LIFESTYLE

Στο Σαν Φρανσίσκο η Samsung παρουσίασε το μέλλον των smartphones

Στο Σαν Φρανσίσκο η Samsung παρουσίασε το μέλλον των smartphones

H σειρά Galaxy S23 έρχεται με την πιο προηγμένη κάμερα που είδαμε ποτέ, με απίστευτες δυνατότητες για mobile gaming και τον απόλυτο οικολογικό σεβασμό στον πλανήτη. Αυτά είναι όσα ζήσαμε παρέα με την Samsung και την καινοτόμο σειρά Galaxy S στο Unpacked event του Σαν Φρανσίσκο.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι ηλιόλουστο, ο κόσμος κυκλοφορεί στο δρόμο πηγαίνοντας στις δουλειές του και τα λεωφορεία που περνούν αντί για τον αριθμό τους γράφουν "Go Warriors". Στις κολώνες των πεζοδρομίων υπάρχουν πανό στήριξης για τους San Francisco 49ers, την ομάδα του ΝFL που έφτασε κοντά στο να εκπροσωπήσει την πολιτεία στον επερχόμενο τελικό του Superbowl αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Τα βλέπουμε όλα αυτά ανεβαίνοντας τις τριπλές ανηφόρες που οδηγούν στην California Street, στον δρόμο που βρίσκεται το Masonic Auditorium στην περιοχή του Nob Hill, πηγαίνοντας στο Unpacked event της Samsung.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στην πόλη, ο μεγάλος τεχνολογικός κολοσσός διάλεξε το Σαν Φρανσίσκο για να παρουσιάσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της στον κόσμο των smartphones.

Μπαίνοντας στο κτίριο καταλαβαίνεις αμέσως από τον ενθουσιασμό των media και των καλεσμένων ότι μπροστά μας θα συμβεί κάτι μοναδικό τεχνολογικά. Και όντως έτσι είναι, όλοι αγωνιούν και θέλουν να δουν τι επιφυλάσσει η Samsung για τη σειρά του Galaxy S23.

Στο Σαν Φρανσίσκο η Samsung παρουσίασε το μέλλον των smartphones

Η παρουσίαση είναι καταπληκτική. Έχει στηθεί ένα σφιχτό, συναρπαστικό και καθηλωτικό show και επικρατεί ενθουσιασμός από τα πρώτα δευτερόλεπτα, από τη στιγμή δηλαδή που ανεβαίνει στη σκηνή ο Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics, TM Roh. «Η αξία της τεχνολογίας που έχει πραγματική επιρροή μετριέται, όχι μόνο από το τι επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν σήμερα, αλλά και από το πώς συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά και δείχνει ότι η Samsung και φέτος είναι πανέτοιμη να φέρει το κάτι παραπάνω έχοντας πάντα το βλέμμα της στο μέλλον ενώ στο παρόν γνωρίζει πώς να προσφέρει αξιόπιστες premium εμπειρίες smartphone, επαναπροσδιορίζοντας τις κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με διαρκείς καινοτομίες και βιωσιμότητα.

Ας δούμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του event στο οποίο είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε παρέα με τη Samsung Greece.

Η καλύτερη κάμερα για κάθε ώρα της ημέρας

Η σειρά Galaxy S23 έκανε κατευθείαν αίσθηση με τον όμορφο σχεδιασμό και τους ευθυγραμμισμένους φακούς της κάμερας, που έχουν βελτιωθεί συγκριτικά με την προηγούμενη σειρά, ενώ εξέλιξε σημαντικά τις δυνατότητες της κάμερας του Galaxy S23 Ultra. Τρανή απόδειξη του παραπάνω οι δύο ταινίες που σκηνοθέτησαν δύο καταξιωμένοι δημιουργοί, ο Ridley Scott και ο Koρεάτης Na Hong-Jin όπου στα behind the scenes βίντεο που είδαμε στο video wall εξήγησαν την πρόκληση αλλά και την καινοτομία του να γυρίζεις ταινία με μία smartphone συσκευή.

Στο Σαν Φρανσίσκο η Samsung παρουσίασε το μέλλον των smartphones

Με το Galaxy S23 Ultra και τις προηγμένα χαρακτηριστικά της κάμερας, ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει περιεχόμενο επαγγελματικού επιπέδου, οπουδήποτε και οποτεδήποτε - του το επιτρέπουν τα 200 megapixel του Galaxy S23 Ultra, άλλωστε.

Εκτός από αυτό, η σειρά Galaxy S23 δίνει λύση και στο πρόβλημα της φωτογράφησης σε χαμηλό φωτισμό, αφού δημιούργησαν έναν αλγόριθμο που μπορεί και συνδυάζει πολλαπλές εικόνες σε καρέ για μείωση του θορύβου και επιτρέπει σε οποιονδήποτε να τραβήξει ζωντανά και τέλειας ποιότητας βίντεο, ακόμη και στο σκοτάδι κάνοντας το περιεχόμενο να «ζωντανεύει». Ακόμα με το Nightography και την μπροστινή κάμερα, οι χρήστες της σειράς Galaxy S23 δε θα σταματήσουν να βγάζουν φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου.

Η χαρά του mobile gaming στα χέρια σου

Η αναβάθμιση ήρθε σε όλα τα επίπεδα. Από τη βελτιωμένη μπαταρία των 5000 mAh και το βελτιωμένο σύστημα ψύξης έως την απόδοση της κάμερας και το mobile. Ειδικά στο τελευταίο τα όρια σπάνε, όλα γίνονται δυνατά. Η Samsung σε συνεργασία με την Qualcomm βελτιστοποίησαν την εμπειρία Samsung Galaxy με το ολοκαίνουργιο Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy, τον πιο ισχυρό επεξεργαστή σε Samsung Galaxy μέχρι σήμερα.

Στο Σαν Φρανσίσκο η Samsung παρουσίασε το μέλλον των smartphones

Έτσι, ο χρήστης δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τη μνήμη της συσκευής του αφού στα χαλαρά παιχνίδια έχει χαμηλή κατανάλωση, στα βαριά παιχνίδια θα δει σταθεροποίηση των επιδόσεων ενώ χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχει προχωρημένη διαχείριση ενέργειας.

Όλα με γνώμονα τον σεβασμό στον πλανήτη

Από κουτιά συσκευασίας 100% ανακυκλωμένου χαρτιού έως διάφορα εξωτερικά και εσωτερικά μέρη από ανακυκλωμένο γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο, η Samsung διεύρυνε τη χρήση οικολογικών υλικών στις συσκευές της, προωθώντας τις προσπάθειές της για βιωσιμότητα. Ως αποτέλεσμα ολόκληρη η σειρά Samsung Galaxy έρχεται με περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά, από έξι εσωτερικά εξαρτήματα στο Galaxy S22 Ultra σε 12 εσωτερικά και εξωτερικά εξαρτήματα στο Galaxy S23 Ultra.

«Αποστολή της Samsung είναι να επαναπροσδιορίσει τις κορυφαίες επιδόσεις φέρνοντας κοντά ισχυρές, διαρκείς καινοτομίες και βιωσιμότητα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο TM Roh. Και απ’ ότι φαίνεται η Samsung το καταφέρνει τέλεια αυτό: Πρωτοπορεί, πείθει και με το όραμά της φέρνει πιο κοντά σε όλους εμάς το τεχνολογικό μέλλον που οραματίστηκε. Με συνέπεια, σεβασμό στο περιβάλλον και ανταπόκριση στις σύγχρονες επιθυμίες του τρόπου ζωής.

INFO

Η σειρά Galaxy S23 έρχεται σε τέσσερις ματ αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση: Phantom Black, Cream, Green και Lavender και είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από την 1η Φεβρουαρίου. Από τις 17 Φεβρουαρίου 2023, τα Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ και Galaxy S23 θα είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο από το Samsung eShop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ