LIFESTYLE

Πέντε apps για να γίνεις fit!

Πέντε apps για να γίνεις fit!

Τα smartphones αποτελούν τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους συμμάχους σου στον αγώνα για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βρεις την κατάλληλη εφαρμογή και αφού την εγκαταστήσεις στη συσκευή σου, να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες και τις συμβουλές της -και προσοχή: δεν κλέβουμε! Η κατηγορία των fitness apps είναι μία από εκείνες που έχουν σημειώσει την εντυπωσιακότερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, όντας σε θέση πια να καλύψουν τα «θέλω» και τις ανάγκες κάθε χρήστη, ανάλογα με το είδος γυμναστικής που προτιμά εκείνος, υποστηρίζοντας μάλιστα wearables όπως smartbands και smartwatches για αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της κατάστασης του οργανισμού του.

Ποια είναι όμως τα καλύτερα πέντε τέτοια apps που μπορείς να κατεβάσεις και στο Smartphone σου; Έλα να τα δούμε.

The 7 Minute Workout

Δεν είναι ανάγκη να αφιερώνεις ώρες επί ωρών στη γυμναστική -πρωτίστως γιατί πολύ απλά ίσως να μην μπορείς να διαθέσεις τόσο πολύ χρόνο. Κανένα πρόβλημα: το The 7 Minute Workout είναι εδώ για να σε βάλει σε πρόγραμμα μέσα σε μόλις επτά λεπτά ημερησίως. Πρόκειται για ένα app το οποίο αποτελεί προϊόν ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας. Αποτελείται από 12 ασκήσεις που μπορούν να εκτελεστούν μέσα σε επτά λεπτά μεν αλλά να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με μία ώρα τυπικής προπόνησης. Πρόκειται για πρόγραμμα υψηλής έντασης με ελάχιστες παύσεις που θα δοκιμάσει τις αντοχές σου, όμως να είσαι σίγουρος πως αν το τηρήσεις κατά γράμμα, δε θα αργήσεις να δεις αποτελέσματα στον μεταβολισμό και τη σιλουέτα σου.


MyFitnessPal

Πέντε apps για να γίνεις fit!


Ένα από τα καλύτερα fitness apps που κυκλοφορούν, το MyFitnessPal προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που δεν περιορίζονται μόνο στην προπόνηση αλλά εστιάζουν κυρίως στα όσα τρως. Περιλαμβάνει ημερολόγιο φαγητού στο οποίο περνάς οτιδήποτε καταναλώνεις (υποστηρίζει και barcodes για εύκολη καταγραφή) και άρα τις θερμίδες που παίρνεις. Διαθέτει μία ευρύτατη γκάμα συνταγών για κάθε γεύμα της ημέρας, βοηθώντας σε να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής ενώ συνεργάζεται με πάνω από 50 fitness apps (Garmin, Samsung Health, Apple Healthkit, Fitbit κ.α.) ανταλλάζοντας δεδομένα. Από εκεί και πέρα μπορείς να καθορίσεις την καθημερινή σου άσκηση και έτσι να υπολογίσεις αποτελεσματικά τις θερμίδες που καις.


Seconds

To Seconds αποτελεί το καλύτερο fitness app για τους λάτρεις της διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (high intensity interval training ή HIIT). Πρόκειται για μία εφαρμογή που έρχεται με έτοιμα templates τα οποία θα αναλάβουν να ρυθμίσουν την προπόνησή σου καθορίζοντας τις παύσεις μεταξύ των ασκήσεων με απόλυτη ακρίβεια και βοηθώντας σε να πάρεις το μέγιστο από την καθημερινή σου γυμναστική. Ιδανικό για HIIT, Tabata και κυκλικά προγράμματα προπόνησης, προσφέρει δυνατότητα δημιουργίας των δικών σου προγραμμάτων, υποστηρίζει ειδοποιήσεις και αναπαραγωγή μουσικής, χρωματική κωδικοποίηση για εύκολη ανάγνωση, οριζόντια και κατακόρυφη προβολή, ενώ τρέχει ακόμα και στο παρασκήνιο.


Sworkit

Κακά τα ψέματα, δεν είμαστε όλοι fitness freaks. Πολλοί από εμάς ενδεχομένως να μην έχουν ασχοληθεί ποτέ στη ζωή τους σοβαρά με τη γυμναστική. Ε, λοιπόν ποτέ δεν είναι αργά! Αν ανήκεις κι εσύ στη συγκεκριμένη κατηγορία, το Sworkit είναι μία εξαιρετική εφαρμογή που δίνει έμφαση στην απλότητα και την αμεσότητα στη χρήση. Επίλεξε τον στόχο σου (απώλεια βάρους, μυϊκή μάζα, αντοχή κλπ) και τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις και εκείνη θα αναλάβει να δημιουργήσει για ‘σένα το ιδανικό πρόγραμμα επιλέγοντας μέσα από 900 και πλέον διαφορετικές ασκήσεις. Αν νιώσεις πως έχεις πάρει το κολάι, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου σετ ασκήσεων, έχοντας μάλιστα πρόσβαση σε πιστοποιημένους γυμναστές που θα λύσουν κάθε σου απορία.


Fitbit

Πέντε apps για να γίνεις fit!


Δε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για fitness apps χωρίς να συμπεριλάβουμε στην κουβέντα το Fitbit. Για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις λειτουργίες του βέβαια θα χρειαστείς και τα κατάλληλα wearables, όμως το app θα σου φανεί αρκετά χρήσιμο ακόμα και χωρίς αυτά αφού θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την καθημερινή σου άσκηση, τους καρδιακούς παλμούς, το βάρος και την πίεσή σου. Χάρη στο Fitbit θα έχεις πρόσβαση σε προγράμματα και σετ γυμναστικής, εργαλεία και προσωποποιημένα σετ διατροφής αλλά και ηχητικά κομμάτια που θα σε βοηθήσουν να διώξεις το στρες από την καθημερινότητά σου. Η δε κοινότητα του Fitbit είναι αρκετά ενθουσιώδης και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα σε εμπνεύσει να πετύχεις τους στόχους σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ