LIFESTYLE

Με αυτά τα tapas η Ισπανία πάει για πολλά γκολ

Με αυτά τα tapas η Ισπανία πάει για πολλά γκολ

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η μεγάλη Ισπανία με τα χαρακτηριστικά tapas της.

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές σχολές ποδοσφαίρου με τεράστιες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Πριν μια δεκαετία μεσουρανούσε και μέσα σε 4 χρόνια από το 2008 μέχρι το 2012 πήρε 2 Euro κι ένα Μουντιάλ.

Και τώρα όμως έχει ταλέντο, έχει ονόματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και αυτή η γενιά των ποδοσφαιριστών, ακόμα και χωρίς κανέναν ποδοσφαιριστή της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης στη σύνθεσή της, είναι έτοιμη να δείξει ότι δεν αστειεύεται σε έναν όμιλο απέναντι σε Σουηδία, Πολωνία και Σλοβακία.

Δεν το έχεις με την κουζίνα; Σου φαίνεται δύσκολο να φτιάξεις το αγαπημένο street food των Ισπανών; Stoiximan και e-food σε έχουν καλυμμένο για τη διοργάνωση με προσφορά* γνωριμίας με efood εκπτωτικούς κωδικούς αξίας 5 ευρώ€!

Ωστόσο, πέρα από τις επιδόσεις εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου οι Ισπανοί είναι σπουδαίοι, τεράστιοι και μέγιστοι ανάμεσα στις τέσσερις γραμμές τις κουζίνας, τόσο στην υψηλή γαστρονομία όσο και στο street food. Κι αν κάποιος έχει επισκεφτεί την Ισπανία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει δοκιμάσει τους ιδιότυπους μεζέδες tapas, που φτιάχνονται από τον κάθε μαγαζάτορα του εκάστοτε tapas bar στη στιγμή και είναι όσο πιο φρέσκοι γίνεται.

Με αυτά τα tapas η Ισπανία πάει για πολλά γκολ

Ακόμα όμως κι αν δεν είχατε την τύχη να βρεθείτε μέχρι τώρα σε κάποιο μέρος της Ισπανίας, αν δοκιμάσετε την συνταγή που ακολουθεί θα σας κάνει να βάλετε την χώρα αυτή στο bucket list με τους επόμενους προορισμούς σας. Δεν μιλάμε για κάτι τυχαίο, αλλά για τον Τιάγκο των γεύσεων.

Πάρτε μια γεύση από όλες τις συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς και επανερχόμαστε.

Ωραία, αφού πήρατε ας δούμε πόσο όμορφα συνδυάζεται το ψωμί με το μπέικον, τις γαρίδες και τη μαγιονέζα.

Ισπανικά tapas για 8 άτομα

Υλικά: (για 8 tapas)

  • Ψωμί από πλήρη σίκαλη
  • 8 γαρίδες
  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 200 γρ. ψαρονέφρι
  • 30 γρ. Αρακά
  • Μαγιονέζα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι με μπαχαρικά της αρεσκείας μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Με αυτά τα tapas η Ισπανία πάει για πολλά γκολ

Αφού έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες, τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι, σοτάρουμε λίγο τον αρακά και μαγειρεύουμε το λουκάνικο, μαζί με το μπέικον, σε ένα τηγάνι.

Με αυτά τα tapas η Ισπανία πάει για πολλά γκολ

Κόβουμε το ψωμί σε μικρότερες φέτες και αλείφουμε πάνω του τη μαγιονέζα και τοποθετούμε τις διαφορετικές μας παρασκευές, σε διαφορετικά ψωμάκια.

Με αυτά τα tapas η Ισπανία πάει για πολλά γκολ


Σερβίρουμε.

Με αυτά τα tapas η Ισπανία πάει για πολλά γκολ

Η Ισπανία έχει την παράδοση με το μέρος της και μπορεί να φτάσει ψηλά. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γεύσης πάντως είναι ήδη πρωταθλήτρια.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ