ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Νεανίδων οι Ασβεστά και Αργυράκη, χάλκινο το τετραπλό σκιφ

Κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Νεανίδων οι Ασβεστά και Αργυράκη, χάλκινο το τετραπλό σκιφ
ΕΚΟΦΝΣ

Η Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Βαρέζε.

Ακόμα δύο μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 και Εφήβων - Νεάνιδων που διεξάγεται στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Αυτή τη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη δίκωπο της κατηγορίας των Νεανίδων ανέβηκαν η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη. Το ελληνικό πλήρωμα έδωσε μεγάλη μάχη με τις Σοφία Νασέλι και Μαρτίνα Σκαρπέλο από την Ιταλία.

Ωστόσο, στα τελευταία 500μ οι Ασβεστά και Αργυράκη είχαν περισσότερες δυνάμεις και πήραν την πρώτη θέση με χρόνο 7:16.95 αφήνοντας δεύτερες τις Ιταλίδες με 7:17.45. Στην τρίτη θέση ήταν οι Γερμανίδες, Λίλιαν Άλμπρεχτ και Λένι Κόετιτζ με χρόνο 7:26.40.

Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε στο τετραπλό σκιφ από τους Παναγιωτη Αδάμ, Απόστολο Λυκομήτρο, Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου οι οποίοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση με 5:53.18 πίσω από την Τσεχία που πήρε το χρυσό με 5:50.83 και την Ιταλία που πήρε το ασημένιο με 5:51.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ