LIFESTYLE

Το σημερινό Αγγλία - Γαλλία είναι το πιο δυνατό ευρωπαϊκό ντέρμπι στο Μουντιάλ 2022

Το σημερινό Αγγλία - Γαλλία είναι το πιο δυνατό ευρωπαϊκό ντέρμπι στο Μουντιάλ 2022

Οι κάτοχοι του τροπαίου και οι εφευρέτες του παιχνιδιού. Οι δυο πανίσχυρες ευρωπαϊκές δυνάμεις φτάνουν στο μεταξύ τους ραντεβού των προημιτελικών (Σάββατο στις 21:00), έχοντας πείσει για διαφορετικούς λόγους, ότι επιτρέπεται να κάνουν όνειρα και να φαντάζονται τον εαυτό τους το απόγευμα της 18ης ημέρας αυτού του μήνα, στον τελικό της διοργάνωσης στη Ντόχα. 

Δικαιολογημένα οι γάλλοι γιατί διατηρούν στο ρόστερ τους τον πρώτο σκόρερ (με 5 γκολ) του τουρνουά Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Ασταμάτητος ο εκρηκτικός και ταχύτατος άσσος της Παρί, είναι από μόνος του ένας λόγος για να θεωρήσουμε τους “τρικολόρ” ένα σκαλοπάτι πιό ψηλά από τα “τρια λιοντάρια” στο κυνήγι της πρόκρισης στα ημιτελικά. Φυσικά, όχι μόνο γι αυτό. Με πληθώρα επιλογών σε όλους τους τομείς, το σύνολο του Ντεσάμ, παίζει το χαίρεται και πλησιάζει την τελειότητα στη διοργάνωση, παρά τις απουσίες των Μπενζεμά και Καντέ.

Το σημερινό Αγγλία - Γαλλία είναι το πιο δυνατό ευρωπαϊκό ντέρμπι στο Μουντιάλ 2022

Από την άλλη η Αγγλία, ομαδική όσο λίγες φορές στο παρελθόν, σφύζει από υγεία και σταθερότητα, ενώ έχει στην 11άδα της, τον παίκτη που ισορροπεί καλύτερα από κάθε άλλον ανάμεσα σε μεσαία γραμμή κι επίθεση, τον Τζούντ Μπέλιγχαμ. Με 325 λεπτά συμμετοχής ο παίκτης της Ντόρτμουντ, είναι από τους κορυφαίους μέσους στις μπάλες που ανακτά (23) πιέζοντας άλλοτε χαμηλά άλλοτε ψηλά την αντίπαλη ομάδα. Επιπλέον οι άγγλοι βρήκαν και τα γκολ του Κέϊν και σε περίπτωση που καταφέρουν να σταματήσουν αμυντικά τον Εμπαπέ, τότε θα αποτελούν την...απρόβλεπτη νάρκη, έτοιμη να εκραγεί μέχρι τον τελικό του τουρνουά.

Το σημερινό Αγγλία - Γαλλία είναι το πιο δυνατό ευρωπαϊκό ντέρμπι στο Μουντιάλ 2022

Αγγλία εναντίον Γαλλίας, είναι και η μάχη δυο προπονητών, Σαουθγκέϊτ και Ντεσάμ, που ακόμη και ώς παίκτες δεν προκάλεσαν ποτέ στο παρελθόν. Ο άγγλος κόουτς, αντιλαμβάνεται πρώτος απ’όλους ότι η ομάδα του ανακαλύπτει παιχνίδι με παιχνίδι το ταβάνι της και δεν θέλει με τίποτα να γυρίσει στο Λονδίνο, πριν τον τελικό. Ο Γάλλος μεσιέ φέρνοντας τη μηχανή της ομάδας του στο φόρτε από νωρίς στη διοργάνωση, γνωρίζει από πιέσεις, αλλά ξέρει παράλληλα - σε αντίθεση με τον αντίπαλό του - πως είναι να φτάνεις σε τελικό και να κατακτάς το τρόπαιο.

Ζήσε την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία παρέα με το αγαπημένο σου φαγητό από το efood εύκολα και γρήγορα: μπες στο efood επίλεξε το φίλτρο “Foodball party deals” και βρες στην Pizza l’artigiano 2 πίτσες της επιλογής σας και 1 πίτσα γλυκιά Dolce με 35% έκπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ