ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Το "δεν μπορώ να σας πιστέψω" της εισαγγελέως και πώς φτάσαμε στην ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου 

**** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ****
**  Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του χρήστη **
**** ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ **** ** Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του χρήστη ** INTIME NEWS

Ο δεύτερος κατηγορούμενος τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ομολόγησε την πράξη του. Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, αναφερόμενος στη συγγνώμη ορισμένων κατηγορουμένων είχε πει στην κατάθεση του στις 24 Ιανουαρίου ενώπιον του δικαστηρίου: "Αν δε θεωρούν ότι έκαναν κάτι, τότε γιατί μου ζητούν συγγνώμη; Αν μου ζητάνε συγγνώμη, με την αρχαιοελληνική έννοια, σημαίνει ότι συμφωνούν με τη γνώμη μου. Δηλαδή εκτός από τη ζωή του Άλκη κατέστρεψαν και τη ζωή όλων των οικογενειών. Το συγγνώμη είναι διαφορετικό από το συγχωρώ, να βρεθούμε δηλαδή στον ίδιο χώρο".

Σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου, τρεις μήνες μετά, ο δεύτερος κατηγορούμενος βρέθηκε στο εδώλιο για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Από τα πρώτα λεπτά της κατάθεσής του, κρατώντας στα χέρια του ένα κομποσκοίνι, ομολόγησε πως χτύπησε με μαχαίρι τον Άλκη Καμπανό στο μηρό.

Σύμφωνα με την ομολογία του ξεκίνησε να χτυπά τον φίλο του Άλκη, Άγγελο, και καθώς έσπρωχνε και μαχαίρωνε τον Άγγελο, μαχαίρωσε και τον Άλκη. Ο κατηγορούμενος, παρότι ανέφερε μια φορά στην πρόεδρο ότι διατηρεί της αμφιβολίες του, επανέλαβε για πολλές φορές στη συνέχεια ότι είναι αυτός που τον χτύπησε στη μηριαία.

Μάλιστα ανέφερε ότι όταν είδε τις φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στο δικαστήριο με το τραύμα στη μηριαία, κατάλαβε πως το χτύπημα ήταν δικό του και θέλησε να αναλάβει την ευθύνη, καθώς όπως ανέφερε "πρέπει να γνωρίζουν και αυτοί οι άνθρωποι [η οικογένεια του Άλκη] την αλήθεια".

Η συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια

Οι έρευνες της αστυνομίας και οι ομολογίες κατηγορουμένων, καθώς και τα αντικείμενα που συλλέχθηκαν από κατοίκους και εργαζόμενους της καθαριότητας μερικές ημέρες μετά, οδήγησαν στην κατάσχεση 9 όπλων που συσχετίστηκαν με την υπόθεση. Τα όπλα αυτά ήταν (1) ένα δρεπάνι με λάμα 23 εκ., (2) ένα ξύλινο στειλιάρι 117 εκατοστών, (3) ένα μαχαίρι τύπου karabit με λάμα 7εκ., (4) ένα κουζινομάχαιρο με λάμα 15εκ, δυο ματσέτες στην Παπαναστασίου και την Πλαστήρα (5) 40εκ. και (6) 30εκ. αντίστοιχα, (7) ένα κουζινομάχαιρο με λάμα 12εκ., (8) ένας σουγιάς με λάμα 5εκ. και (9) μια σιδερόβεργα ενός μέτρου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε αναφέρει στην πρώτη του απολογία στην ανακρίτρια, στις 9 Φεβρουαρίου 2022, ότι κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση, το οποίο απέρριψε σε έναν υπόνομο. Σε συμπληρωματική του κατάθεση στην ανακρίτρια στις 4 Μαρτίου 2022 αναφέρει επιπλέον λεπτομέρειες: "Ήταν ένα μαχαίρι κουζίνας, με ξύλινη λαβή, μυτερή άκρη, χωρίς δοντάκια, με μήκος λάμας περίπου 8 εκατοστά και πλάτος λάμας ένα εκατοστό. Η μύτη του μαχαιριού μετά στράβωσε".

Το τραύμα που ομολόγησε ο κατηγορούμενος στη μηριαία, σύμφωνα πάντα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα έχει 9 εκ. βάθος, 1 εκ. μήκος και ομαλά χείλη. Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε και τον Άγγελο, τα τραύματα του οποίου ράφτηκαν στο νοσοκομείο και ως εκ τούτου δεν προκύπτουν ιατροδικαστικά στοιχεία για αυτά (βάθος και μήκος). Ο κατηγορούμενος ανέφερε σήμερα ότι το μαχαίρι αυτό το βρήκε στην κουζίνα του συνδέσμου "Θύρα 4" στην οδό Παλαιών Πατρών.

Συγγνώμη χωρίς περαιτέρω στοιχεία

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις της έδρας και της εισαγγελέως για το ποιοι χτυπούσαν τον Άλκη αφότου βρέθηκε κάτω από τα σκαλιά της οικοδομής, για το ποιος βρισκόταν δίπλα του, για το τι αντικείμενα έφεραν άλλοι, ο κατηγορούμενος απαντούσε ότι δε θυμάται ή δε γνώριζε.

Ούτε στις ερωτήσεις μιας από τους ενόρκους δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα πρόσωπα της επίθεσης, καθώς αρκέστηκε να περιγράψει τις δικές του κινήσεις και αποκλειστικά τη δική του εμπλοκή στη δολοφονία. Η συνήγορος του επιχείρησε αρκετές φορές να τον παραινέσει να απαντά με παραπάνω λεπτομέρειες στις ερωτήσεις.

Η εισαγγελέας της έδρας ξεκινώντας τις ερωτήσεις της είπε χαρακτηριστικά στον κατηγορούμενο: "Θα σας το πω ευθέως, δε μπορώ να σας πιστέψω", ενώ λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης, τον ρώτησε εάν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του τη λέξη εξιλαστήριο θύμα, με τον κατηγορούμενο να απαντά ότι δεν γνωρίζει τί σημαίνει.

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ