Νεοσμυρνιώτες, αλλά γενικά τους Αθηναίους τη μεξικάνικη κουζίνα.

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια

Οι πρώτες Heineken 0.0 έφτασαν στο τραπέζι μας, όσο στην κουζίνα ετοιμάζοντας τα τάκος και οι καυτερές quesadillas που είχαμε παραγγείλει. Κάποιος θα περίμενε ότι τα σπορ θα μονοπωλούσαν την κουβέντα μας, εμείς όμως προτιμήσαμε να μιλήσουμε για θέατρο και για την κοινή λατρεία που έχουμε για τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Δεν θυμάμαι τι άλλο είπαμε, θυμάμαι όμως πως όσο παρατηρούσα τον χώρο, έβλεπα πως το Amigos απευθυνόταν σε όλων των ειδών τους ανθρώπους. Άλλοι είχαν βγει ραντεβού, άλλοι με την παρέα τους, ενώ για κάποιους άλλους ήταν το στέκι τους. Εμείς είπαμε πως μιας και δεν απέχει και πολύ από το γραφείο, θα ερχόμαστε πιο συχνά να τρώμε μεξικάνικα και να πίνουμε μπίρες στο μετά το σχόλασμα. Γιατί αν παραγγέλνεις Heineken 0.0 επιστρέφεις στο γραφείο όπως έφυγες από αυτό. Νηφάλιος και με ασφάλεια, χωρίς όμως να σου έχει λείψει καθόλου η γεύση της μπίρας.

Δεν θα κρύψω πως μετά από λίγες μέρες είχα ξεχάσει εντελώς το πρότζεκτ Ντενίσα-Θέμης-Νέα Σμύρνη, μέχρι που ο Ζοσιμάρ aka Θέμης Καίσαρης, ξαναμπήκε φουριόζος στο γραφείο μας και μου είπε, χωρίς να μου αφήσει κάποιο περιθώριο, «20:00 στο Pop Up στην Πλατεία Νέας Σμύρνης. Αν αργήσω παράγγειλε μου μια Heineken 0.0». Και το έκανα αφού όντως άργησε. Για την ακρίβεια άργησε τόσο που ήπια και τη δική του μπίρα για να μη ζεσταθεί, κάτι που δεν θα έκανα αν στο ποτήρι μου είχε αλκοόλ και μετά έπρεπε να οδηγήσω. Η οδηγική ασφάλεια είναι υποχρέωση όλων μας. Μην τα πολυλογώ, τον περίμενα μισή ώρα, αλλά εντάξει χαλάλι του.

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια

Το Pop Up είναι ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Νέας Σμύρνης και μαζεύει εδώ και αρκετά χρόνια ανθρώπους όλων των ηλικιών, που θέλουν να πιούν τον καφέ τους το πρωί και το ποτό τους το βράδυ. Εκτός κι αν οδηγούν όπως εμείς οι δύο, οπότε τότε διαλέγουν Heineken 0.0.

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια
Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια

Εντάξει στο Pop Up τη συζήτηση μονοπώλησε το ποδόσφαιρο, αλλά ΟΚ κι εμείς πήγαμε την ημέρα που ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα σταματήσει να κάθεται στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Επόμενη στάση σύμφωνα με το πλάνο του Θέμη, το Gaston, ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά της Πλατείας Νέας Σμύρνης. Αυτή τη μέρα η αλήθεια είναι πως δεν οδηγούσα, αλλά είχα φάει και τα 2 (μεγάλα) κομμάτια παστίτσιο που μου είχε βάλει στο τάπερ η μαμά μου, οπότε ήθελα κάτι που όχι μόνο θα είχε λίγες θερμίδες, αλλά δεν θα με φούσκωνε κιόλας. Οπότε η επιλογή ήταν και πάλι αναπόφευκτα η Heineken 0.0 που περιέχει μόνο 21 θερμίδες ανά 100 ml, πράγμα που σημαίνει πως ένα μπουκάλι των 330 ml περιέχει μόνο 69 θερμίδες. 50% λιγότερες θερμίδες από μία κανονική Lager μπίρα δηλαδή.

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια
Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια

Για να γυρίσουμε στο Gaston όμως, καθώς αυτός ήταν ο λόγος που βρεθήκαμε και πάλι στη Νέα Σμύρνη, μπορώ να πω πως είναι ένα μαγαζί που θα με ξανακάνει να πάω στην Πλατεία κι ας είμαι κορίτσι του κέντρου. Ο φιλόξενος χώρος με το αστικό design, αλλά και το πάντα χαμογελαστό προσωπικό, είναι μερικοί μόνο λόγοι που το έχουν κάνει στέκι όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, τα τελευταία 11 σχεδόν χρόνια. Θα έλεγε κανείς πως μιλάμε πια για ένα ιστορικό μαγαζί της περιοχής.

Μιας και μιλήσαμε για ιστορικά μαγαζιά, δεν θα μπορούσε από το πρότζεκτ Νέα Σμύρνη, να λείπει το Επιτόκιο, ένα μπαρ ορόσημο της περιοχής που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ανθρώπων. Έχει γίνει στέκι για τους Νεοσμυρνιώτες, ενώ είναι και ένας πολύ καλός λόγος να επισκεφθείς την περιοχή, ακόμα κι αν δεν μένεις κοντά. Το μόνο κακό είναι πως στο Επιτόκιο πήγα μόνη μου. Ο Θέμης έπρεπε να γράψει το podcast του, μου έδωσε όμως ρητή εντολή να μην χαλάσω το πρόγραμμά μας. Έτσι και πήγα.

Παρόλο που δεν είχα παρέα, ο ίδιος ο χώρος είναι τόσο φιλόξενος που γρήγορα ξέχασα πως ήμουν μόνη μου.

Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια
Βγαίνουμε Νέα Σμύρνη, περνάμε καλά, γυρνάμε σπίτι με ασφάλεια

Η κοπέλα μου καθόταν πίσω από το μπαρ στο Επιτόκιο με ρώτησε αν περιμένω παρέα και αν θα οδηγήσω όταν φύγω. Όταν της είπα πως ναι θα έφευγα με το αυτοκίνητό μου, χωρίς πολλά-πολλά μου έφερε μπροστά μου μια Heineken 0.0. Σαν να είχε διαβάσει τη σκέψη μου δηλαδή.

Γιατί είπαμε, η υπεύθυνη κατανάλωση είναι πολύ fun, ειδικά όταν δε χρειάζεται να κάνεις εκπτώσεις στη γεύση.

#Heineken00 #WhenYouDriveNeverDrink

Facebook: HeinekenGr

Instagram: heineken_gr

TAGS ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ BRAND EXPERIENCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ