NFL

NFL: Ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης επιλέχθηκε από τους Kansas City Chiefs στον πρώτο γύρο των Draft

NFL: Ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης επιλέχθηκε από τους Kansas City Chiefs στον πρώτο γύρο των Draft

Ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης γράφει ιστορία στον θαυμαστό κόσμο του NFL, καθώς επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του Draft (Νο30) από τους Kansas City Chiefs και μπαίνει στην κορυφαία λίγκα του φούτμπολ στον πλανήτη.

Έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στον θαυμαστό κόσμο του αμερικάνικου φούτμπολ είναι ο Έλληνας, Γιώργος Καρλαύτης. Ο νεαρός αμυντικός (αγωνίζεται ως defensive end) από το πανεπιστήμιο του Purdue επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του Draft (Νο30) από τους Kansas City Chiefs και μπαίνει στην κορυφαία λίγκα ράγκμπι του πλανήτη (NFL). Αν μη τι άλλο, μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τον Καρλαύτη που μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2014 και άρχισε να ασχολείται με το άθλημα.

Το φούτμπολ δεν ήταν το πρώτο άθλημα του Καρλαύτη. Γεννημένος στην Αθήνα, έπαιζε αρχικά τερματοφύλακας στο πόλο και ήταν μάλιστα στις μικρές Εθνικές. Όταν ο πατέρας του πέθανε το 2014, η μητέρα του μετακόμισε την οικογένεια στη γενέτειρά της, το West Lafayette, στην Ιντιάνα, και εκεί ο Καρλαύτης πήρε την πρώτη του γεύση από το αμερικάνικο φούτμπολ.

Αρχικά απέρριψε προσφορές από τα περισσότερα μεγάλα προγράμματα του NCAA, προκειμένου να πάει στο Purdue, που ήταν πολύ πιο κοντά στο σπίτι του. Γρήγορα ξεχώρισε για τη δύναμή του και την ταχύτητά του, οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακοί και οι κορυφαίοι σκάουτερ άρχισαν να κοιτάζουν προς τη μεριά του, βλέποντας ένα ακατέργαστο διαμάντι με προοπτικές εξέλιξης.

Το 2020 στάθηκε άτυχος, καθώς έχασε το μισό της σεζόν λόγω τραυματισμών και κορονοϊού, αλλά επανήλθε δριμύτερος, μέχρι να φτάσει στο σημείο να επιλέγεται στον πρώτο γύρο των Draft. Προφανώς ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος, αλλά ο ίδιος είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να πετύχει.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ