LIFESTYLE

Το όνειρο του ΝΒΑ, η καταστροφή και η σωτηρία της μουσικής

Το όνειρο του ΝΒΑ, η καταστροφή και η σωτηρία της μουσικής

Ο Tucker Halpern των Sofi Tukker έζησε ότι χειρότερο μπορεί να ζήσει αθλητής αλλά τελικά βρήκε την ευτυχία!

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο πλαίσιο του Release Athens 2024, oι SOFI TUKKER, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας.

Το ντουέτο από τη Νέα Υόρκη, ένα από τα πιο επιτυχημένα dance/pop σχήματα των τελευταίων ετών, θα δημιουργήσουν παρέα με τους αγαπημένους Duran Duran, μια απολαυστική βραδιά.

Αν τους ξέρετε ήδη ή τους ανακαλύπτετε τώρα, δεν γίνεται να μην παρατηρήσετε το... ύψος του Tukker (είναι 2 μ.) και να μην σκεφτείτε το κλισέ "άνετα θα ήταν μπασκετμπολίστας". Και αυτή τη φορά, θα έχετε δίκιο.

Το όνειρο του ΝΒΑ, η καταστροφή και η σωτηρία της μουσικής

Η ζωή του δίμετρου Tucker Halpern θα μπορούσε να γίνει και ταινία. Από μικρό, τον διεκδίκησαν πολλά πανεπιστήμια και το 2009 έπαιξε σε ένα από τα κορυφαία, το Brown University του Rhode Island, μέλος της περίφημης Ivy League.

Στην 1η χρονιά του έπαιξε 10 ματς, δείχνοντας μεγάλες δυνατότητες. Στην δεύτερη, έγινε ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, και ήδη το... όνειρο του ΝΒΑ μπήκε στο μυαλό του.

Προπονητές, συμπαίκτες και κυρίως μάνατζερ του έλεγαν "συνέχισε να δουλεύεις σκληρά και θα τα καταφέρεις. Ακόμα και το ΝΒΑ να μην έρθει, μπορείς να κάνεις άνετα μια Ευρωπαϊκή καριέρα". Ήδη λάμβανε e-mails από χώρες της Ευρώπης και ο ίδιος ονομάστηκε αρχηγός, ήδη πανέτοιμος για την 3η χρονιά του. Συγκεντρωμένος και πιο δυνατός από ποτέ.

Το όνειρο του ΝΒΑ, η καταστροφή και η σωτηρία της μουσικής

Τον Οκτώβριο όμως παθαίνει λοιμώδη μονοπυρήνωση. Δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, όμως οι εβδομάδες περνούσαν και δεν ένιωθε καλύτερα. Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν ένα στέλεχος του ιού Epstein-Barr, που τον οδηγούσε σε κούραση και έλλειψη ενέργειας, ακόμα και για τις πιο βασικές ανάγκες. Επέστρεψε σπίτι του στην Βοστώνη για να ξεκουραστεί και τελικά έμεινε 8 μήνες (!) στο κρεβάτι, πλήρως απογοητευμένος.

Σε αυτό το διάστημα, αναζητούσε κάτι να τον αποσπάσει από την πραγματικότητα. Ασχολήθηκε με software για DJs και η μουσική έγινε πλέον μόνιμη συνήθεια. Το 2012, ένα χρόνο μετά, επέστρεψε στο σχολείο και στην ομάδα. Νέος προπονητής και αυτός, όπως είναι λογικό, δεν ήταν πλέον αρχηγός.

«Δεν ένιωθα καλά, τα γόνατά μου πονούσαν», θυμάται. «Κι όμως, είπα αντίο με ένα φοβερό ματς. Πέτυχα 28 πόντους, δίνοντας τη νίκη σε "νεκρό" χρόνο με τρίποντο στην ομάδα μου, έχοντας βάλει συνολικά 28 πόντους και 8 εύστοχα τρίποντα. Έγινε χαμός, δεν κερδίζαμε συχνά το Providence. Στα αποδυτήρια όλοι γλεντούσαν, αλλά εγώ καθόμουν και έκλαιγα από την εξάντληση, το σώμα μου είχε ξεπεράσει κάθε όριο. Τότε είπα, τελείωσε».

Το ίδιο του είπαν και οι γιατροί. Ο ίδιος μουδιασμένος, στα 22 του, γυρνώντας σπίτι σταμάτησε και αγόρασε ένα μείκτη. Σιγά, σιγά, φίλοι τον καλούσαν να παίξει μουσική σε πάρτι.

Η Sofi Hawley-Weld φοιτούσε και αυτή στο Brown από το 2010. Δεν είχε καν ιδέα... πως υπήρχε ομάδα μπάσκετ. Γνώρισε τον Tucker σε μια γκαλερί όπου θα έπαιζε ένα ακουστικό σετ με τα τραγούδια της και εκείνος θα αργότερα θα έβαζε μουσική ως DJ.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Δημιούργησαν τους SOFI TUKKER το 2014 και έκτοτε "μεγαλώνουν" συνεχώς. Πετυχημένα singles, υποψηφιότητες για Grammy, περιοδείες, παρουσία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ. Όπως λέει μέχρι σήμερα ο Tucker «η Sofi είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που θα μπορούσα να έχω».

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=5Ltyb5D4oFY

Απολαύστε τους στο Release Athens μαζί με τους Duran Duran στις 18 Iουλίου.

Πληροφορίες, εισιτήρια και προσφορές εδώ: https://www.releaseathens.gr/event/duran-duran/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ