ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Άθλος για Μπούρμπου και Κυρίδου, προκρίθηκαν στον τελικό με ασύλληπτη κούρσα και παγκόσμιο ρεκόρ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Άθλος για Μπούρμπου και Κυρίδου, προκρίθηκαν στον τελικό με ασύλληπτη κούρσα και παγκόσμιο ρεκόρ
Η Μαρία Κυρίδου με την Χριστίνα Μπούρμπου SPORTSIMAGES.GR

Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου με μία συγκλονιστική κούρσα κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της δικώπου άνευ (29/07, 03.30) στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που έκαναν η Χριστίνα Μπούρμπου με την Μαρία Κυρίδου στον ημιτελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το ελληνικό δίδυμο μπήκε ως αουτσάιντερ στον ημιτελικό έχοντας απέναντι του πληρώματα σαφέστατα πιο έμπειρα όμως όχι απλά προκρίθηκε, όχι απλά τερμάτισε πρώτο, αλλά έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να μείνουν κοντά στα πληρώματα της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά και της Αυστραλίας που μπήκαν από την αρχή σε ρόλο οδηγού!

Αυτό συνέβη μέχρι λίγο πριν τη συμπλήρωση των 1500 μέτρων. Από εκεί και μετά το ελληνικό πλήρωμα άρχισε την αντεπίθεση του και τρέλανε τα χρονόμετρα. Το 6:48.70 είναι νέο Παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο ανήκε στη Νέα Ζηλανδία από το 2017 με 6:49.08. Βέβαια, οι Νεοζηλανδές λίγο αργότερα πήραν πίσω το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ.

Έτσι, το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/07, 03.30).

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ ΑΝΝΕΤΑ ΚΥΡΙΔΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ