ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ: Ξεκινά η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών - Σοβαρά ερωτήματα για την έλλειψη συντήρησης

ΟΑΚΑ: Ξεκινά η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών - Σοβαρά ερωτήματα για την έλλειψη συντήρησης
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME SPORTS

Στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών περνά η υπόθεση της στατικότητας του ΟΑΚΑ, μετά την έκθεση για σοβαρά προβλήματα στο στέγαστρο Καλατράβα σε στάδιο και Ποδηλατοδρόμιο.

Ξεκινά η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη στατικότητα του ΟΑΚΑ, με την έκθεση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το στέγαστρο Καλατράβα να προκαλεί πλήθος αντιδράσεων φέρνοντας και "λουκέτο" τόσο στο κεντρικό στάδιο όσο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, την ίδια ώρα, το Τεχνικό Επιμελητήριο ανέλαβε δεύτερη μελέτη, ενώ εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, θα ερευνήσει, έπειτα από την παραγγελία του προϊστάμενου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, σε βάθος πενταετίας το θέμα της συντήρησης των εγκαταστάσεων με τα διερευνώμενα αδικήματα είναι μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα η έρευνα θα αφορά:

  • ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν
  • αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
  • γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή

Σύμφωνα με το NEWS24/7, την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Ήδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς αθλητικού υλικού αλλά και εγκαταστάσεων, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησε και η εκκένωση των δύο σταδίων, όπου εκεί υπήρχαν πάνω από 1.000 αθλητές του μπριτζ που συμμετείχαν σε πανελλήνιους αγώνες και απομακρύνθηκαν άμεσα.

Σωρεία καταγγελιών για πολυετή έλλειψη συντήρησης

Οι καταγγελίες για πολυετή έλλειψη συντήρησης είναι πολλές και έχουν γίνει επώνυμα. Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, υποστήριξε ότι "πρέπει να γίνουν ενδελεχείς και στα άλλα έργα Καλατράβα διότι θα έχουν παρόμοια προβλήματα τα όποια προβλήματα έχει εμφανίσει τούτο εδώ το κτίριο".

Αντίστοιχα, και ο ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης έκανε λόγο για ολική παραμέληση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο ομότιμος καθηγητής στο τμήμα πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ, Γιώργος Γκαζέττας, δήλωσε ότι δεν υπήρχε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή του έργου το οποίο είναι μέχρι σήμερα μοναδικό στο είδος του.

Σημειώνεται ότι για την επαναξιολόγηση της τεχνικής μελέτης, θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διερευνήσει τα προβλήματα της στατικής επάρκειας της εμβληματικής κατασκευής που κατασκευάστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

TAGS ΟΑΚΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ