ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Πρόκριση σε τέσσερις τελικούς για τα ελληνικά κουπιά

Κωπηλασία: Πρόκριση σε τέσσερις τελικούς για τα ελληνικά κουπιά

Τέσσερα ελληνικά πληρώματα θα αγωνιστούν την Κυριακή (11/10) στους τελικούς των κατηγοριών τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας.

Την παρουσία της σε τέσσερις τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών εξασφάλισε η Εθνική ομάδα κωπηλασίας μετά τους ημιτελικούς της 2ης μέρας της διοργάνωσης.

Έτσι μαζί με τον τελικό της δικώπου των γυναικών που εξασφάλισαν από την 1η κιόλας μέρας οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου τα ελληνικά κουπιά θα έχουν παρουσία σε τέσσερις μεγάλους τελικούς της διοργάνωσης ενώ δυο πληρώματα θα αγωνιστούν στους μικρούς τελικούς για θέσεις 7-12. Πιο αναλυτικά:

Ο Στέφανος Ντούσκος θα βρίσκεται το μεσημέρι της Κυριακής στο μεγάλο τελικό του σκιφ των ανδρών αφού έκανε μια σπουδαία κούρσα στον ημιτελικό. Ξεκίνησε από την 5η θέση , στα μισά της κούρσας ήταν 3ος ενώ από εκεί και πέρα ανέβηκε ακόμη μια θέση για να διατηρηθεί εκεί και να τερματίσει 2ος με 6.47.65 σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Πολύ μεγάλη κούρσα και τεράστια πρόκριση στον τελικό για την Αννέτα Κυριδου στο σκιφ των γυναικών Αν και ξεκίνησε τελευταία στον ημιτελικό ανέβασε στροφές κι αφού πέρασε 5η τα 1000 και 4η τα 1500 τερμάτησε στη 2η θέση σε 7.33.93 χάνοντας για εκατοστά τη νίκη κερδίζοντας όμως με το σπαθί της το εισιτήριο για το μεγάλο αυριανό τελικό.

Στο σκιφ ελ βαρών των ανδρών ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου παρότι από τους πιο μικρούς του αγωνίσματος (21 ετών) άντεξε τον ανταγωνισμό πήρε τη 3η θέση (7.05.57) που διατηρούσε σχεδόν σε όλη τη κούρσα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στη καριέρα του σε τελικό ευρωπαϊκού ανδρών-γυναικών.

Αντίθετα το διπλό σκιφ ελ βαρων των γυναικών με τις Φίτσιου-Αναστασιάδου τερμάτισε στη 4η θέση του ημιτελικού με 7.09.39 (η 3η Γαλλία τερμάτισε σε 7.00.10) και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Τέλος στον μικρό τελικό για να διεκδικήσει μια θέση από 7-12 θα αγωνιστεί και η δίκωπος των ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη-Θανάση Παλαιοπάνο που στον ημιτελικό κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 6.54.57.

Αναλυτικά οι ώρες που αγωνίζονται τα ελληνικά πληρώματα:

09:40 Δίκωπος άνευ Ανδρών ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

10:15 Διπλό σκιφ ελ βαρών Γυναικών ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

11:31 Σκιφ ελ βαρών Ανδρών ΤΕΛΙΚΟΣ Α

12:46 Δίκωπος άνευ Γυναικών ΤΕΛΙΚΟΣ Α

15:31 Σκιφ Γυναικών ΤΕΛΙΚΟΣ Α

15:46 Σκιφ Ανδρών ΤΕΛΙΚΟΣ Α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ