ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Πέμπτες οι Μπούρμπου - Κυρίδου στον τελικό της δικώπου άνευ

Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου ολοκλήρωσαν την εντυπωσιακή προσπάθειά τους στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συγκλονιστική προσπάθεια της Χριστίνας Μπούρμπου και της Μαρίας Κυρίδου ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της πέμπτης θέσης στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από δύο 20χρονα κορίτσια με πολύ μέλλον στην κωπηλασία, έμεινε πίσω από την αρχή, αποπειράθηκε να κάνει την αντεπίθεσή του στο τέλος, όμως δεν κατάφερε να επαναλάβει άλλη ακόμα υπερβατική ανατροπή και να βρεθεί μέσα στα μετάλλια.

Φυσικά, αυτό δεν υποβαθμίζει καθόλου την τεράστια προσπάθεια των δύο κοριτσιών. Στην ηλικία τους και στην πρώτη τους παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφαία 6άδα του αγωνίσματος κόντρα σε πληρώματα με τεράστια εμπειρία και να καταλάβουν την πέμπτη θέση. Έχοντας στον ημιτελικό καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της απόστασης με 6:48.70!

Ο αγώνας: Στα πρώτα πεντακόσια μέτρα ο Καναδάς ήταν εκείνος που είχε τα ηνία στην κούρσα, με τη Νέα Ζηλανδία να ακολουθεί, ενώ το ελληνικό πλήρωμα ήταν στην πέμπτη θέση, αλλά κοντά στα υπόλοιπα πληρώματα.

Η Νέα Ζηλανδία μετά τα πρώτα 1000 μέτρα ήταν εκείνη που πέρασε μπροστά δίνοντας μάχη με τον Καναδά. Από εκεί και πέρα οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά και ουσιαστικά "καθάρισαν" την υπόθεση του χρυσού μεταλλίου.

Πίσω τους είχαμε μάχη ανάμεσα στον Καναδά και την Ρωσία με το δεύτερο πλήρωμα να είναι εκείνο που κατέκτησε στο τέλος το ασημένιο μετάλλιο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε η Μεγάλη Βρετανία, ενώ έκτη ήταν η Ισπανία.

Τα αποτελέσματα του τελικού στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου

  1. Νέα Ζηλανδία 6:50.19
  2. Ρωσία 6:51.45
  3. Καναδάς 6:52.10
  4. Μεγάλη Βρετανία 6:54.96
  5. Ελλάδα 6:57.11
  6. Ισπανία 7:00.05

Δείτε την κούρσα του τελικού

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΔΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ