LIFESTYLE

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2023 με τη νέα χρονιά να έχει μπει ιδανικά για τους gamers με σούπερ κυκλοφορίες όπως το Hogwarts Legacy, το Forspoken και το Atomic Heart! Και τα καλύτερα… έρχονται!

Το καλό με το gaming, βλέπεις, είναι πως δεν χρειάζεται να περιμένεις μία συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου για να παίξεις τα μεγαλύτερα blockbusters. Μια ματιά να ρίξεις στο καλεντάρι και θα διαπιστώσεις ότι περιμένουμε ΑΑΑ κυκλοφορίες σχεδόν κάθε μήνα του 2023. Τι θα ‘λεγες να ρίχναμε όμως μια ματιά στα παιχνίδια που πρέπει να βάλεις πάνω-πάνω στη λίστα σου, αυτά που φέτος είναι… άχαστα;

Starfield

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ των τελευταίων ετών, το Starfield αποτελεί το μεγάλο στοίχημα τόσο της Bethesda, όσο και του επικεφαλής της, Todd Howard. Ο λόγος απλός: πρόκειται για το πρώτο αυθεντικό franchise που έχει δημιουργήσει η εταιρεία (ως Bethesda Game Studios) τα τελευταία 25 χρόνια (λογικό, αν σκεφτείς ότι όλον αυτόν τον καιρό ασχολείται με Elder Scrolls και Fallout). Τι είναι το Starfield; Φαντάσου κάτι σαν το Skyrim αλλά στο διάστημα! Πρόκειται για ένα επικών διαστάσεων RPG, έναν συνδυασμό Elder Scrolls και Mass Effect με πάνω από 1000 πλανήτες για να εξερευνήσεις και διάρκεια που ξεπερνά κάθε προηγούμενο τίτλο της εταιρείας.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Ήταν αναπόφευκτο: με τον κινηματογράφο να έχει υποκλιθεί εδώ και χρόνια στις ταινίες με σούπερ ήρωες, κάποια στιγμή θα συνέβαινε το ίδιο και με το gaming. Το Suicide Squad: Kill the Justice League δεν είναι όμως κάποια αρπαχτή. Μας έρχεται από τη Rocksteady, το στούντιο που μας χάρισε τα καταπληκτικά Batman Arkham στο παρελθόν, άρα με λίγα λόγια οι δημιουργοί του ξέρουν τι κάνουν. Διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν μάλιστα, με τον παίκτη να παίζει τον ρόλο ενός από τους Deadshot, Captain Boomerang, King Shark και Harley Quinn. Υποστηρίζει multiplayer και διαθέτει γραφικά εφάμιλλα με εκείνα χολιγουντιανής παραγωγής. Α, και αποτελεί την τελευταία δουλειά του σπουδαίου Kevin Conroy.

Marvel’s Spider-Man 2

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Συνεχίζουμε με τις… κινηματογραφικές προτάσεις. Αυτή τη φορά πάμε σε έναν ήρωα που η Sony και το PlayStation έχουν τιμήσει δεόντως. Ο λόγος για τον Spider-Man που επιστρέφει με το Marvel’s Spider-Man 2, το sequel του ομώνυμου παιχνιδιού που μας είχε χαρίσει μία ανυπέρβλητη εμπειρία εξερεύνησης της Νέας Υόρκης το 2018 (και μην μπερδεύεσαι, όχι, το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales ήταν απλά ένα spin-off). Το παιχνίδι συνεχίζει το στόρι του Peter Parker, υιοθετώντας πάντως έναν πιο σκοτεινό και ενήλικο τόνο -κάτι που βοηθά απείρως η εμφάνιση του Venom. Το πρώτο Spider-Man ήταν από κάθε άποψη υπέροχο, οπότε ανυπομονούμε για το επόμενο.

Assassin’s Creed Mirage

Κλείνουμε με το επόμενο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed. Το Mirage θα είναι διαφορετικό από τα τελευταία επεισόδια του franchise της Ubisoft και ο τρόπος με τον οποίο το τοποθετεί η τελευταία, μας αρέσει. Πιο μαζεμένο και συμπαγές, το Mirage θα βάζει την πλοκή πάνω απ’ όλα δημιουργώντας ένα καλύτερα δομημένο στόρι, χωρίς τον σε πολλές περιπτώσεις χαοτικό χαρακτήρα που είχαν τα Assassin’s Creed του πρόσφατου παρελθόντος. Το παρκούρ θα έχει για ακόμα μια φορά φυσικά την τιμητική του, πασπαλισμένο με άπλετη δράση και stealth καταστάσεις στη Βαγδάτη, περί τα 20 χρόνια πριν τα γεγονότα του Valhalla.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Ο τίτλος που περιμένουν πώς και πώς οι απανταχού κάτοχοι του Switch! Όταν το Breath of the Wild συνόδευε την κονσόλα της Nintendo στα πρώτα της βήματα στην αγορά το 2017, έκανε κριτικούς και κοινό να παραμιλούν. Από τη στιγμή δε που η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το sequel του, το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, έστω κι αν αυτό για κάμποσο καιρό δεν είχε καν επίσημο όνομα! Η αλήθεια είναι πως ξέρουμε ελάχιστα για το Tears of the Kingdom, με τη Nintendo να έχει υιοθετήσει μία άκρως μυστικοπαθή στάση μέχρι τώρα. Θα έχει πάντως δύσκολο έργο στην προσπάθειά του να διορθώσει τα ελάχιστα κακώς κείμενα του προκατόχου του.

Alan Wake 2

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Οι νεότεροι ίσως να μη θυμούνται το αποτύπωμα του Alan Wake, ενός τίτλου που είχε κυκλοφορήσει το 2010 προκαλώντας αίσθηση (αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς, τότε σε συμβουλεύουμε να παίξεις τη remastered εκδοχή του). Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να μην αφεθείς στη μαγεία του sequel του, Alan Wake 2. Η Remedy μας υπόσχεται ένα στόρι πιστό στις αρχές του είδους των survival horror που όμως θα έχει τον τρόπο να εξελίξει το gameplay και την όλη εμπειρία. Το Alan Wake 2 θα παίξει με το μυαλό μας, προσφέροντας απλόχερα τροφή για σκέψη και υλικό για κατανάλωση προς όλους του λάτρεις της κατηγορίας.

Diablo IV

Τα video games που δεν πρέπει να χάσεις το 2023

Δεν χρειάζεται, πιστεύουμε, συστάσεις. Το Diablo IV επιτέλους κυκλοφορεί και στόχος της Blizzard είναι να αποδείξει σε φίλους -και εχθρούς- πως η θρυλική της σειρά συνεχίζει να βαδίζει στον σωστό δρόμο. Μετά τις κακές εντυπώσεις που άφησε το Immortal, η εταιρεία φιλοδοξεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού με μία πιο σκοτεινή ιστορία και gameplay γεμάτο δράση και αίμα. Το σενάριο του τίτλου περιστρέφεται γύρω από τη Lilith, έστω κι αν αυτό μικρή διαφορά θα κάνει στο ατελείωτο button mashing στο οποίο θα επιδοθείς για άλλη μια φορά. Έχει θέση το παλιό, καλό Diablo στο gaming εν έτει 2023; Θα το μάθουμε.

Redfall

Τι σου γράψαμε λίγο πιο πάνω για το Starfall; Ε, το Redfall είναι το άλλο, ελαφρώς μικρότερο, στοίχημα της Bethesda. Προϊόν της Arkane Austin, του στούντιο που έφτιαξε τα Dishonored και το Prey, όπως πιθανώς να φαντάζεσαι, το Redfall δεν είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Σκέψου ένα FPS σε έναν ανοιχτό κόσμο γεμάτο βαμπίρ που έχουν κρύψει τον ήλιο. Παίξε είτε σόλο, είτε με τους φίλους σου σε co-op και γίνε κάτι σαν Van Helsing αναζητώντας κρυμμένες αλήθειες και παλεύοντας για την επιβίωσή σου. Η δράση του δείχνει πάντως φοβερή και η υπογραφή της Arkane αρκεί για να μας πείσει για τον κόσμο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ